Pałac Kultury i Nauki

Pałac Kultury i Nauki

Varşovia, ziua 1. Frig ca naiba, zbor c-un Embraer RJ145 în care-abia aveam loc să stau în picioare, zăpadă mai multă decât în Bucureşti, trafic la fel ca-n Bucureşti, maşini la fel ca-n Bucureşti, taxiul de la aeroport este un bătrân Mercedes cu 485 mii kilometri la bord, nici urmă de bomboane de ciocolată şi portocale ca-n Malta, abia-abia se vorbeşte pe-alocuri engleză, autobuze aglomerate, reclame multe, 2 malluri imense înghesuite în preajma hotelului.

Se spală de păcate cu hotelul, unul din cele mai elegante de pân-acum. Au restaurant listat în Michelin Guide, piscină încălzită, fitness 24/24, cafea + apă minerală + internet gratuit în cameră. Mărunţişurile astea din urmă sunt de obicei taxate exorbitant chiar la hoteluri mult mai scumpe. Este imposibil de ratat, căci se vede imediat ce aterizezi: Palatul Culturii şi Ştiinţei (PKiN), un mastodont “făcut cadou” de Stalin polonezilor. Impresionant de oribil.

N-am terminat cu Malta, dar n-am avut timp să-i scriu rezumatul. V-aş pune şi poze live, dacă noul ROM de pe Omnia s-ar înţelege la dinţii albaştri cu Macul meu. Deocamdată nu se înţeleg de fel, aşa c-aveţi parte de una cu PKiN-ul de pe net.

Tagged with:
 

6 Responses to warszawa, dzień 1

 1. Bufnitoiul says:

  Fain 😀
  Cand/daca ai timp, mergi sa vezi Łazienki-ul. Merita!

  • VAXXi says:

   WikiTravel zice: Soccer hooligans can be a problem in Warsaw, so it’s best to avoid them, because they seem to only understand two things – soccer and destruction. Visitors will particularly want to avoid Łazienki Park when there’s a soccer match, as the Legia stadium is located near the park.

   Deci să mă uit şi la programul meciurilor, ca să nu exersez crowd-control p-acolo 🙂 încerc s-ajung, mai ales că din orientările ochiometrice nu e deloc departe de birou.

 2. Bufniţoiu' says:

  Well, dunno… take care! 🙂

  • VAXXi says:

   O să take care şi nişte spray iritant, plus adidaşii de alergat în funcţie de variantele disponibile 🙂

 3. Bufniţoiu' says:

  Da’ vezi să iei d’ăia de prind mai mult de 8kmph (dacă ştii “Scandal” – Spike) 😛

  • VAXXi says:

   Am ajuns şi la Lazienki, nu am întâlnit nici un huligan, doar păuni şi paznici neprietenoşi cu care m-am alergat niţel 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Anunţă-mă când sunt comentarii noi. Te poţi abona fără a comenta.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.