Cocktail de gânduri şi chestii:

vin alegerile (Thinkopolis). Ştiu că ar trebui să mă simt umplut de abnegaţie civică, dar n-o fac. Probabil de data asta n-o să votez, deşi tura trecută am făcut-o. Da, ştiu, votul tău contează. Bla-bla.

– de mâine intră în vigoare portabilitatea numărului de mobil, adică te poţi muta la orice furnizor de servicii GSM păstrându-ţi numărul de telefon. O chestie care ar fi fost interesantă acum 5 ani, dar acum nu mai mă impresionează cu nimic. Următorul telefon va fi Thuraya, cu care scap şi de GPS.

– apropo de GPS, o gură de aer proaspăt într-o piaţă dominată de iGo şi MioMap: modele noi de la Garmin cu nişte funcţii simpatice. O fi interesant la ei acolo, unde hărţile sunt chiar precise, şi nu la noi unde încă m-arată (mă arăta? nu ştiu, că n-am mai folosit de ceva vreme) că merg cu maşina prin Criş.

– dacă aş avea 1 milion de euro, aş înfiinţa un service, 3 ani aş reinvesti profitul în training-uri, şi-aş cuceri piaţa de reparaţii auto. Şi asta, pentru că încă sunt mari lipsuri în domeniul ăsta. Ah, şi parcări. Multe parcări plătite. Căci în ritmul feroce de achiziţii auto din Ro, în curând o să ne dorim cât mai multe autostrăzi suspendate tip Oprescu. Haideţi dom’ doctor, 35 de milioane EUR per kilometru ? Oricum e clar cât de prost stăm la capitolul ăsta, cum îi zice, infrastructură.

– apropo de Oprescu, nu mă interesează bârfele politice şi nu numai, dar seria de interviuri din Jurnalul Naţional e chiar haioasă. Verde-n faţă – episodul 1, episodul 2, episodul 3.

– cititorul de amprente de la laptop a început să dea din ce în ce mai des rateuri, deşi e curat, nezgâriat… noroc că mi-am reamintit parola, altfel mă reprofilam pe dansuri tribale şi spălat parbrize, fără obiectul muncii.

– Apple a vândut mai mult de 10 milioane de iPhone-uri anul ăsta, şi anul nu s-a încheiat, peste 2.6 milioane de calculatoare în ultimul trimestru (record în istoria companiei), peste 11 milioane de iPod-uri, au peste 65 de milioane de conturi iTunes. Ah, şi au 25 de miliarde de dolari în bancă, cu zero datorii. Nu-i rău pentru o perioadă în care toată lumea se vaită, nu? Long live Steve Jobs!

– un articol interesant la Vlad Petreanu, despre bănci, unde se explică mai bine decât aş putea eu s-o fac cum băncile româneşti sunt doar adunături de cămătari niţel mai bine îmbrăcaţi.

Tagged with:
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Anunţă-mă când sunt comentarii noi. Te poţi abona fără a comenta.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.