Despre criză şi Romica Puceanu

Prin majoritatea biografiilor de oameni importanţi, găseşti 2 situaţii predominante în cazul în care respectiva persoană a plecat dintr-o poziţie socială mult inferioară celei la care a ajuns atunci când şi-a scris memoriile:

  • a plecat din căcat, a ajuns bine, şi vrea să uite pe cât poate de unde a plecat. Moare într-o ţară străină, vorbind altă limbă decât cea pe care-a vorbit-o cât era copil.
  • a plecat din căcat, a ajuns bine, şi realizează (cu amar sau bucurie) că nu poate să uite de unde a plecat. Acceptă situaţia şi trăieşte mulţumit mai departe.

N-am ajuns încă important, dar după 2 luni de vorbit doar în engleză şi relaţionat cu tot felul de oameni diferiţi, de ascultat spaniolă şi tango-uri combinate cu muzica simfonică a postului care-mi dă trezirea din ceasul cu radio, îmi bag picioarele, torn un pahar de Martini (ştiu, se potrivea mai bine un vin fiert, dar sunt 30 de grade afară) şi ascult potpourri-ul ăsta de melodii ale Romicăi Puceanu în interpretarea Tarafului de la Clejani (găsit pe Amar de Zi al lui Vlad Petreanu) şi adaptat … pentru criză. Clar, citatul anului este: “e mai rău ca să fii trist, fii mai bine optimiiiist, măăi!”

2 thoughts on “Despre criză şi Romica Puceanu

  1. Surprins si totusi te inteleg. Am o colectie de muzica lautareasca. Dupa 5 sapt de stat pe o magauaie de fier si dormind un maxim de 6 ore pe zii atunci cand am 10 min libere ma bucur extraordinar de taraful din Clejani. Foarte surpirns sa vad ca manelele ieftine de tot rasu au detronat o muzica veche cu traditie. Am fost socat sa vad ca albumele lor se vand in strainatate mult mai bine decat la noi. Am reusit sa gasesc pe Amazon si nimic pe .ro.

    Inca un carater care imi descreteste fruntea este mircea badea. Nu merita sa ii scriu numele cu litere mari ca e prea arogant dar le zice bine. Si uitea asa sunt la curent cu ce se intampla in tara cu un rezumat cat mai succint.

  2. Ştii care e partea tristă? Taraful din Clejani a fost descoperit de un neamţ, care i-a luat în turnee prin Europa cu mult înainte să fie aşa cunoscuţi în ţară. Cântau deja prin ’95 în Europa, şi noi habar n-aveam. Dar deh, n-ar fi prima oară când ceva de valoare românesc se afirmă abia când ajunge în afara ţării 🙂

    Unde-l urmăreşti pe Badea, online? ştiu că acum e în nişte scandaluri cu CNA-ul şi cu nişte bloggeri, dar emisiuni n-am mai văzut de multă vreme…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Anunţă-mă când sunt comentarii noi. Te poţi abona fără a comenta.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.