Nişte idioţi

Bucureştiul e blocat de 2 zile, din motive de ploaie şi oameni care ies în disperare la cumpărături. Românul n-are bani ca idee generală, dar de sărbători toată lumea se sparge-n petec, şi cumpără. Nu contează ce, nu contează dacă îi trebuie sau nu, dar cumpără. Nu asta e ideea.

Însă Videanu e liniştit şi senin. Vina este clar a poliţiei rutiere, că nu face bine ce face. Nu contează că juma’ de oraş este încă un şantier, cu zero speranţe de încheiere în curând. Nu contează că nu e loc pe străzi pentru maşini, mai facem nişte tramvaie uşoare, să blocăm 2 benzi. Nu contează că nu sunt parcări, şi pe 99% din bulevardele şi străzile cu 2-3 benzi/sens, banda de la bordură e transformată în parcare. Nu contează că inelul de transport în jurul Bucureştiului, cel propus de japonezi, e încă un mare proiect. Nu contează că se permit înmatriculări “la liber”, nu există restricţii de circulaţie în centru (vignetă), nu există facilităţi pentru biciclete şi motociclete. Vina e a poliţiei.

Păi bine măi d-le Videanu, încearcă matale să strecori un elefant (fluxul de maşini din Bucureşti) printr-o găurică de furnică (străzile şi parcările), şi ai să vezi matale că nu prea se poate fără să omori furnica. Aproximativ 1,200,000 de maşini înmatriculate şi alte 350,000 zilnic în tranzit se chinuie să folosească o infrastructură proiectată pentru aproximativ 200,000 de autoturisme. Poliţia nu poate să facă nimic în sensul ăsta, nici măcar dacă jumătate din agenţii din intersecţii ar deveni peste noapte Harry Potter.

Am eu o soluţie. Simplă, la obiect, ieftină, chiar profitabilă. Cine încalcă reguli de circulaţie, trece pe roşu, şuntează coloana să ajungă primul în coloană, depăşeşte aiurea, rămâne o lună fără permis. Şi-aşa sunt prea mulţi şoferi în trafic. Uşor, nu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Anunţă-mă când sunt comentarii noi. Te poţi abona fără a comenta.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.