Mi-a ajuns. M-am saturat de francezii care vor sa faca afaceri, desi habar n-au de acest lucru. Magazine frantuzesti, banci frantuzesti … merde ! La naiba cu voi, ramaneti la ce va pricepeti mai bine: branza, vin si parfumuri.

Primul of se trage de la BRD-GSG, banca rosu-negru. Rosu de la culoarea ochilor cand afli ultima boacana facuta de ei, negru de la culoarea vanatailor pe care le merita. Pentru-a invata sa va feriti de ei, atunci cand sunteti in cautarea unei banci, iata cateva patanii traite pe propria piele.

 1. Ordinul de plata. Am avut de facut un ordin de plata. Nici o problema. Te duci la ghiseu, completezi frumos hartiuta, dai la tanti, dai banu’, si toata lumea e fericita. Gresit. Toata lumea e fericita daca “calculatorul” (toata lumea, cand vrea sa isi acopere greseala, da vina “pe calculator”, bietu’ de el) n-ar fi dublat ordinul de plata, asa incat s-a platit de 2 ori suma care trebuia. Cu acelasi OP, acelasi numar de inregistrare. Scandal, tambalau, anuleaza unul din ele, primeste-ti inapoi banii. Evident, si-au luat comision la transferul banilor.
 2. Cardul. Am facut un VISA la ei, tocma’ in ideea de a face plati online. VISA-VISA, nu Taifun, Maestro, si alte inventii romanesti. Mers bine vreo 3 luni, platit alea alea, VAXXi happy. Pana cand intr-o zi, Transaction denied. Hmm. Contactam banca, discutia se desfasoara cam la modul asta:
  • – Buna ziua, am un card VISA, cu care am facut niste plati la comercianti, prin Internet, si acum nu mai functioneaza. Ce se intampla ?
  • clicka clicka clicka … Pai, cardurile acestea nu pot fi folosite la plati online prin Internet.
  • – Cum asa, ca de 3 luni il folosesc, si a mers ok ?
  • – Nu, nu se poate, cardurile acestea nu au putut fi niciodata folosite la tranzactii online, estimam ca din a doua jumatate a anului sa oferim aceasta facilitate clientilor nostri.
  • – Dar, chiar nu intelegeti ca A MERS ? A MERS, si acum NU MAI MERGE.
  • – Nu, ne pare rau.

  Idioti. Dupa aia am aflat ce se intamplase de fapt.

 3. Carrefour. M-a mancat undeva sa-mi fac acel celebru card Carrefour. Citit pliant, conditiile nemaipomenite, cedez ispitei prezentate sub forma de gadget-electronic-foarte-scump-must-have-must-have, ma inscriu. Dai niste bani (putintei), in fiecare luna, rata scade pe parcurs in functie de cat mai ai de plata, etc. Totul bine si frumos, merge aproape 10 luni, trebuia sa scada rata. Nu scade. Nici luna asta, nici luna urmatoare… si in luna a 3-a vine rata mai mare. Printr-o notificare prin SMS. SMS primit la ora 01:47 AM (2 noaptea), pe data de 25, care-mi spunea ca am termen scadent 15. Sunam la serviciul cu clientii, unde dupa 3-4 clicka clicka clicka de vreo 2 minute fiecare, de parca-mi cauta dosarul la CNSAS, aflu ca de fapt rata se recalculeaza doar daca mai faci cumparaturi cu cardul de minim 50 RON. “Bun, si ce-i cu SMS-ul ala de notificare ?” intreb. “Aa, o greseala a sistemului nostru, ne scuzati.” Tot calculatorul, saracu’.
 4. Contul. Am un cont deschis de vreo 6 luni, tot la BRD (o sa-l inchid, o sa-l inchid). Vine o scrisoare in cutie. Nestampilata, datata 22.06.2007, nesemnata. In ea, o foaie de hartie. La fel, fara nici o stampila sau numar de identificare. Bla bla bla, in urma unei erori a sistemului nostru, am uitat sa va incasam un comision in aceste luni, binevoiti dvs. sa aveti in cont suma de X RON pana la data de 06.07.2007 ca sa va luam banu’. Scrisoarea ajunsese in cutie pe 05.07.2007. Tot calculatoru’ e vinovat.
 5. Online. Au un e-banking de toata jena. Vrei sa faci o plata in contul cuiva ? Desigur, completati dvs. o cerere scrisa, depuneti la sucursala unde aveti contul, si in cateva zile o sa aveti optiunea in BRD-Net. Vreti sa accesati cumva serviciul noaptea ? Nu se poate, de pe la 11 PM pana pe la rasaritul soarelui nu merge, ca facem actualizari de sistem (in fiecare noapte, toata noaptea ?!?). Securitate ? ah, un user si-o parola, nu digipass, nu token … jenant.

Mai gasiti altele aici, aici, aici, aici.

Tagged with:
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Anunţă-mă când sunt comentarii noi. Te poţi abona fără a comenta.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.