Am fost acu’ vreo câteva zile la UPC, să fac niște modificări prin contracte și opțiuni care trebuiau făcute în sediu. Sediul amenajat frumos, cu 4 LCD-uri pe perete (unul afișând “lipsă semnal”, dar trecem peste asta), cu Xbox + Kinect, cu masă de fussball (unde lipsea bila), culori drăguțe, sistem de coadă cu tichete imprimate de pe-o jucărie cu touchscreen, tot tacâmul. Mișto nene, zic, ce înseamnă o firmă modernă, în pas cu vremurile.

Vă vine să credeți că la o firmă din secolul douășunu, care vinde interneți de sute de megabytes/secundă, Wifi peste tot, țâșpe canale digitale full HD … se lucrează încă cu foi de indigo ? adicătelea coală d-aia albastră pe care-o pui între două coli de hârtie pentru a imprima pe a doua coală ce scrii pe prima. Mi-a căzut fața. Unde-s formularele PDF care se pot completa și eventual tipări direct, unde-s modificările strict digitale ? am stat să scriu “ad labam” o “declarație pe propria răspundere”, după care am așteptat completarea a nuștiucâte pagini de contract la indigo, cu pixul. Să mai zic că după ce s-a terminat toată operațiunea, s-a dovedit că a doua pagina nu s-a imprimat prea bine din cauză de indigo și a început operațiunea de RECOMPLETARE CU PIXUL a copiei de contract, peste ce se imprimase deja cu foaia de indigo ? a fost ceva supra-realist, m-am simțit ca la 1900 toamna. Călimara și tocul mai lipseau.

Și încă o fază simpatică rău: la biroul de vizavi, un alt abonat completa și el de zor la o … declarație pe proprie răspundere. Domnișoarei angajate îi sună mobilul și bineînțeles că răspunde la apel, că așa e politicos când lucrezi cu oamenii. Nenea ăla își termină de scris declarația pe propria răspundere, domnișoara tot mai vorbea la telefon. Nenea se uită stânjenit pe pereți și pân’ la urmă plictisit își scoate și el mobilul și începe să se joace. Domnișoara își termină apelul telefonic și începe să butoneze la rândul ei telefonul … domnul butona telefonul în continuare … amândoi butonau telefonul, uitaseră c-aveau o treabă de rezolvat. Vă zic, ceva suprarealist.

Tagged with:
 

2 Responses to UPC și paleoliticul tras la indigo

  1. Marius says:

    Chestii alea birocratice sunt peste tot. Eu tocmai am trimis un contract scos la imprinanta, fizic, l-am semnat si i-am spus sa-l pozez, fac pdf si sa-l dau mai departe.
    Da, da… de unde?! Las ca se plimba curierul cu ele in mana. E mai frumos asa…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Anunţă-mă când sunt comentarii noi. Te poţi abona fără a comenta.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.