upc_mediaboxNici 4 zile de funcţionare adunate, şi MediaBox-ul UPC a decis să-şi dea obştescul sfârşit. După o noapte în care presupun c-au fost împinse ceva actualizări software din reţea, mai exista doar LED-ul roşu („alimentare”) aprins, şi nu răspundea la telecomandă. Un reset scurt (adică scoaterea din priză şi băgarea la loc) n-au dat nici un rezultat. După o deconectare mai lungă (de vreo 5 minute, cum recomandă şi manualul) a pornit, a mers câteva minute şi a apărut din nou mesajul de „Software update in progress, please do not disconnect your mediabox”. Oookeey… şi-a făcut câteva rebooturi, ceasul se sincroniza la nişte ore total diferite de cea reală, iar după al patrulea reboot a revenit la starea iniţială, adică „mort şi nici un semn de viaţă”.

Update-ul forţat de software n-a dat nici el vreun rezultat. Pentru cine e interesat, se face deconectând MediaBox-ul de la priză, ţinând apăsat butonul „săgeată stânga” de pe aparat şi reconectându-l la priză. Butonul se ţine apăsat până apare mesajul cu actualizarea software. Comportamentul în cazul ăsta este diferit de prima sarabandă de rebooturi, LED-ul oranj („mesaje”) de pe MediaBox clipoceşte ritmic şi pare să facă … „ceva”, dar se ajunge la acelaşi rezultat final: MediaBox mort, nimic afişat pe ecran, doar LED-ul roşu aprins.

Obiectul e varianta de Thomson personalizată pentru UPC, cu numele de cod Thomson DCI52UPC02 (varianta cu DVR este Thomson DCI62UPC02). Se pare că e destul de folosit prin Europa, deşi are parte de nişte probleme cam stupide chiar şi pentru end-user, de genul problemei cu telecomanda nefuncţională (am întâmpinat-o şi eu, nu i-am acordat atenţie deoarece mi-a trebuit să meargă doar cât am învăţat telecomanda universală).

O altă chestie interesantă care merge pe modelul ăsta de MediaBox: apăsaţi MENU, 1, 7, 8, 9. Ar trebui să vă apară ce se vede în pozele de mai jos, derulaţi cu săgeţile.

upc_1 upc_2 upc_3

upc_4 upc_5 upc_6

Iată cum arată şi cutia pe dinăuntru (hm, o groază de componente în comparaţie cu bietul Popcorn Hour A-110…):

dcp01594xa

Un log de boot obţinut de pe mufa SCART (deşteaptă rău interfaţa asta) se poate citi în olandeză aici (traducere cu Google Translate).

Şi veni vremea să sunăm la suportul tehnic…

Tagged with:
 

28 Responses to upc mediabox mort, dead, kaput

 1. hitman spune:

  Mda, eu am varianta cu recorder DVR.
  Plusuri:
  -inregistrare pe hard
  -meniu evoluat

  Minusuri:
  -se incalzeste prea tare pentru un aparat electronic din ziua de azi!
  -consumul!!!!!! (stand-by 20 W, working 40 W)
  -se aude un ventilator tot timpul mergind, deranjand putin noaptea cind e liniste si vrei sa adormi in sufragerie!
  -foarte rar nu merge telecomanda dar un simplu reset (priza cu telecomanda rezolva problema)

  Din cauza motivelor ‘minusuri’ am pus o priza cu telecomanda radio (foarte utila!!!!!) si noaptea opresc DVR-ul.
  In orice caz, este de cacat dpdv inginereste. Nu este posibil sa scoti un asemenea produs in ziua de azi! Probabil au vrut sa tina costul jos.

 2. andix spune:

  de la ruliul si tangajul vaporului, filipinosii mititei care le asambleaza nu nimeresc cu letconul in suduri cum trebuie. sper ca le spui si tu la suport, „pentru monitorizare si imbunatatirea calitatii serviciilor, aceasta conversatie poate fi inregistrata.” *evil smile*. si poate scrii aici cum s’au desfasurat ostilitatile.

 3. VAXXi spune:

  Stai liniştit, că totul se-ncălzeşte în ziua de azi. În Popcorn am un HDD, şi uitându-mă într-o zi de curiozitate la informaţiile SMART, am văzut că stătea la eleganta temperatură de … 63 de grade. N-am prea avut de ales şi i-am pus lângă un ventilator de 12 cm/12 V, alimentat la 5 V ca să fie silenţios (Utopia, n-am auzit de el, dar e tăcut şi a pornit la 5 V deci perfect) … acum avem 43-44 grade.

  În seria 5000 (ăsta fără DVR) nu prea văd ce naiba s-ar putea încălzi, dar se încălzeşte la greu şi el, iar traful ăla de pe alimentare bâzâie! nu vreau să mă gândesc cum mai e şi cu un HDD înăuntru. Asta e, să fie cât mai ieftine că doar se dau la atâta populaţie (mă-ntreb ce naiba fac cu ele când le vine vremea de schimbare … gropi de gunoi cât China). Păcat că în Europa nu se încurajează utilizarea CAM-urilor, le băgai direct în TV şi gata.

 4. VAXXi spune:

  Andix, ştiu cum e cu filipinezii … de când s-a dat RoHS-ul, lipiturile sunt şi mai proaste pentru că fluxul fără plumb este pur şi simlpu mai fragil. O fi mai ecologic, dar e şi mai prost. Un blog foarte mişto pe tema produselor fabricate în China este Bunnie’s Blog – Made in China, blogul unui tip care şi-a fabricat un device în China şi povesteşte în detaliu despre cum se desfăşoară producţia acolo. E chiar interesant.

  Am sunat la suport, după 10 minute de on-hold mi-a răspuns o tanti, care a programat echipa tehnică pentru mâine. Vedem ce se întâmplă, dar presimt că-l schimbă. Din ce-am mai citit despre ele, până şi tehnicienii le regretă (citat aproximativ „mult mai proaste astea noi, cu cele vechi nu aveam atâtea probleme). Cele vechi erau Scientific Atlanta, brand Cisco; modemul de cablu e Scientific Atlanta şi într-adevăr nu mi-a făcut nici o problemă până acum *knock on wood*

 5. hitman spune:

  Bine ca cel putin acest DVR este (aproape) gratis. Doar sa nu ia foc atit 🙂 Daca se strica se inlocuieste de catre UPC.
  Recunosc ca faza cu inregistratul este f. utila (mi-am dorit sa inregistrez anumite documentare).
  Sa speram ca o sa fabrice modelul 2009…..if

 6. VAXXi spune:

  Este utilă şi nu prea … pentru că nu prea poţi extrage direct ce ai înregistrat din el (fişierele stocate sunt criptate), doar printr-o recaptură de pe SCART.

  Am înţeles că toamna asta va apărea pachet HD, cu mediabox nou şi se pare că va fi ceva de la Philips.

 7. andix spune:

  am citit Bunnie’s Blog – mi s’a putin ridicat parul pe ceafa…

 8. VAXXi spune:

  Yup, fazele de genul „mai bine plătim 10 oameni să lipească piese pe placă, e mai ieftin decât să cumpărăm o maşinărie” sau „angajata care testează laptopurile dacă bootează Windows nu a navigat în viaţa ei pe Internet” sunt chiar creepy.

  În altă ordine de idei, STB-ul a fost înlocuit cu un UPC Pace, care merge o idee mai rapid, afişează 100% calitate semnal pe toate TS-urile, nu se încălzeşte la fel de rău precum cel vechi şi are un ecran mai „palid”, ceea ce e foarte ok noaptea. LEDurile celelalte sunt la fel de stridente şi dureroase la retină din păcate. Evident, şi cel mai mare avantaj: chiar merge 😀

  Presupun că Thomsonurile sunt date „la grămadă”, cui îi merge … bine, cui nu, primeşte Pace de-ăsta. Deci o urare adecvată ar fi: Pace şi vouă! 😀

 9. viorel spune:

  sal stiti daca se poate folosi un mediabox fara cartela sau se poate decoda ? sa merga fara cartela mersi

 10. viorel spune:

  merge dar nu poti vb decat sa intri in meniu

  • VAXXi spune:

   Păi, cam așa și aici. Dacă nu te autentifici prin CAM/smartcard (real sau … emulat, să zicem) la rețeaua furnizorului, nema serviciu.

 11. Alex spune:

  Multumesc mult,mi-a fost de mare ajutor,dupa ploaia de ieri nu mai imi mergea deloc Mediabox-ul acum imi merge perfect 😀

  • Matei Daniela spune:

   La mine e invers. Ieri a p!ouat cu fulgere și tunete și am scos toate aparatele electrice din prize.Seara am băgat TV în priza. DVR nu se mai aprinde, nu mai pornește,e mort.Mai are vreo șansă,sau altul?

   • VAXXi spune:

    Adică a fost scos din priză pe perioada furtunii, l-ai băgat la loc în priză după aia și n-a mai pornit ?

    • Matei Daniela spune:

     Exact. Cand au inceput tunetele am dat fuga sa scot aparatele din priza. Tv era inchis iar dvr haraia cum facea el cateodata si le-am tras din priza. Atat. Cineva mi-a spus ca scotandu-l din priza atunci s-a ars. Eu stiam ca in timpul fulgerelor se produc fluctuatii de tensiune si se pot arde aparatele electrice aflate in priza. Pacat de dvr, cred ca mi-l schimba UPC dar pacat de emisiunile inregistrate pe el.

     • VAXXi spune:

      Dacă nu se mai aprinde nimic-nimic la DVR, atunci probabil s-a stricat ceva în partea de alimentare; n-ar fi trebuit, dar … asta e. La UPC cu el, până la urmă e un echipament în custodie 🙂

      • Matei Daniela spune:

       Pacat de inregistrarile de pe el.

       • VAXXi spune:

        S-ar putea să fie posibilă mutarea HDD-ului din DVR-ul stricat în cel nou, dar nu știu dacă își bate capul UPC-ul cu asta 🙂

       • Matei Daniela spune:

        N-ai sa vezi asa ceva. Alta data mi-au inlocuit dvr pt ca s-a rupt mufa de intrare , cea care leaga cablul de aparat. La ei nu exista mentenanta.

 12. Laur spune:

  Excelent articol, dacă nu ziceai cum se forțează reînceperea update-ului mă uitam la el ca prostul.

  Și-a făcut update-ul și totul e ok.

 13. Irina spune:

  Foarte utilă postarea. Am făcut update-ul forțat și acum funcționează MediaBox-ul. Ar fi fost frustrant dacă n-aș fi găsit postarea asta. Așadar, mulțumesc!

 14. Angelo spune:

  Eu am un pace dc621ku și merge

 15. Angelo spune:

  Salut am upc digital video recorder. Îl pag în priza și începe sa meargă hardul. Dar el nu se aprinde deloc . Știe cineva problema? ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Anunţă-mă când sunt comentarii noi. Te poţi abona fără a comenta.

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.