Vă anunţ c-am trecut şandramaua pe lighttpd, în loc de Apache, din cauze de performanţă. Mai exact, un Apache cu PHP şi mod_rewrite + eAccelerator instalate mânca între 12 şi 21 MB memorie per proces (şi când înmulţeşti cu 100-120, cam sare din schemă), iar ăsta micu’ papă fix 24 MB memorie într-un singur proces + o execuţie de php-cgi doar când este cazul, pentru conţinut dinamic. Şi când ai 45,000 conexiuni deschise pe portul 80 …
Funcţionează destul de binişor deocamdată, sintaxa e cam ciudată faţă de cum eram obişnuit cu Apache, urmărim cum se comportă pe viitor şi învăţăm lighttpd. Iată şi un exemplu de reguli de rescriere care-au fost necesare pentru blogul meu cu WordPress:
url.rewrite-once = (
"^/log/(wp-.+).*/?" => "$0",
"^/log/(sitemap.xml)" => "$0",
"^/log/(xmlrpc.php)" => "$0",
"^/log/keyword/([A-Za-z_0-9-])/?$" => "/log/index.php?keyword=$1",
"^/log/(.+)/?$" => "/log/index.php/$1"
)
Astea sunt regulile complete pentru ca permalinkurile de WordPress să funcţioneze corect. În caz că aveţi blogul într-un alt folder decât “log”, înlocuiţi corespunzător în regulile de mai sus. În caz că-l aveţi în rădăcina site-ului, înlocuiţi “/log/” cu “/”.
Fratello, nu se compară viteza de încărcare cu ce aveai înainte, e fulgerătoare! Bravos, aşa mai vii de-acasă!
Nu vă supăraţi, vorbiţi şi română? ;;)
Din când în când, mi se mai întâmplă 😀
Fidbec is fifty
Ä‚?
Tot naspa se incarca (cand se incarca…)
Incearca si Nginx
Se încarcă nasol din cauză c-a trebuit să mă întorc la Apache, temporar. Lighttpd nu suportă (se pare) nişte include-uri mai dubioase de la distanţă, pe care se bazează alt site.