Câştigătorii concursului de aplicaţii Android

10 premii de 275,000 USD şi 10 premii de 100,000 USD pentru 20 din cele mai bune aplicaţii înscrise în concursul Android.

Multe idei extraordinare şi răsplătite pe merit, dar cele mai interesante (şi aplicabile internaţional, adică şi în România) îmi par a fi doar o parte, din cauza lipsei unei infrastructuri similare cu cea din USA.

Lista lor:

  • Life360, SafetyNet şi Em-Radar, avertizoare personale asupra dezastrelor din apropiere, în funcţie de locul în care te afli în acel moment
  • Locale, care permite schimbarea diverşilor parametri ai telefonului (ringtone, vibraţii, etc) după locul în care te afli. Este practic ultimul pas care trebuia făcut în completarea profilelor de la telefoanele Nokia.
  • SoftRace, un utilitar complet pentru pasionaţii de fitness şi călătorii, care foloseşte funcţia de localizare în combinaţie cu Maps şi SQLite (da, Android are integrat un mic server SQL în interiorul telefonului)
  • Cooking Capsule, pentru descoperirea de noi reţete. Hei, e un mare ajutor pentru un bucătar începător 🙂
  • ShareYourBoard, gândit pentru capturarea informaţiilor de pe o tablă albă. Util oricărui participant la seminarii, traininguri, şedinţe.
  • Beetaun, LifeAware şi Commandro, trei aplicaţii cu scop ce-mi pare similar: construcţia de activităţi urbane şi sociale în funcţie de locaţie
  • Wikitude, ghid şi sfaturi de călătorie în funcţie de locaţia curentă, combinat cu un sistem de gestionare a informaţiilor tip Wiki
  • MyCloset, aplicaţia unui japonez pentru gestionarea dulapului personal, bazat pe fotografierea şi inventarierea fiecărui articol personal de îmbrăcăminte. Oferă şi sugestii referitor la asortarea ţoalelor. Ideal pentru femei, nu?

Galeria completă a aplicaţiilor premiate şi a finaliştilor se găseşte aici: Android Developer Challenge Gallery.

De reamintit cine e în spatele OHA (Open Handset Alliance) şi Android: Google, HTC, Intel, Motorola, Qualcomm, T-Mobile, Sprint Nextel şi Nvidia. Pe scurt, un telefon cu Android va avea următoarele caracteristici: suport pentru ecrane VGA în 2D şi 3D cu OpenGL, stocare de date cu SQLite, conectivitate GSM/EDGE/CDMA/EVDO/UMTS/Bluetooth/WiFi, suport mesagerie SMS/MMS/XMPP (mesagerie instant), Java, browser web bazat pe WebKit, suport multimedia cu MPEG-4/H264/MP3/AAC/AMR/JPEG/PNG/GIF şi va şti să folosească (dacă există) diverse alte dispozitive suplimentare (cameră foto/video, ecrane tactile, GPS, busole, accelerometre şi chipseturi de accelerare grafică).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Anunţă-mă când sunt comentarii noi. Te poţi abona fără a comenta.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.