Bun, deci ne-am dat niţel cu noua jucărie pe drumuri, şi iată impresiile şi părerile în acest mic review de Moov 500.

Puncte favorabile:

 • un chipset GPS excelent. Nu ştiu ce i-au făcut, dar i-au făcut bine; prinde un satelit în camera de bloc, fără să stau la geam! şi are şi InstantFix (efemeride).
 • mă aşteptam să fie prea mare, cu ecranul de 4.7″. Nu este. E fix cât trebuie de mare, uşor de văzut şi citit în detaliu, chiar cu parbrizul meu depărtat rău şi scaunul dat pe spate. Şi e lucrat cu simţul răspunderii, inclusiv ramă exterioară metalică.
 • vine preîncărcat cu noul MioMap 2008, care-i de fapt Navman. E interesant, mai plăcut de utilizat decât iGo (interfaţa e excelent gândită pentru dat cu deştul, diacritice peste tot), dar limitat în anumite puncte. Cu toate astea, pentru cineva care habar n-are de deblocări şi programe alternative, oferă o experienţă foarte bună aşa cum vine din cutie. Harta e foarte nouă şi detaliată (SunCart, ianuarie 2009), venind şi cu o grămadă de POI-uri româneşti la pachet.
 • vorbind despre cutie: vine cu cablu USB, încărcător de maşină şi suport de parbriz (sau de bord, dacă lipiţi un căpăcel de plastic pe bord, ventuza urmând a se fixa pe acesta). Suportul de parbriz este nemaipomenit, e lucrat din metal şi gândit pentru device-ul ăsta: Moov-ul se scoate uşor, mufa USB are locaşul ei în cadrul suportului şi nu atârnă aiurea.
 • suportă carduri SDHC, deci 8 GB şi 16 GB merg fără probleme. Eu i-am pus un Kingston de 8 GB.
 • conectat la computer, apar ca device-uri externe atât memoria Flash internă (ROM), cât şi cardul din aparat, nemaifiind deci nevoie de card reader.
 • se deblochează banal de simplu

Puncte nefavorabile:

 • nu poate fi configurat să alerteze la alte POI-uri decât camerele radar, şi n-am descoperit cum se pot adăuga camere radar noi. Cu toate astea, văd că le-a ştiut pe cele de pe DN1 aşa cum a venit din fabrică.
 • bateria este ridicol de subdimensionată (720 mAh) pentru plăcinta asta de ecran. Doar ce-am butonat 10 minute pe el, şi scăzuse de la 90% la 80%. E clar c-au pus-o doar ca să fie, utilizarea obiectului fiind clar doar în autoturism.
 • ecran mai insensibil faţă de un PDA. Probabil un compromis pentru a obţine un ecran mai solid, habar n-am. Nu e supărător, dar e de notat.
 • n-are Bluetooth şi TMC… dar la cât a costat, e de înţeles.
 • nu este văzut ca device USB pe Mac. Flash-ul aparatului apare listat în USB devices, dar nu este montat ca disc (şi nu merge montat nici manual, c-am încercat).
 • n-are decât 2 skinuri. Cel de zi e în regulă, ăla de noapte e urât rău, seamănă cu un ecran de Cub-Z, pentru cine le-a prins.

Ca specificaţii tehnice, vine cu un procesor Samsung de 400 Mhz (nici prea prea, nici foarte foarte) care-şi face treaba decent. Are 64 MB ram şi memorie Flash de 1 GB, din care rămân vreo 300 MB liberi cu MioMap, harta României şi progrămelul de deblocare instalate. În rest, nici o altă opţiune.

De deblocat, se poate debloca cu mai devreme pomenitul Mio Pocket sau cu NavmanUnlocked. Ambele sunt la fel de uşor de folosit, trebuie doar să urmaţi cu mare atenţie instrucţiunile. Primul e un pachet complet de programe şi utilitare, care transformă jucăria într-un PDA complet: utilitare, task manager, bară de programe, ferestre, iconuri, jocuri, aplicaţie pentru citit cărţi, player de filme sau muzică şi alte bălării. Atât de multe bălării încât m-a enervat şi l-am scos, rămânând cu mult mai simplul Navman Unlock. Ä‚sta din urmă te lasă cu simplul Windows deblocat, acces la desktop, shortcut pe desktop către aplicaţia MioMap 2008 şi … posibilitatea de-a crea linkuri noi. Adică exact ce vroiam.

Deocamdată, am lăsat MioMap2008 cu care-a venit, şi-am mai pus iGo 8 (care iarăşi, merge foarte ok). Dacă ar fi fost văzut de Mac, azi urmau Sygic, MASPware GPSmeter şi nou apărutul Mireo viaGPS.

Aplicaţia Mio Desktop e o chestie cam de umplutură, singurele lucruri la care am considerat-o bună a fost importul de POI-uri direct din fişiere CSV şi încărcarea de fotografii pe aparat (MioMap 2008 ăsta ştie să navigheze către o poză descărcată de pe NavPix, lucru haios ca idee, dar cam inutil în practică. Eh, mi-am pus câteva poze din Paris şi Amsterdam pe aparat, cine ştie când m-apucă navigatul brusc spre o poză. Probabil Mio Desktop va fi folosit ca vector de transmitere a abonamentelor Mio (pe bani, of course): POI-uri noi, camere actualizate, de-astea.

Dacă vreţi să vedeţi obiectul în poze reale, găsiţi pe Softpedia. Filmuleţul promo pentru Moov 580 se găseşte pe YouTube (de remarcat tastatura, este excelentă).

Cam ăsta ar fi un mic review de Mio Moov 500.

Tagged with:
 

93 Responses to review mio moov 500

 1. wolfie says:

  am achizitionat de curand si eu un mio moov 500 de la ALTEX si nu am reusit absolut deloc sa il deblochez…..dupa indelungi nopti petrcute pe google.Am urmat pasii de instalare la MioPocket si degeaba.Chiar nu reusesc. la pornire imi afiseaza in coltul stanga sus CobiaT510R2
  guide me pls ….

 2. VAXXi says:

  Am încercat să fac un mic tutorial cu NavmanUnlock, e mai simplu decât MioPocket. După asta poţi să instalezi ulterior MioPocket.

  http://vaxxi.net/log/2009/03/02/deblocare-mio-moov-500/

 3. viv says:

  felicitari!
  Am achizitionat unul pe care am instalat MioPocket 41 si Igo8. Probleme am cand pierd semnalul de satelit si trebuie sa fac hard reset pentru restabilirea legaturii cu satelitul (partea proasta e ca trebuie scos cardul si reintrodus cu semnal de la satelit). Am sa incerc NavmanUnlock pentru ca in MioPocket sunt prea multe “balarii”; poate doar vreo 2 jocuri dragute. Fotografiile se vad prost, auditii nu se pot face, poate doar player video…daca ar citi subtitrari

 4. VAXXi says:

  Singura situaţie în care mi s-a întâmplat să piardă semnalul este când i-am făcut suspend în timp ce rula iGo 8: la repornire, nu mai “vedea” GPS-ul hardware. În rest, nu are de ce să piardă semnalul, şi în nici un caz să-i scoţi cardul de memorie. Soluţia găsită până acum… navigare cu MioMap (care îşi revine corect din standby), sau să ies din iGo înainte de a opri aparatul. Probabil s-ar rezolva cu nişte scripturi care să lanseze/închidă MioMap după revenirea din standby, dar nu mi s-a părut o problemă foarte gravă, aşa că n-am lucrat în direcţia asta.

  MioPocket nici mie nu mi-a plăcut. Subtitrări ştie, dacă ştie playerul să le interpreteze. Din păcate, abia am găsit unul care să funcţioneze acceptabil, darmite să mai ştie şi subtitrări. O soluţie şi aici ar fi ca atunci când prelucrezi filmul pentru aparat să “lipeşti” subtitrarea peste imagine (overlay). Dar iar, nici aici nu prea mi-am bătut capul. Pân’ la urmă, l-am luat pentru navigaţie ca scop principal.

 5. viv says:

  multumesc pentru raspuns, voi incerca varianta propusa de tine cu NavmanUnlock

 6. flomar says:

  Avertizarile pentru depasirile de limita de viteza pot fi sonore?

 7. VAXXi says:

  Pe ce soft ? Dacă eşti pe iGo, sunt sonore implicit, dar trebui să ai semnal satelit când activezi opţiunea. Apare bifa, o selectezi şi alegi tipul de alertă.

 8. flomar says:

  Pe MioMap 2008 nu am gasit. Il am abia de 2 zile si deocamdata incerc sa ma familiarizez cu “placinta”. Abia apoi… “i Go” mai departe!
  Multumesc pentru promptitudine. De pe site-ul oficial probabil voi primi raspunsul cand “Mio” i vedea ceafa…

 9. VAXXi says:

  În harta MioMap:

  – click pe butonul din stânga jos (ăla cu 6 pătrăţele)
  – click pe săgeata din dreapta jos, pentru pagina 2 de opţiuni
  – preferinţe
  – alertă POIs
  – click pe cele 4 tipuri de camere şi îţi alegi tipurile dorite de alerte.

  Mio cred că şi-ar dori să deţină exclusivitate pe distribuirea update-urilor de camere, tot încearcă să forţeze ideea de “abonament pentru descărcare”, aşadar … go iGo 🙂

 10. flomar says:

  Se pare ca nu m-am facut bine inteles: ma refeream la faptul ca atunci cand depasesc accidental o limita de viteza imi apare pe ecran o bulina cu indicatorul asemanator avatarului tau, in care este afisata viteza maxima pe tronsonul respectiv. Ideea era daca aparitia ei ar putea fi insotita de un sunet care sa ma avertizeze, fara sa mai fie necesara privirea ecranului. O fi el de 4,7 inch, dar… mai bine privesc traficul.
  Glumind as prefera un sunet in detrimentul unei avertizari din partea cucoanei din GPS pentru ca-mi ajunge nevasta! ☺

 11. VAXXi says:

  Meniu, preferinţe, opţiuni rută, pagina 4, avertizare când depăşesc limita de viteză. Pune mâna pe manual că explică destul de amănunţit 🙂 dar ai grijă că harta nu e perfectă, iar pe unele segmente de drum limitările de viteză ori lipsesc din conţinutul hărţii (caz în care nu te avertizează de nici o culoare), fie sunt greşite.

 12. flomar says:

  Problemei mele de mai sus ii pun punct. Cred ca remarca ta din review, cum ca “nu poate fi configurat să alerteze la alte POI-uri decât camerele radar”, ar fi varianta corecta.
  Totusi, daca nu ma voi descurca, am sa revin cu alte intrebari pentru ca manualul la care faci referire este dupa mine… sumar, dar si pentru ca incomparabil stiu mult mai putine despre GPS-uri decat tine (fiind la primul). De altfel l-am cumparat mai degraba ca sa ma familiarizez cu tehnologia, decat ca l-as fi considerat util. Faptul ca la Pestera Scarisoara trebuie sa ajung tot ca acum 30 de ani imi intareste convingerea ca GPS-ul am sa-l las… mostenire copiilor 🙂 Poate pana atunci va sti si GPS-ul sa il raporteze ca POI, iar autoritatile vor asfalta drumul. Au trecut totusi niste decenii…

  P.S. O surpriza placuta daca este vorba despre acelasi VaXXi de pe hyundaiclub.ro. Placuta pentru mine, pentru ca ador coincidentele.

 13. VAXXi says:

  Din păcate, hărţile României de pe iGo/MioMap nu se compară cu hărţile pentru ţări cu apă caldă. Singura hartă cu adevărat bună pe care am văzut-o până acum este ROAD-ul de la Garmin – http://www.romaniadigitala.ro/, dar e funcţională doar pe dispozitive Garmin. Comparativ, harta de iGo are până în 20 MB, ROAD 2008 are vreo 500 MB.

  Şi da, sunt înscris cu acelaşi nickname şi pe HyundaiClub 🙂

 14. flomar says:

  Da, mai mi-a venit sufletul la loc: pare ca IGo, dupa primele mele butonari, e muuult mai aproape de ce-mi doream. Printre altele cucoana vad ca are in fisa postului sa-mi spuna si cand depasesc viteza 🙂
  Doua intrebari:
  1. Pot scala rezolutia la tot ecranul lui Mio?
  2. Ca sa stabilesc un traseu, altul decat cel propus de MioMap/iGo, trebuie sa folosesc puncte intermediare? Daca da, pot apoi sa “scap” de ele si sa raman doar cu punctele de start/stop pentru ca ruta sa faca referire doar la ele?
  Vineri trebuie sa “justific” achizitia, nu neaparat ca ar fi nevasta-mea pe bancheta din spate… 🙂

  Cu putin timp inainte sa-mi cumpar Moov 500 am frunzarit internetul sa vad pareri. Neuronul mi-a spus la acel moment ca ar mai fi un VaXXi pe HyundaiClub, dar nu am apucat sa-l verific decat zilele trecute. Pe neuron! Se pare ca inca nu ma inseala! Poate doar… unchiul Alzheimer 🙂

 15. VAXXi says:

  Da, iGo e mai “deştept”. Desigur că poţi scala, asta e şi ideea: ai nevoie de un fişier data.zip pentru iGo care să conţină fişierele necesare pentru rezoluţia de 480×272 a Moov-ului.

  Încearcă p-aici: http://www.gpsunderground.com/forums/archive/index.php/t-320.html , http://www.gpsunderground.com/forums/showthread.php?t=428 – descarci fişierul şi îl pui în folderul iGo, peste cel deja existent.

  Cu traseul, cred că aşa se face … n-am folosit funcţia asta că nu am avut nevoie.

 16. flomar says:

  Nu am mai raspuns din lipsa de timp, nu ca as fi avut probleme cu “bancheta din spate”. Dimpotriva: multumita nevasta, multumita si fetita cu un film, multumit si eu.
  Asa ca… multumim si tie!

 17. zugry says:

  Vaxxi, nu se pot pune harti Garmin pe moov 500?

  vad ca esti tare in materie de GPSuri si programare, deci chiar mi-as dori sa gasesti o solutie 🙂

 18. VAXXi says:

  Se poate pune sigur, adică l-am văzut funcţionând. Din ce am înţeles, necesită un anumit set de biblioteci (DLL-uri) care merg din prima dacă este instalat MioPocket, pe deblocarea “simplă” cu NavmanUnlock nu mi-a ieşit. Încă.

 19. vali says:

  Salut am un mio 500 ,cu IGO full europ pe un card de 2 gb dar problema e ca se intrerupe semnalul des un sfat va rog

 20. zugry says:

  postez si eu un review, dupa primul drum Galati – Iasi si retur.

  In primul rand, skinul de noapte: imi fac ochii ca la circ in cap… urat mai e Doamne!
  In al doilea rand: hartile Mio… suck urat de tot! pe Galati – Barlad a stat circa 30km pe sosea (din 112km), resutl ori s-a blocat pe o pozitie GPS inexistenta, ori pe camp paralel cu soseaua (are o deviere de circa 90-100m). De multe ori mi s-a parut ca pierde semnalul…
  In fine, in Bucium, la intrarea in Iasi mi-a aratat o scurtatura printr-o rapa! (acum ii inteleg pe politistii care dau amenzi celor care se iau exclusiv dupa GPS si ajung pe campuri: al meu mi-a spus dreapta in ac de par la stanga, pe coborare, dreapta insemnand o rapa de 2-300 m adancime :()
  Harta nu e actualizata la zi in nici un caz. Si nu vorbim de strazi inchise accidental, ci de faptul ca a vrut sa ma duca pe sub un pod, printr-o fundatura,care pod si fundatura sunt acolo de 10-20 ani. Si mai vorbim despre Soseaua de pe malul Bahluiului care exista dar nu in totalitate… restaurantul unde trebuia sa ajung este in portiunea inexistenta…
  Sunt 2 camere radar la intrare in Iasi: nu le are, desi detectorul radar tzipa cat paote.
  Instantfix-ul nu functioneaza asa cum ma asteptam: recalculeaza ruta la fel ca un Garmin sau Asus cu iGo (5-15 sec), oricum, suficient pentru oras daca nu mergi peste 90km/h…

  PRO: ecranul mare, grafica mai detaliata in mod zi decat iGo si Garmin

  Concluzie: daca-l iei doar pentru hardware si pentru a-i instala alt soft e ok.

  Vaxxi, noutati cu Garminul? tare as vrea sa pun Garmin full Europe…

 21. liviu says:

  Oameni buni ce ma fac? Am cumparat un MIO C725 care s-a blocat dupa 3 zile.L-am dat in service, fiind in garantie. si nu primesc nici -un raspuns de 2 saptamani.

 22. Bogdan says:

  sal vaxxi. eu am alta problema. am pus igo pe card, am pus cardul in mio, dupa ce i-am facut unlock, si nu imi instaleaza igo, imi zice cannot find autorun (or one of its components). Make sure the path and filename are correct and that all the required libraries are available.

 23. TerrorX-treme says:

  Incearca alta versiune de IGO, vezi ca exista pe torrente un pachet numit igopack.zip
  Aceea este ultima versiune existenta (pachetul include atat IGO 8 cat si IGO Amigo, cu hartile Europei, Americii de Nord, Australiei, Oceaniei si inca vreo 4-5 tari, inclusiv Rusia)
  M-ar interesa o rezolvare la problema referitoare la faptul ca daca opresc GPS-ul cand sunt in IGO si apoi il pornesc iar, nu mai primeste semnal decat dupa hard reset. In sensul asta, sunt dispus sa ajut in orice fel, atata timp cat, in final, se va gasi o solutie.
  Bafta!

 24. Cristi says:

  Salut…Doresc sa achizitionez un navigator GPS. Ce imi recomanzi? PDA sau sistem de navigatie simplu ? Ca si harti, in special pt Romania, care sunt cele mai detaliate si mai usor de utilizat?… Bugetul ar fi pana in 10mil sa zicem. As vrea sa aibe un display maricel si sa fie cat mai performant.

  Ca si variante, din ce am cautat, ma gandeam la urmatoarele:

  Mio Moov 500

  PDA ASUS A696

  WayteQ X820 sau N800 … acestea 2 din urma ca si specificatii sunt foarte performante, insa nu stiu cat de fiabile si usor de utilizat sunt…Plus ca nu am auzit de acesta firma. Stii ceva de ea? Ai avut sau stii pe cineva care are un astfel de GPS? Mersi mult.

 25. Adrian says:

  Am achizitionat un Mio Moov 500 si nu reusesc sa instalez MioPocket pe el … La ecranul de bootare imi scrie T510R2 1.xxx ….A reusit careva sa instareze Mio Pocket pe el?Mersi

 26. BogdanD says:

  @ Bogdan

  Vezi ca pe WinCE nu se instaleaza. Cauta o versiune patch-uita pt PNA, Faci shortcut pe desktop la executabil si il rulezi de acolo, ori, de fiecare data te duci in filemanCE si il rulezi de pe card. (Vezi ca Desktopul este in \Flash Disk\Program Files\Unlock\Desktop)

  @Cristi Cele de la Wayteq sunt produse romanesti. Nu stiu ce performantte o sa ai cu X820… si pe mine ma tenta dar totusi procesorul nu stiu cu cat poate fi mai rapid ca la Moov500 chit ca e DualCore, memoria e aceeasi. Ce iti pot spune e ca am ma joc cu un Moov500 si un moov 300. Ce iti pot spune e ca ecranul la moov500 este mia mare si mult mai luminos, are unghiuri mult mai bune decat versiunile anterioare. Nu stiu ce ecran foloseste wayteq-ul – cat de luminos e. Parerea mea e ca daca vrei un aparat care sa duca fara pb versiuni ulterioare de igo cauta un PDA cu procesor Macar Intel PXA270@624 MHz si 128 MB RAM. (acum apare alta problema..daca iti convine sa dai atatia bani pe un dispozitiv pe care il vei folosi doar cand pleci din oras si care se va incinge ca toate alea vara daca mergi 5 ore prin soare cu el).

  @ VAXXI tu ai intampinat probleme de localizare cu GPS-ul? Eu l-am laut de la emag si l-am montat cand am plecat de la ei, de la crangasi… mi-a dat niste erori de pozitionare misto rau cand am intors sa o iau spre Drumul Taberei. Mi-a mai facut figuri si in Igo… ma trezesc ca am o ora aiurea de la gps si imi intra skinul de noapte sau ma arata pe alta strada.

 27. BogdanD says:

  @liviu l-ai achizitionat online? daca, da poti solicita returnarea banilor sau inlocuirea produsului. ai dreptul sa faci asta in decurs de 10 zile lucratoare. De curiozitate… cum se misca C720? ca totusi are 800*480 rezolutia. Ma gandesc ca daca la MOOV500 nu se misca extraordinar (din punctul meu de vedere, cred ca la C725 e si mai rau. Eu am bagat acum setarile lu Vaxxi… poate o sa am performante ceva mai bune.

 28. VAXXi says:

  BogdanD, depinde ce înţelegi prin probleme de poziţionare; dacă e vorba de poziţia efectivă pe hartă, iGo are o opţiune (activată implicit) numită “Keep on road”. Cu ea activată, chiar dacă te duci mai în stânga sau în dreapta drumului (de exemplu intri într-o benzinărie), poziţia afişată va fi tot “pe drum”. Cu opţiunea asta dezactivată, poziţia e afişată exact unde eşti (chiar şi în câmp). Ora aiurea de la GPS se poate datora setării GMT în iGo, iar skinul este comutat automat între zi/noapte dacă treci prin pasaje subterane.

  Referitor la performanţă, mie mi se pare că se mişcă suficient de repede (adică nu am zis la nici un punct în trafic “hai o dată, rabla naibii”). Ce-i drept, nu am prea multe POI-uri active, şi nici clădirile 3D.

 29. BogdanD says:

  @VAXXI

  ma referam la situatiile in care mergeam pe Virtutii, pe linia lui 41 si ma dadea pe alta strada , aiurea. Nicin nu stiu daca era macar paralela. ca nu mai vedeam nimic cunoscut. chiar intorsesem la Bd Ceahlau. Alte dude de care ziceam in igo… eram pe un bulevard, stateam la stop si ma afisa ca ma bagasem pe o straduta adiacenta. O sa revin cu noutati, sa vad daca mai face d-astea.

 30. Bogdan says:

  @ Vaxxi:
  Eu nu am reusit sa fac sa mearga hartile de europa pe el. Le-am copiat pe card in folderul maps, igo 8 merge perfect, insa nu are decat romania, desi in folderul maps sunt o grooaza de harti. In 2 saptamani trebuie sa plec din tara si chiar nu stiu ce sa mai fac ca sa mearga.

 31. Bogdan says:

  @ Terror X-treme, imi poti trimite tu igopack.zip prin transfer.ro pe silentbody@gmail.com? Mersi

 32. VAXXi says:

  Bogdan – hărţile de 8.0 nu merg pe 8.3, şi invers.

 33. Lostboy says:

  @Vaxxi – scuze de offtopic, dar am o nelamurire: nu inteleg expresia “tari cu apa calda”. Care sunt tarile respective si de unde “vine” expresia?ms

 34. VAXXi says:

  😀 ţară cu apă caldă ar însemna orice ţară cu un nivel de civilizaţie (mult) mai ridicat decât al României, unde infrastructura şi serviciile sunt puse la punct şi funcţionează aşa cum trebuie. Presupun că vine de pe vremurile când în România (mai ales cea pre-’89) apa caldă era o problemă destul de importantă, fiind o comoditate indispensabilă, dar disponibilă doar câteva ore pe zi (dacă erau şi alea). Un exemplu clar de diferenţă ar fi cel semnalat aici.

 35. Adrian says:

  Am un Mio c 720 cu Mio Map v3 preinstalat.Vreau sa instalez igo 8.Am scris cele 3 foldere ale igo 8 pe un memory card sd de 4 gb
  ,unul sdhc,altul sd simplu,apoi pe un memory card de 2 gb dand jos ce am crezut ca nu-mi e necesar ca harti sa-mi ramana doar 1.69 gb.L-am introdus in aparat si nu se instaleaza.Ce pot sa fac?

 36. alin says:

  mooov 580 instalat tot amigo pe el nu am semnal iar la mio v3.3 imi arat semnu exclamarii la semnal

 37. VAXXi says:

  Adrian, presupun că faci deblocarea cu Mio Pocket – verifică atent paşii din instrucţiuni, sigur ai greşit ceva (cel mai probabil numele folderului pentru dispozitivul tău).

  Alin, Mio Map-ul e cel venit cu aparatul, sau instalat ulterior ? încearcă un autodetect în iGo, dar probabil s-a defectat modulul GPS dacă nici software-ul din fabrică nu-l detectează.

 38. Adrian F says:

  Buna Vaxxi!

  Am achizitionat si eu un Mio Moov 500 si l-am deblocat cu NavUnlock … a mers perfect sunt f multumit de aparat o singura problema am nu stiu cum pot instala Mio Pocket pe el … am incercat toate combinatiile cu Cobia dar nu merge … cand porneste aparatul scrie T510R2 1…. tu ai reusit ? Ms mult

 39. george1281 says:

  sal Vaxxi
  la fel ca toti necajitii de aici am achizitionat un mio moov 500 l-am deblocat urmand instructiunile tale si am ramas la acesta faza.
  rugamintea mea este un link pt i go2008 si daca imi poti spune ce tre sa fac pt a-l instala , ar fi excelent daca ai putea sa-mi spui pasii pe rand……
  multumesc oricum si felicitari pt cunostintele acumulate, cred ca ai avut de tras nu gluma

 40. Laurentiu says:

  Dupa ce mi-a plecat de 2 ori in service imediat ce am scos cablul de date din mio moov 500 pt. ca nu se mai pornea(aparea doar iconita de legare la pc indiferent ce-i faceam) nu ma mai ating de nici o deblocare. Daca vreunul din voi vrea sa ma ajute sa instalez full europa pe el indiferent de varianta contracost bineinteles il rog sa o faca.

 41. Laurentiu says:

  Dupa lupte seculare ce au durat 25 de zile si 2 intoarceri la garantie azi am reusit sa deblochez mio si sa instalez igo8 gratie acestui blog. Multumesc pentru asta in primul rand lui Vaxxi si apoi celorlalti care au venit cu sfaturi si completari. Sa auzim numai de bine!

 42. gabi says:

  CINE IMI POATE DA SI MIE UN LINK D UNDE POT LUA MIO POCKET BUN/MULTUMESC

 43. nickro says:

  Backupul din MioDesktop-Unelte-Copie de siguranta este suficient?

 44. emil1 says:

  Cunoaste cineva cum se poate face hard reset ( boot reset )la gama mio moov , ( exclus comutare pe pozitia reset). Am citit o varianta , se lasa aparatul pana se descarca complet bateria , ma indoiesc ca acest lucru face posibil un boot reset. Am un mio moov si este important si interesant de gasit solutia, toata gama mio moov are universalul buton ON/OFF/RESET.

 45. Sarpele says:

  VAXXi am un moov500 si am facut mare belea lam formatat an NTFS cum fac ca nul mai vede nici vista nici XP

 46. IoNuTz says:

  Salut la toti.Am deblocat moov 500 cu varianta de la navman explicata de bunul nostru prieten VAXXi :D.Merge super.Folosesc pe el Nav N GO IGO 8 (8.3.2.93112) cu hartile din 02.09, merge super bine l`am testat.Daca vrea cineva vers respectiva spuneti si o sa incerc sa o urc pe un site.Si hartile daca doreste cineva.Numai bine !

 47. Mihai says:

  Am instalat versiunea IGO 8.3.2.91972 pe Mio Moov 500 si am harta Romaniei. As dori sa incar si harti cu celelalte tari europene pentru IGO. Am gasit cateva harti, dar softul nu le vede. Ma poate ajuta cineva? Multumesc!

 48. nickro says:

  incearca cu harti de aici http://diimaps.webs.com/

 49. alex says:

  Salut.Tocmai am deblocat moov500 si acum incercat sa pun IGO8 pe el (luat de pe net) (pt ca vreau sa ies din tara, sa ma plimb un pic prin Europa…).Obtin urmatoarea eroare cand imi porneste: (iGO8.exe):

  Cannot find ‘iGO8’ (or one of its components).Make sure the path and filename are correct and that all the required libraries are available.

  Ce treb sa fac in cazul asta?
  PS: De o zi caut un kit igo8 bun dar lipseste igo8.exe (cel de acum cu eroare e singurul de il am).Mersi

 50. VAXXi says:

  Verifică sys.txt să ai calea corectă spre folderul iGo.

 51. rhunder says:

  Salut,
  Am reusit si eu ca urmare a sfaturilor de pe aici sa deblochez un mio n177, si am ajuns la faza cu Igo-rile.
  La veriunea 8 dau dublu click apare imaginea de la igo8 apoi dispare si asa moare. Daca incerc sa rulez din nou fisierul de igo imi spune ca precedenta nu s-a inchis etc.
  La igo 2006 imi da mesajul cu cannot find “igo” (or one of its components) Make sure.. etc etc.
  Am verificat si versiunea aceasta nu are un sys.txt.
  Please o mana de ajutor sa reusesc sa instalez si eu igo-ul pe asta ca daca nu trec inapoi la mio :))

 52. cosmin says:

  salut,eu vreau sa imi iau un mio moov500 ro si voiam sa intreb daca inti arata viteze da deplasare (caci am vazut pe alte saituri ca nu ar face asta,) si daca dupa ce ii pui alt soft poate citi si poze ,filme(asta tot pe alt sit am vazut) citind din ce raspuns ai dat altora am vazut ca esti in tema cu ce se intampla in lumea GPS si daca poti sa imi raspunzi si mie.multam fain

  • VAXXi says:

   Salut cosmin. Da, îţi arată ce vrei tu şi se poate calcula din informaţiile GPS-ului. Mai ales dacă-i pui un iGo 8 cu skin modificat (de exemplu kikker) se transformă într-un adevărat computer de bord (timp de deplasare, timp de staţionare, viteză medie, viteză maximă, etc).

 53. cosmin says:

  sarumana.ieri navigam prin magazine sa vad ce mai au astia si am vazut si gama de top din seria mio moov5** respectiv mio moov 580.”la suprafata ” e identic cu 500 doar ca are bluetooth si TMC .acum nu stiu cat e de folositor TMC inca in tara noastra si din cate am citit eu mai de loc da e ok.acum vine si intrebarea mea;u care din cele doau 500 si 580 crezi ca e mai bun si isi merita banii.

  • VAXXi says:

   Cosmin, TMC este disponibil şi pe Moov 500 prin cumpărarea unui cablu special care se comportă ca o antenă TMC. Utilitate la noi, zero evident, n-avem nici măcar radiouri cu funcţia de TA implementată (mă rog, unii o au, dar o folosesc pentru a difuza reclamă). DAcă ai nevoie de Bluetooth, ia 580-ul. Eu n-am avut, am vrut un aparat doar pentru navigaţie şi atât; telefonul nu-l folosesc în maşină defel, prefer să opresc şi să vorbesc liniştit după ce era să mă-nfig într-o coadă de maşini oprite din cauză că vorbeam la telefon (având handsfree).

 54. Nicu says:

  Salutare ! Am achizitionat recent un mio moov 500 .Vreau sa-l deblochez dar ma lovesc de problema active sync .Conectat cu xp-ul prin usb se vad deviceurile externe mem rom si cardul , dar active syncul nu reusesc sa-l pornesc .Mentionez ca nu ma pricep la win mobile si nici nu inteleg rostul lui active sync .A doua problema -am incercat sa vizualizez cateva imagini jpg copiate cf cu instructiunile dar nav pix nu vede nimic .

 55. Gelu says:

  salut, am un gps pna(o chinezarie) si nu merg instalate decat versiuni de igo8 8.0.xx, iar la versiuni superioare 8.3, 8.4, imi da aceeasi eroare, igo8.exe has perform an illegal operation…etc, din cate imi dau e seama ar fi vorba de versiunea simplificata de windows, dar deja se creeaza o jungla in capul meu, ai cumva idee cum as putea reusi sa instalez o versiune noua de igo sau de unde as putea lua niste harti actualizate in 2009(daca exista) pentru versiuna 8.0??? Multumesc anticipat

 56. nickro says:

  @Gelu
  Harti Igo 8:
  http://www.filefactory.com/f/0f1229fb308dd523/
  Ce aparat ai si ce sistem de operare? Windows Ce sau 4.2? Poate trebui deblocat.

 57. Gelu says:

  aparatul se numeste GPS iar pe spate scrie ceva in chineza si Z6, si nu-mi pot da seama ce tip de windows are..iar calculatorul ii vede doar cardul de memorie, nu memoria flash sau altceva, n-am reusit deloc sa-ldeblochez si nici sa intru in windows prin alte metode

 58. Gelu says:

  de-acolo luasem si euhatile dar nu le recunoaste softul

 59. Gelu says:

  gata, am reusit cu alt soft, tot 8.0, dar din aprilie,nu dinfeb, iar asta recunoaste hartile actualizate, mersi

 60. cosmin says:

  salut…. pana la urma mi-am luat si eu mio moov 500 si nu reusesc de il deblosesc cu MioPocket :(( poti sa imi dai u un link de unde il pot lua sa imi mearga …multam fain

  • VAXXi says:

   Linkul pus mai sus este acelaşi pe care-l foloseşte toată lumea. Faptul că nu-ţi iese nu înseamnă că “nu merge linkul”, ci că nu urmezi instrucţiunile de instalare. Urmează metoda Lanik, este oarecum mai simplă.

 61. Nicu says:

  Salut !Intrebare :trebuie activat activesync pt deblocare mio 500 in conditiile in care xp-ul(prin usb) vede cadul, mem si folderele (practic vad tot ce am in gps )nu stiu la ce i-mi trebuie activesync? ce sincronizeaza -ora exacta ?Multumesc

  • VAXXi says:

   Aşa cum a spus Nickro mai jos, Active Sync nu este folosit pe PNA-uri; există un modul în Mio Pocket care-ţi permite să foloseşti Active Sync pe Moov, dar nu are rost; Active Sync este folosit pentru sincronizarea informaţiilor dintr-un PDA cu calculatorul (mesaje, calendar şi altele care nu există pe PNA-uri).

 62. nickro says:

  Nu-ti trebuie niciun Active sync.

 63. Gelu says:

  salut, mai am o problema la acel gps despre care ti-am spus mai sus, nu-i mai mergea sunetul deloc, din fericire am mai avut unul si am schimbat difuzoarele dar fara rezultat, nu era difuzorul de vina, totusi prin casti se auzea perfect, astfel ca am legat difuzorul la mufa de casti astfel incat se se auda, dar problema este ca nivelul sonor este foarte mic, abia perceptibil, ai idee ce as putea face? Mersi

 64. cosmin says:

  salut vaxxi.am reusit sa imi deblochez mio 500 cu navman, insa cu Mio Pocket nu pricep cum.imi poti trimite pe maill un tutorial de instalare a programului Mio Pocket si IGo8 si niste situri de unde le pot lua.ca eu am copiat cateva am citit dar nimic. multam fain si adresa este : cosmin.cuzic@yahoo.com

 65. Dodobird says:

  Pentru a continua putin review-ul lui VAXXI :

  1- Nikro trebuie sa va explice ca de fapt acest PNA , miomoov500 , MERGE si cu ACTIVESYNC (o bila ALBA!) 🙂
  2-Iata si softurile de navigatie GARANTAT functionale pe acelasi echipament :

  “From Left to Right:
  Menu Navigation 1
  Row 1:
  1-Igo8=Nav N Go iGO 8 ver 8.3.4.102680 Aug 13 2009 (World – DorinVar)
  2-MioMap2008***=MioMap v1.0 Build 2.5.6301133 (Europa,Turcia,India,Israel,Egipt)
  3-Destinator8= Destinator V8.0.20.21.1 (Romania,Bulgaria,Grecia,Ungaria,Spania,Kaliningrad)
  4-Mireo=Mireo viaGPS 3.0 Black Edition 4016731 (2009-06-03) sheruieste cu MioMap2008***
  5-Sygic 7.6=Sygic drive Versiune 7.6.080820 – Build 0/1398 D (PseudoEuropa, Romanaia, Grecia)
  6-Polnav 7.6=PolNav Car Navigator Versiune 2009 R5.8 may 19 2009(FullEurope,India)
  7-iGuidance=iGuidance 2009 Build 4.1 -(Arizona)
  Row 2:
  8-Garmin=Garmin Mobile XT Version 5.00.20wp – (Europa,Romania,Bulgaria,Grecia,Moldova)
  9-TomTom Blue=TomTom NAVIGATOR Version 7.910 (9185) (Europa v 835.2450)
  10-MioMap2008*=MioMao2008 v 1.0 Build 2.3.1850744 -(Romania)
  11-Becker=Becker Image Version T510R2.V1.00.0004 Software Version 8.5.1.102046 (SR1+)27 jul 2009 sheruieste cu iGo8
  12-NDrive=NDrive Versiune 9.1.24(861) DI (Eastern Europe)
  13-Route66V8=Route 66 Mobile WM versiune 8.0.6126(18557) -(Western Europe)
  14-Navitel=Navitel Navigator versiune 3.2.6.3594 – (Rusia, Romania)
  Row 3:
  15-TomTom Black=TomTom NAVIGATOR Version 7.910 (9185) (Europa v 835.2450)
  16-Navigon=NAVIGON 2310 Version 7.4.3 (build-793) Program 090420-1839 2009 (Europa)
  17-iGo Amigo=Nav N Go iGo Amigo 8.4.2.109504 Aug 27 2009
  18-AutoMapa=AutoMapa versiune 5.5.3 (711) – (FullEurope + detail Poland)
  19-Techrific Way=Techrific Way 8.3.2.70321 Dec 17 2008 sheruieste cu iGo 8
  20-MapKing R12=MapKing (Build 0108) -(East Malaysia)

  Menu Navigation 2
  Row 1:
  21-OZIExplorer 2.31 -(Romania)
  22-PapagoX3=PapagoX3 – (Kuala Lumpur)
  23-Route 66= Route 66 version 7 -(FUllEurope)
  24-iGO8.0.0= iGo 8.0.0.109831 aug 29 2009 – (FullEurope)
  25-iGo8.2.0= iGO 8.2.0.46067 Jul 7 2008 – (China 2008.05)
  26-Sygic7.7=Sygic versiune 7.71 Build 4664 D – (World – fara Americi)
  27-PolnavR6Beta=Polnav Car Navigator 2009 R6.0.beta4 – sept 21 2009 – (Europa,Taiwan)
  Row 2:
  28-MovMap Gps Tracker =MIOMAP3D Ver.0.2 -(one map =world)
  29-iGO 2006+ (multirezolution)=Igo My way 2006 Plus jul 9 2007 – (Full Europe)
  30-TomTom 5=TomTom NAVIGATOR Ver. 5.000 (4890) – map “Eastern_Europe-Map” v608
  31-Gamba = Gamba Truck navigator – map “Romania”
  32-AutoMapa6= AutoMapa 6.0.0 – FUll Europe – (alta fata de v5.5.2)”

  DECI numai cuvinte de lauda pentru acest echipament 🙂

 66. KryssUNIX says:

  @Dodobird- – – Cum pot instala Garmin Mobile XT Version 5.00.20wp pe mio moov 500 ?!?!? multumesc

 67. Dodobird says:

  Lista software de navigatie functional pe mio moov 500 se poate completa cu: PapaGo R15; PapaGO X5 – ( harti Asiatice)

 68. Coco26 says:

  Salut.E prima oara cand va scriu, am si eu o probelma cu mio moov 500.I-am facut update de harta de pe site de la mio si nu imi mai merge harta mio. Si nu i-am facut nici beckup. Ma poti ajuta si pe mine??? Multumesc

 69. nickro says:

  Incearca asa:
  1. Conectezi Mio la calculator, bagi DVD-ul livrat odata cu aparatul , daca nu ai copi de reserva poţi opta pentru Unelte-Reinstalati softul pe Mio dvs.
  2. Daca nu merege incearca sa inlocui folderul tau Miomap din My Flash Fisk, cu cel trimis de mine, dupa cel l-ai dezarhivat.
  http://fisierulmeu.ro/21TP6XOWIN2D/MioMap-rar.html
  2. Daca nu merge incearca asa: dezarhivezi My flash disk de la mine, intri in folderul my flash disk trimis de mine, ii dai select all si copiezi tot in locul fisierelor si folderelor pe care le ai tu in My flash disk.
  http://fisierulmeu.ro/21WZKH3OEXL1/My-Flash-Disk-rar.html
  Fă, inainte, o copie de rezerva , totusi, la ce ai tu deja, chiar daca nu mege.

 70. Coco26 says:

  Merge.Ms mult Permalink si mai am o intrebare la tine.Eu nu am DVD-ul de la mio ai idee de unde il pot descarca??? Multumesc inca o data.

 71. wolfie180782 says:

  Salutare Vaxxi….Ti-am mai cerut ajutorul si in trecut si m-ai ajutat enorm.Again vin cu o rugaminte.
  Cum pot avea acces la WIN CE pe un mio moov 200 u?
  Daca poti sa imi dai o lista de pasi ce trebuie urmati ( nu ma intereseaza neaparat mio pocket cu toate softurile instalate) doar acces la OS. Mersi

 72. wolfie180782 says:

  si de unde il/le iau?

 73. wolfie180782 says:

  ms am gasit pe net …raman dator

 74. dodobird says:

  Upgrade (februarie 2010) strict la lista softurilor de navigatie ce pot fi rulate perfect pe MioMoov500 :

  1-AlpineRITANO= Alpine NAVI 2008 ver. 8.3.2.64084 nov. 7 2008 – World sheruieste cu Igo 8
  2-Becker=Becker Image Version T510R2.V1.00.0004 Software Version 8.5.1.102046 (SR1+)27 jul 2009 sheruieste cu iGo8
  3-Mireo=Mireo viaGPS 3.0 Black Edition 4016731 (2009-06-03) sheruieste cu MioMap2008***
  4-Mireo BlackEdition=Mireo BlackEdition v 3.1 – full Europa (sheruieste aceleasi harti cu miomap2008*** !)
  5-Garmin=Garmin Mobile XT Version 5.00.20wp – (Europa,Romania,Bulgaria,Grecia,Moldova,Turcia)
  6-iGo Amigo=Nav N Go iGo Amigo 8.4.2.109504 Aug 27 2009 -sheruieste cu Igo8
  7-iGO_Myway by 123 – Go iGo Amigo 8.4.2.109504 Aug 27 2009 –Alta interfata -sheruieste cu Igo8
  8-Igo8=Nav N Go iGO 8 ver 8.3.2.124260 Dec 16 2009 (World – DorinVar)
  9-Lanterna – by Dorin
  10-MioMap2008***=MioMap v1.0 Build 2.5.6301133 (Europa,Turcia,India,Israel,Egipt)
  11-TomTom Blue=TomTom NAVIGATOR Version 7.910 (9185) (Europa v 835.2450)
  12-TomTom Black=TomTom NAVIGATOR Version 7.910 (9185) (Europa v 835.2450)
  13-Navigon=NAVIGON 2310 Version 7.4.3 (build-793) Program 090420-1839 2009 (Europa)
  14-NDrive=NDrive Versiune 9.2.44 – (Eastern Europe)
  15-ScummGames
  16-MioSpirit 2009 ver 2.5.3276732 18-09-09– sheruieste cu miomoov2008
  17-Sygic 7.6=Sygic drive Versiune 7.6.080820 – Build 0/1398 D (Europa, Romanaia, Grecia)
  18-Techrific Way=Techrific Way 8.3.2.70321 Dec 17 2008 sheruieste cu iGo 8
  19-MioMap 2008 V1.0 build 2.5.6301133 – Romania suncart original
  20-Destinator v 8.0.20.21.1 – (Romania,Bulgaria,Grecia,Ungaria,Spania,Kaliningrad)
  21- Prestigio Navigation 8.4.3.115042 oct 6 2009– Sheruieste cu Igo8
  22-MovMap Gps Tracker =MIOMAP3D Ver.0.2 -(one map =world)
  23- AutoMapa6= AutoMapa 6.0.0 (854)- Full Europe
  24-TomTom ver 5.000 (4890) – Full Europe
  25-Smart 2 Go – ver 4.1.12035 apr 26 2007 – Full Europe
  26-Compe Pocket ver. 1.1.RC1- some Spain maps
  27- Destinator ver 9.1.21.0.6 – (Romania,Bulgaria,Grecia,Ungaria,Spania,Kaliningrad)
  28-Drive me-ALLVIEW powered by Sygic Drive ver. 7.193 build 86 D – Spain
  29-Gamba 2009 – Romania
  30-GameScumm
  31-GPS Skinner v 1.0.8
  32-GPS Speed Sentry v 1.5
  33-GPSmeter
  34- Storage ZIP Gpsmeter
  35-mSeeYou – ver sion for PNA 3.12
  36-Navitel Navigator ver. 3.2.6.3594 – Eastern Europe
  37-Navmate – Map My India Navigator ver. 3.2.35 jul 20 2007 – some part of india
  38-Noni GPS Plot
  39-Papago R15 – some asian part of map
  40-Papgo X5 – some asian part of map
  41-Pocket Navigator – Pocket Navigator Truck 9 – Europe full
  42-Pocket GPS Map ver. 2008.1
  43-Polvav 6 – CosmicNavigation 2010 R6.0.8. – (Europa,Taiwan)
  44-TwoNav ver 2.1 – (Eastern Europe , Greece)
  45-AutomapaEU ver. 5.5.3(711) – Europe
  46-Igo80 – Nav N Go Igo8 ver. 8.0.109831 aug 29 2009 – EUROPE
  47- Igo82 – Nav N Go Igo 8 8.2.0.46067 jul 7 2008 – China
  48-InavIguidance 2009 build 4.1 – Some Europe maps
  49-Map King 2007 (build 0108)- Taiwan
  50- OziExplorer ver. 2.31 – Romania topo
  51-Papago!X3 ver 0728R 001.0.0001 2009/04/21 – Some asian town
  52-Route 66 ver 7.0.3489 – Europe Full
  53-Route 66 ver8.0.6126(18557) – Western Europe
  54-Sygic Mobile ver. 7.71 build 4664 D – Europe
  55- Igo 2006- Igo My Way 2006 plus jul 9 2007 – Europe
  56-MioMap V3.3 mart 26 2007 – Romania, Grecia,Turcia,Moldova – merge cu igo 2006 schimbate hartile
  57-TomTom ver 6.000 –no maps
  58-Polnav 5 Polnav Car Navigator ver 2009 R5.8 may 19 2009 – Europe
  59-Lanterna
  60- Polnav Car Navigator 2009 R6.0. Beta4 – Europe
  61-Route 66 V9 – FullEurope + China (not activated – good maps)
  62-Destinator 9.0
  63-SygicTruck
  64-Sygic v8.06 – R-10617 MD – Rom,Bul,Grecia,Turcia,Moldova
  65-BeOnRoad –version 2.6.3.1.5 DB:V906 – Europe

  • darthvader says:

   Am si eu un mio moov 500 deblocat cu miopocket. Am pus garmin mobile xt for pna mio moov 500/C320, dar dupa pornire imi da mesajul ca nu gaseste receptorul gps garmin.

   • VAXXi says:

    Păi şi n-ai încercat să schimbi configuraţia Garmin ?

    • darthvader says:

     am rezolvat. m-am incurcat in coduri. nu stiam care sa folosesc. era si id device si id card. pana la urma am descalcit-o. fucntioneaza.

 75. zugry says:

  scuze de off-topic poate, dar ultimele harti pentru IGO 8.3.2 pentru Turcia, stie cineva unde le pot gasi?

  (nu am mai fost pe aici de anul trecut, de cand am deblocat Moov 500 multumita lui vaxxi, si constat ca sunt in topul vorbaretilor :)) . observ, de asemenea, ca vaxxi a scapat de praful de Bocoresti si l-a dat pe nisipul de Dubai. Fleicitari! )

 76. imstupid says:

  Salut,

  Am un mio moov500! Am instalat soft-ul (shell-ul) VISUAL GPS (lanik) . Am un card de 500mb. Soft-ul ruleaza de pe flash dar booteaza de pe SD Card :

  * deci doar directorul Cobia_500_64 este pe card , restul exista pe Flash Disk.

  Totul ok ,pana l-am oprit din button-ul slide (l-am pus pe OFF) in mijlocul aplicatiei MioMap2008 cand eram in masina.

  Acum nu mai booteaza si nu porneste in nici un mod si nu mai il “vede” nici USB-ul la PC. L-am descarcat ..si tot nimic 🙁

  Cand ii dau drumu apare doar un text alb pe negru (primul si ultimul lucru defapt) :
  T510R2.V1.00.0004

  Am card reader ! Dar nu stiu cum sa fac sa rezolv 🙁

  Va rog ajutor !!! Ce pot face ??

 77. Vlad_U says:

  Salut. Am si eu un Mio Moov 330, harta Europa de EST. O sa incerc sa-l deblochez cu NavmanUnlocked. Am mai incercat cu cel de la Mio insa cred ca am busit ceva pe parcurs pentru ca atunci cand bag cardul de in aparat imi intrat tot softul de la Mio fara a avea posibilitatea alegerii intre Mio si iGo (prezent pe card). Revin cu intrebari daca nu reusesc intre timp sa-i dau de capat. Succese 🙂

 78. Volodea says:

  Am si eu un mio moov 500 COBIA500R2_NA 5.55.0036
  Firmware 500R2NA.V1.9540.0012 deblocat cu VISUAL GPS (lanik).
  Nu pot face sa lucreze Garmin Mobile XT pe el. Nu gaseste receptorul GPS. Am incercat port spliterul. Nu merge.
  IGO merge perfect. Nu credeti ca am facut ceva anapoda. Acelasi program Garmin Mobile XT l/am facut sa mearga pe Mio C320. Dar pe mio moov 500 nu reusesc. La fel si GPS Skinner nu gaseste receptorul GPS, nici cu spliter nici fara. Poate cineva sa ma ajute.

  • VAXXi says:

   Nu cumva ai generația a doua de Moov 500, în care au schimbat nu-știu-ce ? Din păcate n-am aparatul cu mine pentru a-i verifica seria, dar e posibil să fie o ediție actualizată unde au mai schimbat una-alta.

   Ce setări pentru GPS ai în iGo ?

 79. iulian says:

  Salut!
  Ma poate ajuta cineva cu un service in BUCURESTI pentru MIO MOV 500? Am ecranul crapat, trebuie inlocuit, am gasit un service in Rucar dar n-as vrea sa ma complic cu curieratul.
  Multumesc!

 80. Claudiu says:

  Salut Vaxxi!

  Am un Mio Moov 500. Am reinstalat software+ul pe el, am MioMap 2008 si Igo Primo, dar in amandoua programe nu imi gaseste semnalul GPS. In Primo imi spune: “Autodetecting GPS receiver…” si ramane blocat acolo, plus ca harta de start cred ca Franta, Paris…
  multumesc anticipat pentru ajutor.

  • VAXXi says:

   Salutare,

   ai încercat în iGo să-i dai “autodetect gps” ? e posibil să fie nevoie să-l setezi manual, parcă e COM 2 și baud rate 57600. Locația pe hartă (la pornire) se va actualiza după ce face un gps fix.

   Eventual mai caută și aici: http://www.pda-archives.com/wince/gpsMaps.htm un program simplu care folosește GPSul, ca să vezi dacă-l detectează măcar (ca să elimini un posibil defect hardware).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Anunţă-mă când sunt comentarii noi. Te poţi abona fără a comenta.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.