popcorn_a023_thumb5Şi iată câteva cuvinte şi impresii după câteva zile de utilizare a Popcorn Hour A-110, forjat cât de cât corespunzător. Practic, un mic review real după utilizare “în producţie”: i-am instalat HDD, am butonat “NMT Apps”, am văzut destule filme, am pus torrents la descărcat, şamd.

Amestecate:

  • obiectul se descurcă mai bine decât mă aşteptam cu tot ce i-am dat să facă, atunci când vine vorba de făcut un singur lucru deodată. Nu vă aşteptaţi să poate reda MKV-uri în timp ce copiaţi filme pe el şi descarcă fişiere de pe Internet; e totuşi un procesor de 300 MHz într-o cutiuţă cu răcire pasivă, adică fără nici un ventilator.
  • ideea susţinută pe forumul NMT este că îi prinde bine un HDD din categoria “green”, adică să consume puţin curent şi să nu se încălzească. Din păcate, se pare că treaba asta este realizată prin oprirea periodică a HDD-ului sau scăderea turaţiei platanelor, şi asta provoacă probleme în utilizare. Aşadar, în Popcorn-ul meu se găseşte acum un Western Digital Caviar Black de 750 GB, model WD7501AALS. Cu toate aparatele din cameră oprite plus uşa de la balcon închisă, se aude un fâşâit constant întrerupt de cârâiala specifică. Cu orice film pornit, nu se mai aude nimic. Evident, obiectul se încinge corespunzător, dacă ţinem cont că HDD-ul este făcut sandwich în carcasa metalică a Popcornului – pare ciudat, dar asta e bine: înseamnă că carcasa preia căldura generată şi o disipă în aer. Deocamdată, nu ştiu la ce temperatură ajunge (îmi trebuie un termometru cu infraroşu), dar pe baza termometrului din deşte şi a experienţei proprii, nu există motive de îngrijorare. La încărcarea de conţinut prin FTP pe Popcorn, rata de transfer oscilează în jur de 5 MB/s; nu e senzaţional, dar îşi face treaba. Deocamdată deci, nu punem nici un ventilator; dacă se împute treaba, studiem cum îmbunătăţim răcirea pasivă cu nişte radiatoare plasate strategic.
  • încărcând DiVX-urile pe el, am observat că nu este perfect la capitolul subtitrări. Cam enervant, dar era de aşteptat ţinând cont de eterogenitatea surselor din care provin subtitrările. Å¢inând cont că respectivele filme vor sta pe Popcorn doar ca să fie “în bibliotecă, iar conţinutul pentru viitor va fi în principal constituit din MKV-uri, nu e o problemă. Că veni vorba, Popcornul ştie să redea subtitrări sub/srt ataşate la un fişiere Matroşka (MKV), fără a fi nevoie de includerea subtitrării în containerul MKV. Bilă mare albă.
  • obiectul are MARE, MARE nevoie de un televizor HD pentru a beneficia de el. Cu televizorul clasic, e ca şi cum ai conduce un Ferrari doar în viteza I: îşi face treaba, dar e păcat. Prioritatea achiziţionării unei plasme FullHD a crescut ameţitor de vreo câteva zile.
  • credeam că voi duce lipsa sunetului 5.1 … not. Din cauza orelor târzii de vizionare, sunetul stereo de la TV este suficient. Bineînţeles, pentru Rammstein – Live in Berlin voi reconecta turma de boxe 🙂
  • după cum ziceam mai devreme, diversitatea de conţinut multimedia disponibilă prin ce-a reuşit drăcovenia asta de Popcorn să facă (adică să lege televizorul de Internet) este incredibilă. Radio online pe TV, Flickr, YouTube, podcasturi şi videocasturi, Apple trailers, jocuri (primitive, dar jocuri), GMail şi naiba ştie ce-o mai sosi pe viitor sunt grozave. Me likes it şi mă face să extind abonamentul de Internet la o bandă mai mare.
  • clientul de torrents integrat îşi face treaba, dar nu e nimic senzaţional. Ştie să pună fişierele descărcate la locul lor (în Video, Audio, etc), ştie port forwarding şi bandwith limits, dar cam atât. Fişierele .torrent se pot încărca prin interfaţa web sau de pe stick USB/reţea, şi downloadul rulează chiar dacă Popcornul este oprit (de fapt nu e oprit decât dacă îl închideţi cu butonul din spatele unităţii, “power”-ul de pe telecomandă este doar un fel de standby). Sunt disponibile ca alternative Transmission şi ctorrent, dar încă nu le-am probat.
  • skinurile disponibile pe forumul NMT sunt simpatice, dar nimic senzaţional. Practic, marele avantaj în configurare este posibilitatea creării unui index.htm propriu, care să conţină lucrurile accesate cel mai des. În cazul meu: video de pe HDD-ul intern, YouTube, di.fm şi soma.fm, MSP şi FLaSH Hours.

Jucăria rulează Linux, aşadar cu Community Software Installer a fost doar o chestiune de minute să-i schimb skinul, ecranul de “loading”, şi să-i adaug telnetd + busybox. Iată ceva info din linia de comandă:

Login:

BusyBox v1.5.0 (2009-01-21 13:11:05 MYT) Built-in shell (ash)
Enter 'help' for a list of built-in commands.

/bin #

Uname:

/bin # uname -a
Linux VAXXiPCH 2.6.15-sigma #2354 PREEMPT Mon Feb 23 19:32:23 MYT 2009 mips unknown

Discurile montate (HDD intern + un share Samba):

/bin # mount
rootfs on / type rootfs (rw)
proc on /proc type proc (rw,nodiratime)
devpts on /dev/pts type devpts (rw)
tmpfs on /tmp type tmpfs (rw)
none on /sys type sysfs (rw)
/dev/hda1 on /mnt type ext3 (rw,data=ordered)
/dev/hda3 on /opt/sybhttpd/localhost.drives/HARD_DISK type ext3 (rw,noatime,nodiratime,data=ordered)
//192.168.1.3/Filme on /opt/sybhttpd/localhost.drives/NETWORK_SHARE/NETWORK_BROWSER type cifs (rw,mand,nodiratime,unc=\\192.168.1.3\Filme,username=root,domain=,rsize=61440,wsize=57344)

Procesor:

/bin # cat /proc/cpuinfo
system type : Sigma Designs TangoX
processor : 0
cpu model : MIPS 4KEc V6.9
Initial BogoMIPS : 291.84
wait instruction : yes
microsecond timers : yes
tlb_entries : 32
extra interrupt vector : yes
hardware watchpoint : yes
ASEs implemented : mips16
VCED exceptions : not available
VCEI exceptions : not available
System bus frequency : 198000000 Hz
CPU frequency : 297000000 Hz
DSP frequency : 297000000 Hz

Memorie:

/bin # free
total used free shared buffers
Mem: 89736 86804 2932 0 332
Swap: 506036 4424 501612
Total: 595772 91228 504544

Sisteme de fişiere suportate:

/bin # cat /proc/filesystems
nodev sysfs
nodev rootfs
nodev bdev
nodev proc
nodev sockfs
nodev usbfs
nodev pipefs
nodev tmpfs
nodev devpts
ext3
ext2
nodev ramfs
vfat
iso9660
hfsplus
nodev nfs
nodev nfs4
nodev nfsd
nodev cifs
ntfs
udf
nodev rpc_pipefs

Placa de reţea:

/bin # ifconfig
eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:xx:xx:xx:xx:xx
inet addr:192.168.1.5 Bcast:192.168.1.255 Mask:255.255.255.0
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:672013 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:840584 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:343785606 (327.8 MiB) TX bytes:794457010 (757.6 MiB)
Interrupt:46

Următorul pas este să duc o mică luptă de clasă şi să reuşesc ce n-au reuşit omuleţii: portarea hddtemp pe Popcorn Hour. Nu pare dificil, dar e nevoie de timp liber şi răbdare de chinez bătrân.

Şi iată cum arată Media Services Portal pe HD:

hotchennalsepisode_2  msp_main_2

Per total, mă declar impresionat de jucărie. Este ceea ce ar fi putut Apple să facă cu Apple TV, dacă nu ar fi avut impuse diverse limitări legale. GG Popcorn Hour!

caracteristicas_b110

Tagged with:
 

4 Responses to popcorn hour a-110, review real

  1. Zmeu says:

    Femei! Urgent!

  2. VAXXi says:

    N-am de dat frate, găseşte-ţi singur!

  3. Da, vorba lu’ Zmeulică, preferabil cu o femeie. 🙂 Cam cât timp crezi că ar dura să-mi traduci într-o limbă pe care s-o înţeleg ce scriseşi în postare? 🙂

    PS: Şi? Ziceai ceva metamorfoze Sanda Marin?

  4. VAXXi says:

    Băi, eu mă iau de avioanele tale? 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Anunţă-mă când sunt comentarii noi. Te poţi abona fără a comenta.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.