Hemoroizii la români

Am găsit problema esenţială ce cauzează toate problemele din ţara asta. Nu traficul, nu sărăcia … nu. Problema României sunt hemoroizii.

http://dexonline.ro/search.php?cuv=hemoroizi

HEMOROÍZI s.m. pl. Dilataţii varicoase interne sau externe ale venelor din regiunea rectului, manifestate prin dureri şi hemoragii, apărând mai ales la cei ce duc o viaţă sedentară; trânji. – Din fr. hémorroïdes.

Deci, sintetizat în limbaj popular: durere în cur.

Deoarece pe majoritatea românilor îi doare profund în cur, de-aia ni se şi augmentează zilnic scârba faţă de naţiunea conlocuitoare a spaţiului carpato-danubiano-pontic.

Pe român îl doare în cur…

… când opreşte “pe avarii”, blocând o întreagă bandă de circulaţie. Îl doare-n cur de ăia din spatele lui, pe care i-a blocat şi c-a încurcat traficul.

… când nu-şi face treaba pentru care este plătit. Îl doare-n cur că altul va trage ponoase de pe urma lui, că un client va pleca nemulţumit, că din cauza asta firma la care lucrează va da în cele din urmă faliment.

… când trage de volan ca vita, fără să se asigure. Îl doare-n cur că poate lângă el e o maşină sau o motocicletă.

… când se urcă în mijloacele de transport în comun fără să se fi spălat în ultimele 48 de ore. Îl doare-n cur că ăilalţi nefericiţi de lângă el vor fi nevoiţi să-i suporte duhoarea preţ de zeci de minute.

… când aruncă nonşalant gunoiul pe geamul maşinii sau pe trotuar. Îl doare-n cur că zona aia o să arate ca groapa de gunoi Glina, el oricum se va plânge că primăria nu face curat.

… când iese la plimbare cu câinele din dotare şi-l lasă să-şi facă nevoile în trotuar. Îl doare-n cur că pute, că cineva neatent va călca în căcat.

… când dă maneaua la maxim, deşi stă la bloc. Îl doare-n cur că poate vecinul lui e bolnav, vrea să doarmă după o săptămână groaznică, are mâine interviu de angajare sau examen la facultate.

… când dă ture cu toba lui de eşapament spartă sau găurită să sune sport, mânca-ţi-aş! la 2 noaptea pe bulevard, unde oamenii poate dorm.

… când trebuie să-şi plătească dările, facturile, taxele. Îl doare-n cur că banii ăia au un scop, el visează doar să fie cel mai şmecher şi să nu plătească nimic.

… că e incult. Îl doare-n cur că nu ştie să lege 3 vorbe, face dezacorduri gramaticale flagrante şi n-a mai citit o carte din liceu.

… că e mojic. Îl doare-n cur de femeia cu un copil mic în braţe care stă-n picioare lângă el, dar ascultă manele la telefonul mobil pus pe speaker.

… că lasă munţi de gunoaie în iarbă, după ce iese la iarbă verde. Îl doare-n cur că data viitoare când va veni în acelaşi loc va mânca înconjurat de PET-uri şi cartoane acoperite cu muştar uscat.

Şi tot aşa. Nu ştiu cine-a făcut reclama Petrom, cea cu sloganul “România va creşte prin bun simţ şi responsabilitate”, dar a fost tare inspirat. Dilema mea este: avem oare bun simţ şi responsabilitate, sau e nevoie să fie impuse cu băţul şi biciul?

2 thoughts on “Hemoroizii la români

  1. “Pe român îl doare în cur…”…probabil din aceasta cauza doreste ministrul sanatatii sa mareasca lista de medicamente compensate.
    Din pacate la noi bunul simt trebuie impus cu batul si abia mai apoi se va cultiva in familie. Asta e realitatea trista in care traim.

  2. Adevarat graiesti. Solutia suntem noi care o sa ne educam copii sau apropiatii, ongajatii firmei noastre si partenerii de afaceri. Mai face cate unu emisiuni cam ca Badea asa si mai baga un pic de bun simt in oameni. Dar suntem prea putini inca.
    Si ca sa ii puna capac durerea asta nu are limite
    Pe mare majoritate ii doare in cur ca pe restu ii cam doare in cur de tot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Anunţă-mă când sunt comentarii noi. Te poţi abona fără a comenta.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.