Dubai, DuDay 50

Cum s-ar zice, ultima zi concretă de muncă p-acilea. Azi dimineaţă am dus bombonica mentolată înapoi proprietarilor, după o plimbare noctu… eh, ok, m-am rătăcit iar, am ajuns prin Al Safa şi Business Bay Area, fix la poalele lui Burj Dubai. Acum pot spune multe despre oraşul (nici nu pot să-l alint “orăşelul”) ăsta; pe scurt: nu este ce mi-am închipuit; pe lung: nu este ce mi-am închipuit, dar merită cu siguranţă văzut.

Evident, când ştii că mâine îţi trambalezi fundul la avion, nu prea îţi arde de muncă. Acum sunt cu 2 ore în plus faţă de ora de-acasă, în urma trecerii la ora de iarnă, aşa că pot să mă pretind “afectat de jet lag”, deşi unele voci ar zice că mai degrabă, băutura e de vină 🙂 aşa că mă complac adormit într-o atmosferă similară cu aia de la şcoală, cînd se încheia anul.

Şi mă gândeam azi când veneam în taxi: în absolut toate taxiurile luate, indiferent că erau conduse de indieni cu mutre de vedete Bollywood sau moşi cu turban în cap, am vorbit doar engleză. Evident, nu cred că vreunul ar fi putut să-mi recite Shakespeare, dar chestiile de bază (destinaţie, instrucţiuni de drum, plata) le ştiau absolut toţi. Cu destul de mulţi am purtat şi conversaţii, de familie, de ţara lui, de căţel, de purcel, şi se descurcau absolut onorabil. Oare câţi taximetrişti de Bucureşti ştiu engleză?

7 thoughts on “Dubai, DuDay 50

  1. Deci, pe cand ne vedem la niste beri, vinoase, palinci, cafele lungi, la gura forjei sfaraitoare de carnati si alte bunatati porcesti interzise p-acolo? De Revelion?:))

  2. Bre. Da’ inca nu esti acasa? Hai odata! Si nu uita cisterna..DA?!?! Trebuie sa scot masina din service saptamana asta/viitoare sau care-o fi si s-a evaporat benzenu. 😛
    Cat despre propunerea nelinistitului, poate faci o escala pe la mine….. 😀

  3. Pana la revelion mai e bre! S-a facut frig? Avem tuica? Soriciul ala fin sfaraie pe gratar? Parasutam niste rezerve strategice la Nehoiu, ROU ?

  4. Pai hai sa punem bere de la bere si sa prestam ceva, ca se pare c-o intind iar in curand …

    Apropo, are la astia benzina un miros asa beton, cred ca a lor e mai de vita nobila, fir-ar ei sa fie cu melcii lor !

  5. Si mai asteptii invitatii speciale? Ada cisterna si facem schimbul la mine. Numai sa nu iei tot benzenul inapoi daca e asa bun mirosul 😀
    @nelinistitu Bag seama ca ti se cam face de “coco”, acum imi dau eu seama ce e cu articolul de bucatarie de pe blogul tau. Sa stii ca nu ma prea simt :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Anunţă-mă când sunt comentarii noi. Te poţi abona fără a comenta.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.