Cum se fac bani în România (dacă eşti şmecher)

S-a dat în folosinţă recent centura Piteştiului: Ministerul Transporturilor se lauda, anul acesta, cu o singura realizare: 13,6 kilometri de autostrada complet finalizati si inaugurati, adica centura ocolitoare a Pitestiului.

Buuun.

Când faci o autostradă, sau un drum, o chestie d-asta publică, va trebui probabil să construieşti peste teren aflat în proprietatea unor oameni, cărora evident că gândul de-a avea 4 benzi de trafic în fundul curţii nu le surâde prea tare, deci tu ca stat trebuie să cumperi terenul care te interesează de la ei. Evident, dat fiind că nu poţi trasa o autostradă chiar cum vrei, de multe ori eşti nevoit să plăteşti preţul terenului la de 2-6 ori valoarea lui reală, pentru că aşa se întâmplă când ai mare nevoie de ceva.

Ei bine, cică expropierea pentru bucăţica asta de autostradă s-a făcut din … 2003 ! Trec peste întrebarea firească despre cum au reuşit să termine nici 14 kilometri de autostradă în 5 ani, şi vă prezint una din metodele nemaipomenite (deci recunosc, jos pălăria pentru inventivitate) de a face bani în România, dacă eşti şmecher. Pentru o bună porţiune de autostradă, statul a plătit banii pentru teren … însă i-a plătit unui fals proprietar ! Care fals proprietar, după ce şi-a luat bănuţul, s-a tirat bine mersi din ţară, şi nu mai este de găsit. Partea distractivă este că a apărut între timp adevăratul proprietar (de ce a apărut el abia acum, mi se pare iarăşi suspect, căci nu prea înţeleg cum ai putea să îţi scape faptul că se construieşte o ditamai autostrada pe terenul tău), care a câştigat în instanţă, şi acum vrea despăgubiri de 2 milioane de euro pentru că statul şi-a lăbărţat autostrada pe terenul lui.

Tare, nu ?

Antena3

2 thoughts on “Cum se fac bani în România (dacă eşti şmecher)

  1. Si sa-ti mai dau un pont despre cum se fac bani in .ro Deci cica se face ca se muta un personaj intr-o viluta in chirie. Pe aceeasi strada, dar la un nr sau doua mai jos, cumpara o cocioaba cu bani de nimic. Apoi ia numaru de casa de la cocioaba si il pune la vila. Da anunt in ziar ca vinde casa pe strada X la nr.Y. Vine papagalu’. vede casa, ii place o cumpara. La notar tot papagal ramane si nu se uita cu atentie la acte. Ia casa, iar cand sa se mute in ea, constata ca trasura e defapt dovleac. Apoi..prinde orbul, scoate-i ochii…asta daca-i dai de urma prin Canada sau mai stiu eu pe unde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Anunţă-mă când sunt comentarii noi. Te poţi abona fără a comenta.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.