mio-c220-unlocked Un mic tutorial pas-cu-pas despre cum se deblochează Mio Moov 500. Motivele pentru care aţi dori să realizaţi acest lucru este posibilitatea instalării de programe adiţionale, actualizarea hărţilor, adăugarea de hărţi şi puncte de interes, utilizarea Moov-ului ca player de filme (cu ecranul de 4.7″, chiar e utilizabil pe post de anti-plictiseală în ambuteiaje) şi altele. Vom face deblocarea cu NavmanUnlocked, deoarece lasă aparatul mai “curat” decât MioPocket.

1. Se conectează Mio la calculator prin USB, cu cardul de memorie introdus în aparat. Vor apărea 2 noi elemente în My Computer, şi anume “Mio Device” şi “Removable disk”; acestea corespund memoriei interne (flash), respectiv calculatorului. Cardul de memorie trebuie să fie formatat FAT32, nu NTFS.


2. Primul şi cel mai important pas, backup la memoria flash! Cel mai simplu, o arhivă mare cu toate fişierele de pe Flash. Dacă nu vă descurcaţi, filmuleţ se găseşte aici. Această arhivă conţine software-ul, harta şi licenţa MioMap 2008. MioMap 2008 este la data scrierii ultima versiune a softului de navigaţie de la MioTech, care din păcate nu suportă decât o hartă la un moment dat.

3. Pe card, creaţi folderele: “Program Files”, “My Documents”, “Application Data” (fără ghilimele, şi aşa cum sunt scrise). Descărcaţi programul de deblocare de la adresa: http://navmanunlocked.wikispaces.com/Unlock (este primul link marcat cu verde, către fişierul Mio_Moov_Unlock.zip). Rulaţi programul pe calculator, nu pe GPS, şi apăsaţi butonul “Unlock Desktop”.

4. Aşteptaţi până când programul raportează că GPS-ul a fost deblocat, şi folosiţi funcţia de safe-remove a Windows înainte de a deconecta cablul USB (iconul din system tray al Windows).


5. GPS-ul fie va porni automat procedura de instalare a deblocării, fie nu va face nimic şi va fi necesară repornirea hardware a aparatului (atenţie, nu “soft-off”, ci hard reset; pe Mio Moov 500, asta înseamnă trecerea comutatorului în poziţia din dreapta, nu în mijloc). După repornire, veţi vedea desktopul Windows CE 5.0, cu o scurtătură creată pe desktop către Smart ST (adică MioMap 2008), şi 2 scurtături în meniul Start.

Nu toate programele pentru Windows Mobile vor funcţiona, ţinând cont că Moov-ul are instalată o versiune limitată, ce prezintă doar un subset din funcţionalităţile WinMo. Pentru a afla cum se instalează programele, citiţi “How to install programs” pe acelaşi wiki de mai sus.

Tagged with:
 

1,367 Responses to deblocare mio moov 500

 1. wolfie says:

  mersi super fain
  am reusit cu navmanunlocked si chiar e mai “curat” decat pocket, permitand instalare ulterior exact a softurilor necesare si utile( + creere de linkuri direct pe desktop-ul aparatului).Totusi la pornire imi afiseaza o eroare (nu pare nimic grav deoarece apas ok si trece mai departe) :
  Window ‘SmartST_CE’ could not be found
  Line:
  WaitFor(“Smart_CE”,2)
  exact asa apare la pornire.in coltul dreapta sus al chenarului cu eroarea exista butonul de OK .Dupa apasare trece mai departe si nu am intampinat (pana acum) nici un fel de problema din cauza asta,cu toate ca am instalat si folosit si alte softuri(Task Manager…. + IGo8)
  merci inca o data si astept un reply daca stii ceva de aceasta eroare.
  merci

 2. VAXXi says:

  Da, desigur 🙂 ideea e că din motive de compatibilitate, pe unele Moov-uri este necesară pornirea MioMap 2008 înainte de a putea utiliza alte programe de navigaţie. Ca atare, NavmanUnlock ăla a fost proiectat să pornească MioMap (adică aplicaţia “Smart_CE”) la deschiderea aparatului, şi s-o închidă imediat, “activând” astfel GPS-ul din aparat. Pe Moov 500 am observat că nu mai e necesară chestia asta, şi se poate dezactiva fără probleme: mai exact, pe Flash Disk (nu mai ştiu calea exactă, parcă era chiar în \Program Files\Unlock) găseşti un fişier text numit Autorun.mscr pe care-l poţi edita, şi din care trebuie să ştergi cele 3 rânduri care urmează:

  Run(“\My Flash Disk\Program Files\Navman\SmartST_CE\SmartST_CE.exe”)
  WaitFor(“SmartST_CE”, 2)
  Kill(“SmartST_CE.exe”)

  Adică, laşi fişierul gol practic. Şi gata problema, când porneşti aparatul te duce direct la desktop, fără nici o eroare.

 3. wolfie says:

  merci
  merge super fain
  Just in case am si copiat fiseru sa il am in caz de backup
  multumesc mult pentru tot ajutorul acordat

 4. andix says:

  deci pe tine trebuie sa te rog de ajutor in particular, re: mio…
  o sa’ti dau un e-mail. 🙂

 5. VAXXi says:

  Sigur, cu plăcere!

 6. mihutz77 says:

  Multumesc vaxxi,am avut aceeasi problema ca wolfie si acum am rezolvat.

 7. mihutz77 says:

  As avea o rugaminte la tine vaxxi.Ai spus mai sus in tutorialul de deblocare a lui mio moov 500 sa facem 3 foldere pe
  SD card(My documents,Application Data,etc).Unde copiem de exemplu folderul IGO8,in care folder?

 8. VAXXi says:

  Cu plăcere. Poţi să-l copiezi unde vrei, eu l-am pus în rădăcină (calea fiind adică “\My Storage Card\iGo 8\”).

 9. mihutz77 says:

  Imi pare rau ca te bat la cap……Am deblocat Mio Moove 500 cu Mio_Moov_Unlock.Am copiat o versiune de IGO8 PNA
  pe card asa cum mi-ai spus,dar pe ecran apare tot numai scurtatura SmartST.Cum fac sa pornesc IGO,cum scot o scurtatura de la igo pe desktopul lui mio moove? Am incercat sa instalez FileManCE,dar active sync nu vede mio moove.
  Te rog,daca ma poti ajuta……….

 10. VAXXi says:

  Active Sync merge pe Mio Moov doar dacă instalezi un program al cărui nume nu-l ţin minte, dar e inclus în Mio Pocket. Oricum, nu ai nevoie de el, merge foarte bine şi fără.

  Pentru shortcut, faci cum explică aici: http://navmanunlocked.wikispaces.com/Shortcuts

  1. Îţi aranjezi foldere, fişiere, tot ce vrei, şi notezi calea programului către care vrei să faci shortcut.

  2. Ori începi să numeri de mână, ori foloseşti calculatorul de-aici: http://navmanunlocked.wikispaces.com/ShortcutCalc

  Trebuie să obţii ceva de genul: 46#”\My Flash Disk\Navman\Lightning\NavcarCE.exe”, unde numărul de dinaintea diezului este numărul de caractere din calea completă.

  3. Şirul complet obţinut îl pui într-un fişier nou deschis în Notepad, şi salvezi fişierul cu extensia “lnk” (în Notepad dai File, Save as, şi la numele fişierului scrii “nume.lnk” cu tot cu ghilimele, ca să forţeze extensia “lnk”). După ce-l salvezi, nu-l vei mai putea edita, deoarece Windowsul crede că e o scurtătură “de sistem”. Fişierul ăsta îl pui în folderul Unlock\Desktop\ (dacă vrei scurtătură pe desktop) sau Unlock\Programs (dacă vrei în meniul start).

 11. mihutz77 says:

  Iti multumesc mult de tot Vaxxi,am reusit in sfarsit………
  Fara ajutorul tau nu ma descurcam.

 12. VAXXi says:

  Cu plăcere 🙂

 13. baronullocall says:

  vaxxi te rog ma ajuti si pe mine sa deblochez un mio 500 am citit aici dar tot nu ii dau de cap id meu e baronullocall

 14. VAXXi says:

  Păi care pas nu-ţi iese, mai exact?

 15. baronullocall says:

  pai nici unul nu imi iese

 16. Kri-s says:

  Salut!Vaxxi te rog sa ma ajuti si pe mine.Am un Mio Moov 500 si as dori sa urmez pasii enumerati de tine mai sus,insa in ,,Mobile Device,, la mine nu apare nimic.Cum dau backup.Cand e conectat la calculator apre Mio Device,Removable Disk pe care l-am formatat cu FAT32,iar in Mobile Device nu apare nimic.Multumesc!Ai vorbit pe alta pagina de deblocare cu MioPochet.Ce pas e acesta?

 17. VAXXi says:

  mobile device e folosit doar pentru dispozitive care merg cu active sync de la microsoft, ceea ce nu e cazul la moov asa cum vine din fabrica. Trebuie sa faci backup la mio device doar. Mio pocket e o alternativa de deblocare la navmanunlock, si instaleaza o groaza de programe/jocuri/etc, motiv pentru care nu mi-a placut. Navman e mai “curat”.

 18. Kri-s says:

  Multumesc pt raspunsul rapid!Am descarcat Navman unlock iar cand dau setup.exe apre o fereastra cu urmatorele mentiuni:Locked:NO ,Install Desktop care nu poate fi accesat si Lock Device ce poate fi accesat.Alte executabille nu merg.FileManCE.exe,Mortscript.exe,TRE.exe,da eroare.O zi buna!Multumesc anticipat!

 19. VAXXi says:

  Hm, ciudat. Încearcă să-i faci “Lock”, să restartezi Moov-ul şi să reporneşti programul, aşa încât să-ţi apară opţiunea de Unlock Desktop disponibilă … şi după aia, ar trebui să apară şi “Install Desktop”.

 20. baronullocall says:

  ma ajuta si pe mine cineva sa deblochez un moov 500?? please vaxxi

 21. VAXXi says:

  N-am cum să te ajut dacă nici măcar nu încerci să îl deblochezi, să spui ce anume nu merge, şamd.

  http://www.catb.org/~esr/faqs/smart-questions.html

 22. baronullocall says:

  am incercat cu miopoket si nu imi merge daca deblochez cu navman mai pot sa revin la cum era inainte daca nu imi convine?

 23. VAXXi says:

  Da, poţi să revii. Poţi să instalezi şi MioPocket după Navman, fără nici o problema. MioPocket merge, dar citeşte cu FOARTE MARE atenţie paşii din instrucţiuni şi urmează-i întocmai, şi eu am sărit peste un pas la început şi evident că n-a mers.

 24. baronullocall says:

  da mi te rog un buzz pe mees baronullocall

 25. baronullocall says:

  am reusit dar imi apare o eroare window smartst_ce could not be found line waitfor smartst_ce 2

 26. flavius1611 says:

  nu ii dau de cap sa instalez shortcut-urile.
  daca ma poti ajuta si pe mine.

  • VAXXi says:

   Păi n-ai unde să greşeşti decât în 3 locuri:

   1. Conţinutul fişierului este incorect, verifică-l încă o dată. De exemplu pentru iGo 8 trebuie să fie:

   29#”\Storage Card\iGO8\iGO8.exe”

   2. Nu l-ai redenumit corect. După ce ai creat fişierul text cu ce am scris mai sus, îl salvezi din Notepad ca:

   “iGo8.lnk”

   şi după aceea ar trebui să nu-l mai poţi edita/redenumi din Windows Explorer. Din command prompt îl poţi redenumi înapoi în fişier text cu “move iGo8.lnk iGo8.txt”.

   3. Nu l-ai copiat unde trebuie; scurtătura trebuie pusă în Mio Device, calea:

   \Program Files\Unlock\Desktop

 27. flavius1611 says:

  am gresit cand am zis de shortcut.
  e vb ca nu pot redenumi,scrie,etc.
  nu am literele cifrelepe device cand vreau sa redenumesc.
  nu imi apare tastatura pe el.

  • VAXXi says:

   Păi nici nu ai cum, deoarece NavmanUnlock nu include on-screen keyboard (MioPocket da). Operaţiunile unde era nevoie de tastatură le făceam de pe calculator, direct pe cardul de memorie (adică redenumiri de foldere şi fişiere).

 28. MARIUS says:

  Salut !! As dori , daca nu cer prea mult, sa ma lamuresti cum sa fac sa bag si alte harti in aparat ! Unde anume in aparat sau in card ?? Si de ce nu imi citeste nimic de pe card , nici foto , nimic !! Multumesc anticipat !!

 29. VAXXi says:

  Dacă vrei să foloseşti pentru navigaţie Mio 2008, ghinion: suportă doar o singură hartă la un moment dat, şi fiecare hartă e protejată individual (din câte am înţeles, nu s-a găsit modul de deblocare a hărţilor încă). În Mio Device\Program Files\MioMap găseşti fişierul MioMap.ini care conţine linia: Map=romania_sc_200812.cpf. Aia e harta activă, pe care ai cumpărat-o practic o dată cu aparatul. Dacă vrei mai multe hărţi … iGo sau alt program de navigaţie.

 30. cata says:

  deci, daca eu vreau sa pun harta greciei, bulgariei, ungariei, austriei sau a germaniei, trebuie sa pun iGo? daca deblochez aparatul inseamna ca pot pune iGo pe el si folosi ca atare, corect?

  • VAXXi says:

   Dacă vrei mai mult de o hartă activă simultan, da – trebuie să foloseşti alt soft de navigaţie (sau să aştepţi să apară un update de Mio 2008, care să suporte mai multe hărţi deodată… ceea ce nu prea întrevăd, dat fiind că Moov 500 care se vinde la noi este un fel de “limited romanian edition”, de unde şi preţul atât de mic). iGo la momentul actual este într-adevăr cea mai bună alternativă de navigaţie generală, da; mai există Sygic, Automapa şi probabil altele, dar hărţile pentru România şi Europa de Est nu sunt cine ştie ce. iGo rămâne deocamdată cea mai bună opţiune, iar după deblocare poţi instala orice program compatibil Windows CE 5.0 pe Moov 500. Singura limitare este că unele din programe nu au toate DLL-urile necesare (se aşteaptă să ruleze pe Windows Mobile, nu pe Windows CE, care e o versiune mai redusă de Windows Mobile), dar în unele cazuri se poate rezolva şi asta: http://navmanunlocked.wikispaces.com/Install+Programs

 31. cata says:

  ok, mersi, ma intereseaza sa iau un gps pe care sa-mi pun eu hartile, in rest alte aplicatii nu ma intereseaza…si am gasit site-ul tai…foarte util si raspunzi si repede…bravo!

 32. VAXXi says:

  Yup, pentru banii lui, Moov-ul 500 e cea mai bună alegere în momentul actual ca PNA. Spor la treabă 🙂

 33. Franco says:

  Am inteles ca se poate instala MioPocket cu IGO2008 pe Mio moov 500 dar sunt ceva probleme cu butonul de ON/OFF (nu functioneaza) si trebuie dat reinstalare la pornire de fiecare data. Cum se pot rezolva aceste probleme ?

 34. VAXXi says:

  Nu e o problemă în sine, ci o problemă dată de modul de construcţie al MioPocket: problema menţionată de tine apare când MioPocket este instalat pe cardul de memorie, iar la repornirea aparatului este necesară recitirea tuturor fişierelor de iniţializare (skin, scurtături, scripturi, programe auxiliare, etc) de pe card. Am înţeles că problema asta nu mai apare dacă MioPocket e instalat pe Flash, dar încă nu am efectuat lucrul ăsta ca să pot confirma.

 35. Cosmin says:

  Salutare! Am instalat windows-ul si merge totul ok! Insa as dori sa imi instalez office-ul pe el, imi poti spune daca stii cumva cum pot face asta? de asemenea as mai dori sa instalez o tastatura, astfel incat sa pot sa scriu in office, sa iau notite, practic, as vrea sa-l transform intr-un pda :p oricum, grozav articolul! felicitari!

 36. VAXXi says:

  Păi, pentru asta îţi trebuie un kit de Microsoft Office Mobile şi cel mai probabil MioPocket (nu ştiu dacă e suficient în varianta Lite, adică ăsta: http://www.freewebs.com/miopocket-lite/ din cauză că Office-ul e foarte complex şi te vei chinui probabil foarte mult cu dependentele de DLL-uri, care pe Windows Mobile sunt incluse … pe Win CE nu). În plus, ecranul are o rezoluţie scăzută şi nu este foarte sensibil la atingere, deci părerea mea sinceră e că te vei chinui mai mult decât merită, şi ar fi mult mai comod un carneţel + pix 🙂

 37. Cosmin says:

  Super e asta, dar tot nu imi merge tastatura, zice “Input Panel window not found. It seems that your device does not support Software Input Panel (SIP). Please choose another keyboard.” Stii cumva cum as putea ii dau de cap? Ceva dlluri de instalat?

 38. VAXXi says:

  Pe MioPocket (ăla full), soluţia la problema cu tastatura cică e asta:

  Just customize Miopocket via the “MP settings” icon under the “Settings” menu. choose “MiniBar” then “Set MiniBar Keyboard” choose “JOTKBD” then press “ok” & “Yes” then close miopocket with a “soft reboot”. Your keyboard should work now.

  Din păcate n-am nici un MioPocket instalat, aşa că nu pot testa dacă funcţionează pe Lite.

 39. baronullocall says:

  skinuri ptr zi noapte pentru moov 500 exista?

 40. baronullocall says:

  de unde iau si eu navmanunlocked ca la linkul ala nu merge nu mai este

 41. VAXXi says:

  Dacă vrei skinuri pentru MioMap 2008, adică softul cu care vine implicit Mio Moov 500 … ghinion. De fapt e Navman SmartST, pentru care nu prea există nici o opţiune de configurare/modificare. Mergi pe iGo şi ai mai multe variante de personalizare.

  Arhiva e pe site, dar au scos linkul; vezi aici: http://navmanunlocked.wikispaces.com/file/view/Mio_Moov_Unlock.zip

 42. baronullocall says:

  mersi vaxxi gata l am luat

 43. Kri-S says:

  Sal!As vrea sa instalez Igo v8.3.1.57021 si a fost initial in RAR.am dezarhivat dat in interior mai are arhiva DATA si Branding.acestea din urma trebuie dezarhivate si ele? si daca da fac un folder cu denumirea tot DATA si Branding?In folderul ,,content” mai sunt in folderul ,,lang,, si voice” alte arhive.Trebuie dezarhivate?Daca da cum denumesc folderele ca sa fie recunoscute?Multumesc mult!

 44. VAXXi says:

  data.zip şi branding.zip rămân aşa cum sunt, în rădăcina folderului iGo, nu trebuie dezarhivate. În “content” trebuie să fie doar foldere, din câte ţin minte, nu arhive. N-am cum să mă uit acum să-ţi spun exact, dar aşa îmi aduc aminte.

 45. TB says:

  Salut !

  Am si eu o problema, daca ma poate ajuta cineva.
  Am un Mio Moove 360 – Cobia420.v1.00.0028.
  Am facut prostia sa nu citesc nimic pe net despre el si m-am apucat sa instaleaz iGO8.
  Am modificat calea de acces, toate bune – merge.
  Acum chestia e ca nu-l mai pot conecta deloc la calculator. Imi porneste direct iGO-ul si atat.
  Am citit pe undeva sa descarc bateria complet….. si atunci s-ar conecta. Nimic.

  Aveti vreo idee ? (Am nevoie sa-l conectez sa mai copiez ceva harti – atunci la inceput am pus doar programul + harta de Romania)

  Ms.

 46. VAXXi says:

  Mi se pare că ai opţiune de restore în programul furnizat de Mio, pe CD-ul cu care a venit aparatul.

 47. TB says:

  Nu mi-l detecteaza deloc. Nici unknown device….. nici nimic.
  Il conectez la calculator – se aprinde led-ul cu ca se alimentza – porneste aparatul …. dar windows-ul nu detecteaza nimic.

 48. VAXXi says:

  Din ce-am înţeles, trebuie să-l descarci complet, apoi să-l conectezi la un computer cu XP şi să încarci softul original de pe DVD, cu restore. Vista cică n-ar merge.

 49. seven says:

  Salut,

  te rog ma poti ajuta sa pun harta europa vest pe un easy touch et909
  sistem de operare win 5.0 ce core

  astept un raspuns

  Mersi anticipat

 50. VAXXi says:

  Nu ştiu ce hardware e, şi cum se deblochează. Poţi să încerci cu MioPocket de la http://www.netfresco.com/MioPocket/ , secţiunea cu “instalare pe alte dispozitive”. Dar atenţie la ce scrie acolo: Warning: Some obscure GPS devices (especially no-name Chinese GPS devices) do not revert Windows back to an unmodified condition when you perform a hard reset. You are advised against putting MioPocket on such devices because there is no way to undo any undesirable changes and you might permanently brick your unit. Most reputable brands, including all of the following, are fine.

 51. seven says:

  Salut,

  intrebarea mea este daca se poate,daca este posibil sa se puna si restul europei de vest ( el are doar europa de est IGO 8 ) pe acest gps ?….

 52. VAXXi says:

  Din moment ce nu ştiu ce soft de navigaţie are, de hartă nici atât. Trebuie să afli întâi ce fel de soft e, şi după aia elaborezi problema 🙂

 53. seven says:

  Salut,

  gps-ul e un easy touch ET-909 , 3,5 TFT LCD
  procesor Samsung 2440 – 400 Mhz
  sistem de operare :Windows Win 5.0 CE CORE
  Software :IGO ( doar Europa de Est )
  Memorie : 64 MB SD RAM expandabila pana la 2 GB

  alte date mai trebuie ?
  poti sa-mi dai un nr de telefon sa te sun

  Mersi

 54. VAXXi says:

  Păi dacă ai iGo deja, nu ai nimic de făcut. Iei hărţile şi le copiezi pe card/memoria flash, lângă cea pe care o ai deja (pentru iGo 8, în folderul content\map). Iar cu numărul de telefon, cred că glumeşti, nu muncesc pentru nimeni gratuit 🙂 sunt destui pe okazii.ro/softpedia care se ocupă de asta, contra-cost evident.

 55. seven says:

  Salut,

  asta am facut , am pus hartaile cu europa de vest dar nu le recunoaste…..cred ca e ceva legat de licenta,in memoria gps-ului nu vad decat licenta pentru drumurile din europa de est…trebuie sa fie o chestie pe care o omit
  si eu am zis la fel , terminatia pentru harti parca este FBL,
  legat de numarul de telefon , vroiam doar sa-ti explic mai bine situatia , nu prea cunosc termenii

  Mersi.

 56. daniel says:

  la mine este o problema dupa ce inchid programul IGO8 si-l deschid numi mai vede receptorul gps trebuie sal restartez ca sa-mi vada gps ce trebuie sa fac

 57. VAXXi says:

  Seven, ai un folder numit “license” în folderul iGo, şi în el un fişier cu extensia LIC?

  Daniel, vorbeşti de închiderea iGo (cu butonul “Exit”/”Ieşire”) sau de faptul ca închizi GPS-ul de la butonul de sus şi când îl reporneşti, iGo nu mai merge? Dacă e al doilea caz, e normal (bug Moov, cred).

 58. daniel says:

  da cand il inchid de la buton sil deschid totul merge de unde l-am lasat numai ca numi mai vede gps imi apare un x in dreptul lui si trebuie sai fac hard reset ca sa mearga

 59. VAXXi says:

  Da, la fel face şi la mine. Singura soluţie până acum, ieşirea din iGo înainte de a-l închide şi repornirea ulterioară (în cazul în care fac o pauză mai mare de la deplasare). Dacă e o pauză până într-o oră, îl las pur şi simplu pornit, ţine bateria.

 60. seven says:

  Salut,

  Da,in folderul IGO se afla acest folder ‘ license ‘ iar in el sunt 2 fisiere….unul cu terminatia LIC. si unul cu terminatia NNG
  fisierul cu terminatia LIC in descriere spune ceva de EEU
  cand deschid gps-ul si ma duc la caracteristici despre navigator,daca dau sa vad ce harti are imi arata ce harti am pe sd , iar daca dau pe licente imi spune ca nu am decat pentru EEU ( pentru POI , MAJOR ROADS , TRACKS )

  chiar daca eu pun harta ITALIEI in acel format FBL , gps-ul nu o vede

  Mersi ..

 61. VAXXi says:

  Eh, aşa da, ăla e problema. Îţi trebuie un fişier de licenţă mai “permisiv”, dacă ai iGo 8.3 (vezi versiunea la “About”), încearcă să iei kitul de-aici: http://www.leoidea.com/tag/igo-8/ şi să suprascrii fişierele pe care le ai în acel folder cu fişierele din kitul descărcat.

  Dacă ai 8.0, trebuie să faci rost de la cineva de conţinutul folderului, nu ştiu dacă sunt compatibile cu 8.3.

 62. Horatiu says:

  Salut, am respectat toti pasii, si iti multumesc, am deblocat gps-ul mio moov 500.
  Am insa o problema, si nu stiu de la ce este , imi apare pe desktop iGO8 si SmartST pentru a le accesa,
  doar ca atunci cand ii dau pe iGO8, imi spune intr-o fereastra de eroare, Cannot find ‘iGO8’ (or one of its components). Make sure the path and filename are correct and that all the required libraries are available.”
  Eu am copiat iGO8 in cardul meu pe care l-am numit iGO2008 , in directorul iGO si am definit in fisierul iGO8.lnk urmatorul text :
  24#”\IGO2008\iGO8\iGO8.exe” . Nu stiu unde este problema, poate ca trebuie sa caut un nou igo ???
  Multumesc anticipat.

 63. Adrian says:

  Salut.
  Se poate debloca un Mio C220? Daca da cum? Vreau sa fac update la harti.
  Merci

 64. VAXXi says:

  Horaţiu, linkul trebuie să conţină calea completă, inclusiv locaţia (pe card sau pe memoria flash). Adică ceva de genul: “\My Storage Card\iGo 8\”. Refă-i shortcutul şi ăla e.

  Adrian, se poate, dar metoda e alta.
  Varianta lite: http://www.navguide.net/igomiofan/various-articles/mio-transfer-hack/ sau http://speedcams.tehnoplus.net/utilitare.htm
  Varianta completă: http://www.gpspassion.com/forumsen/topic.asp?TOPIC_ID=84734

 65. attila says:

  nu ai pe cine sa imi propui in arad sau in zona sa imi faca si mie deblocare pentru moov 500?
  As vrea macar jpg sa cunoasca in afara de ce stie
  in bucuresti nu am cum sa ajung de curand.
  tiam gasit siteul recent si ma marcat cate sti despre astfel de aparate

 66. VAXXi says:

  Din păcate, nu 🙂 încearcă pe okazii.ro.

 67. PUMA says:

  VAXXI esti tata lor multumim ca existi

 68. Horatiu says:

  Multumesc, chiar mi-a mers, doar ca nu stiam eu care este numele pe care i-l dadea Mio, si era Storage Card,
  imi merge, acum mai am o singura problema , vad igo08, dar mai imi da erori cand ma joc cu el, imi da eroarea
  “Out of memory.
  Requested: -374447889
  Cache: 341775”
  Pe langa asta harta este la rezolutia 320 x 240 , ceea ce imi arata doar o parte din ecran acoperit, restul este negru, te intreb daca exista vre-un pach pentru a-l face la rezolutia de 480 x 272, sau exista vre-un Igo 8 la aceasta rezolutie de downloadat? si ce este cu eroarea, ce pot sa ii fac, ca apare intotdeauna daca incerc sa vad harta de la distanta mai mare, daca nu departez prea tare, merge, dar daca departez, se blocheaza, si chiar imi reseteaza Mio Moov-ul .
  Astept un raspuns, si iti multumesc inca odata pentru raspunsul pe care mi l-ai dat .

 69. VAXXi says:

  PUMA, mersi 🙂

  Horatiu, ce versiune de iGo e ? pare veche. Citeşte ce-am scris aici referitor la data.zip: http://vaxxi.net/log/2009/02/19/review-mio-moov-500/#comment-1253

 70. PUMA says:

  Eu am un Mio Moov 500 si o sa rog un prieten care se pricepe ma-i bine sa-mi faca deblocarea si dupa o sa va anunt sper cu un rezultat pozitiv

 71. Horatiu says:

  Salut, am facut cum mi-ai spus, si am luat acele skin-uri foarte dragute, mai ales cele de noapte , dar si cel de zii.
  Am analizat eroarea care imi era data prima data, :
  “Out of memory.
  Requested: -374447889
  Cache: 152463″ si imi este data doar atunci cand este destul de mare, cum ar fi ruleta imi arata cam 45 de Km, doar in 2D, si ma plimb prin harta, la un moment dat, dupa cateva plimbari o ia razna.
  si apoi iese din igo8, sys.txt este scris :
  “[folders]
  app=”%SDCARD%/iGO8″

  [interface]
  maxzoom2d=60000000
  show_exit=1”.
  M-am gandit ca este de la acest sys.txt, dar nu stiu ce sa spun, apropo IGo8 al meu este Build: 8.0.0.35389.
  Am citit articolul pe care mi l-ai propus, chiar super tare, ca si acesta de fapt, si iti multumesc anticipat pentru ajutorul pe care mi l-ai dat in deblocarea acestui aparat, chiar este cel mai tare blog cu explicatii, multumesc.
  In logul crash.txt asta imi apare (chiar de mai multe ori la rand) :
  “Current System time: “2009-04-15 08:12:41″
  Build: 8.0.0.35389 Built @ Apr 15 2008 – 00:36:16

  Memory Stats:

  FreeMemory: 31 MB, 328 KB, 0 B
  TotalUseableMemory: 45 MB, 872 KB, 0 B
  MaxMemory: 68 MB, 0 KB, 0 B
  ReservedMemory: 4 MB, 0 KB, 0 B
  ActualCacheSize: 0 MB, 125 KB, 598 B
  GarbageSize: 0 MB, 0 KB, 0 B

  ————————————————————————–
  Process Name PID BaseAddr ParentPID PrioBase
  ————————————————————————–
  iGO8.exe 0xad7e1026 0x10000000 0x00000000 0x00000003
  ————————————————————————–
  ————————————————–
  Modules Name BaseAddr BaseSize
  ————————————————–
  oleaut32.dll 0x039c0000 0x0002f000
  toolhelp.dll 0x03ea0000 0x00005000
  ole32.dll 0x039f0000 0x0002d000
  coredll.dll 0x01f50000 0x00082000
  ————————————————–

  ————————————————————–
  Threads TID BasePrio DeltaPrio
  ————————————————————–
  0x0e758e66 249 0
  0xcdd7cf7a 250 0
  0x6e253a0a 251 0
  0x0fdf76ae 251 0
  0xad91afc6 251 0
  ————————————————————–

  WinCE CallStack snapshot (function names unknown – map file \Storage Card\iGO08\iGO8.map not found): ”

  Dupa ce l-am incarcat pe acel data.zip, si am si modificat sys.txt, mi-a dat o eroare. El incearca sa intre in IGO8,
  cu noua rezolutie, chiar imi arata cum incarca si la un moment dat, exact inainte sa mearga efectiv, iese din aplicatie chiar la init, dupa ce ii pun si ce se alfa in propriul lui sys.txt, adica
  “[folders]
  app=”%SDCARD%/iGO8″

  [interface]
  maxzoom2d=60000000
  show_exit=1”
  functioneaza dar doar daca in sys.txt ii pun :
  “resolution_dir=”320_240″
  ;resolution_dir=”400_240″
  vga=1

  [rawdisplay]
  class=”landscape”

  screen_x=400
  screen_y=240″ si oricum nu se vede decat la fel , la 320 x 240, si cred ca este problema de igo8 al meu.
  Cred ca am sa il pun pe sys original, si cu data.zip pe care l-am luat de unde mi-ai aratat. Pentru a fi sigur ca merge.
  Eu astazi plec in Grecia, si chiar vreau sa imi mearga, pentru a-l folosii pe acolo.

  Mai am o intrebare daca se poate, chiar este adevarat ca pot sa ii pun si card de peste 2 GB, adica chiar il citeste, si el nu poate merge cu o alta aplicatie Mio Crack-uita, in loc de Igo8, cel putin asa mi-a ramas impresia, ca am si asa ceva, pentru ca cei de la Mio , mi-au spus ca inca nu s-a lansat Mio 2008 pentru acest model de GPS?
  Ca i-as pune un card mai mare pentru a-l folosi si pentru alte aplicatii decat navigatie, cel putin in masina.

 72. attila says:

  ceau vaxxi.am o intrbare care ma chinuit ieri toata ziua.oare din ce cauza moov 500 (cu softul original) accepta jpg numai de pe site cu navpix si daca ii incarc alte poze tot jpg nu le afiseaza ? am incercat sa imit rezolutia pozelor navpix dar in zadar.am incercat sa redenumesc pozele dupa cele navpix fara rezultat. daca mai sti ceva despre aceste navpix-uri spunemi te rog.
  Dupa deblocare tu ai putut afisa orice poza indiferent de rezolutie?si ce a mai putut face aparatul in plus?
  ma intereseaza sa ma decid sa fac sau nu deblocarea.

  iti multumesc anticipat.
  (raspunzi mai repede decat ma sateptam)

 73. VAXXi says:

  Horaţiu, problema pare a fi aici: “WinCE CallStack snapshot (function names unknown – map file \Storage Card\iGO08\iGO8.map not found): ” Nu ştiu de ce încearcă să acceseze fişierul ăla… ai cumva hărţi de 8.3 (noi) puse pe 8.0 ?

  Se poate pune card mai mare de 8 GB fără probleme. Ia unul SDHC de clasă cât mai mare, se simte la viteză. Nu înţeleg despre ce altă aplicaţie Mio e vorba … în afară de Mio Map şi Mio 2008 nu ştiu altele, iar Mio 2008 ai din fabrică, Mio Map nu merită pus căci iGo e deja peste el cu mult.

  Attila, nu am probat poze. Navpix e o soluţie proprietară Mio, dacă vrei să foloseşti aparatul ca viewer de poze cred că e o idee mai bună să foloseşti Mio Pocket, din câte îmi amintesc are ceva programe dedicate vizualizării de imagini.

 74. apollo says:

  Vaxxi sti cumva merge pus Garmin pe mio moov 500.Mersi.

 75. Robert says:

  Salutari Vaxxi iti multumesc foarte mult.Am reusit sa decodez si sa instalez mai multe sisteme de navigare cu usurinta pe Mio Moov 300. Am cautat peste tot dupa applicatii precum media playere dar fara succes , nu imi poti da ceva siteuri sau ceva de unde pot scoate aplicatii pentru Mio Moov 300 Windows CE 5.0.Multumesc! astept raspunsul tau

 76. NavNGo says:

  si site cineva cum pot pune cu keyboard virtual ? (On-Screen Keyboard ) am scos multe pana acuma dar nici unul nu a functionat

 77. VAXXi says:

  Apollo, merge sigur, că l-am văzut. Problema însă e că trebuie o combinaţie de executabil şi DLL-uri pe care n-am găsit-o până acum.

  Robert, aplicaţii (teoretic) ar trebui să meargă multe, pe care le poţi testa cu programul de verificare pe care-l găseşti tot pe site-ul NavmanUnlock. Vezi şi threadul ăsta: http://navmanunlocked.forumwise.com/navmanunlocked-thread79.html

  NavNGo: n-am încercat, n-am folosit. Din câte ţin minte, nici în MioPocket nu mergea vreo tastatură.

 78. VAXXi says:

  Horaţiu, am găsit nişte setări care se zice că rezolvă problemele de mai sus (luate de pe gps passion). Sys.txt să fie aşa:

  [interface]
  vga=0
  resolution_dir=”320_240″

  [rawdisplay]
  class=”landscape”
  highres=0
  screen_x=320
  screen_y=240

  [debug]
  cache=12496
  skip_eula=1
  disable_outlookpoi=1
  show_performance=0
  reserve_memory=250000

  [navigation]
  sim_speed_factor=5

  [map]
  2dheadup=1

 79. Geonic says:

  Salut, cum pot pune un player video?

 80. Geonic says:

  Te rog, astept cateva detalii despre cum pot pune Coreplayer…SARBATORI FERICITE!

 81. Geonic says:

  Am reusit sa-l deblochez, insa nu am habar despre cum pot instala aplicatii pe el!!!Multumesc!

 82. PUMA says:

  Am deblocat si eu Mio moov – ul meu si totul e Ok datorita lui VAXXI (multumesc). am pus versiunea IGO AMIGO si merge bine, urmeaza sa-i fac un mic tuning (player video, jocuri si tot ce se poate si suporta MIO MOOV 500 )
  Multumesc VAXXi

 83. cristian says:

  Am un mio moov 500 ro pe care l-am deblocat si eu cu ajutorul unui prieten bine intentionat carev m-a ajutat sa pun miopocket. Acum, dupa ce am citit topicul ar fi bine sa-i pun un card mai mare…am doar 2gb acum pe el, si bineinteles IGO 8. Cum pot proceda acum? Scot cardul de 2 gb, il pun pe cel de 4 sau 8 gb (nu m-am hotarat de care sa iau), copii din nou miopocket (sa raman la el?) pe cardul nou, dau instal, apoi…se rupe filmul. Cum procedez? Copii apoi efectiv IGO 8 pe card? Intr-un anume folder?

 84. tulo says:

  Nu ai putea sa explici cum se instaleaza MioPocket ,eu am urmat instructiunile pas cu pas si nu merge, nu imi face nimic , adica la boot-are pleaca tot in harta mio

 85. cristian says:

  Pai mi-a dat un programel de deblocare. Dupa deblocare am copiat pe SD miopocket (dar fara 2 foldere de-acolo), am deschis apoi gps-ul si am facut asa cum a explicat super VAXXI…Daca nu te descurci cauta-ma pe mess la ccostras. Nici eu nu sunt mare mester dar poate te pot ajuta .

 86. VAXXi says:

  Geonic: http://navmanunlocked.wikispaces.com/Install+Programs

  Cristian: poţi copia direct conţinutul cardului vechi pe cel nou şi gata. Fişierele care încarcă MioPocket de pe card sunt deja scrise în memoria Flash a GPS-ului.

  Tulo: urmează-le atent, dacă greşeşti un folder sau un fişier nu vei declanşa procesul de instalare.

 87. cristian says:

  Hehe…logic, trebuia sa ma gandesc la asa ceva. Multumesc mult Vaxxi. Si dezarhivez apoi igo 8 pe care il am si il pun pe card unde? In folderul intitulat igo? Mai trebuie facuta vreo setare cand pun igo?

 88. VAXXi says:

  Dezarhivezi într-un folder numit “iGo”, şi creezi o scurtătură pe desktop cum am descris mai sus. Depinde de kitul pe care-l ai dacă va mai trebui să faci modificări în sys.txt din folderul iGo (calea de acces, mai exact).

 89. cristian says:

  si ce kit imi recomanzi? Ca il caut eu…doar sa stiu ce e mai complet.

 90. wolfie says:

  ceau VAXXi
  vad ca foarte multa lume s-a confruntat cu probleme asemanatoare mie.Dar acum vin cu o alta provocare pt tine 😛
  am un PDA mio p360 pe care momentan ruleaza IGO6 (2006).Eu as dori sa instalez pe el IGO8 (2008). L-am copiat pe card, rulez exe-ul din folderul Igo , porneste …DAR …… e ca si cum ecranul ar fi prea mic , adica din imaginea obisnuita a softului eu nu vad decat jumatate(probleme cu rezolutia).Am cautat si pe net ( poate nu am cautat suficient) si inca nu am gasit solutia cum sa schimb rezolutii sau cum sa instalez un igo8 care merge din prima.
  merci anticipat pt raspuns

 91. LYNU says:

  Am o problema cu al meu Mio Moov 580 Europe Plus. Am incercat sa instalez MioPocket ultima versiune dar dupa ce am urmarit toti pasii si pare totul ok in momentul in care introduc cardul in aparat nu se intampla nimic (intra din nou in harta lui). MioMoov-ul meu 580 cred ca este model Cobia_550_64, desi nu am nici unul din fisierele metionate in instalarea lui MioPocket mentionate la punctul 4b. La trecerea butonului “Power” din pozitia “reset” in “on” se prezinta cu “T550R2.V1.00.0007”.Multumesc anticipat.

 92. VAXXi says:

  Cristian, orice kit de 8.0 sau 8.3 e ok. Vezi pe GPSUnderground de exemplu.

  Wolfie, îţi trebuie un data.zip care să conţină skin pentru rezoluţia ta (320×240 pixeli). Deci să găseşti un data.zip care să conţină în arhivă un folder cu numele 320×240.

  Lynu, trebuie să pui: Cobia_T550_64 (vezi http://www.netfresco.com/MioPocket/MioPocket Readme.html ). Urmăreşte foarte atent paşii ăia, şi mie mi-a luat ceva până i-am nimerit pe toţi corect.

 93. wolfie says:

  ms mult pt explicatie si pt multi-tasking-ul de care dai dovada…DAR… in data.zip am 7 directoare cu 7 rezolotii diferite printre care si 320×240…astept alte idei.
  ms

 94. VAXXi says:

  Trebuie să ai în data.zip folderul ui_igo8, care să conţină un folder numit “240_320”, că P360 mi se pare că e vertical… îl ai şi p-ăla ?

 95. wolfie says:

  da am 7 foldere cu 7 posibile rezolutii printre care si ala
  si totusi cand pornesc IGO8 mi-l afiseaza pe orizolntala.eu am luat un soft deja instalat si doar am dat click pe igo8.exe si a pornit pe orizontala.( softu e luat de pe un mio moov care are Win CE. pe P360 ruleaza Win mobile 6 parca si poate si din cauza asta) Stii/ai un alt soft care se poate instala pe mio p360?
  ms anticipat

 96. cristian says:

  Vaxxi, te rog frumos, lumineaza-ma…Am gasit IGO, marime totala 1.54 gb. Contine 3 foldere
  1- 2577 (157 kb)
  2- IGO8 (53 mb)
  3-IGO 2008 (1.48 gb)- aici sunt iar cele 2 foldere de mai sus “2577” si “IGO8”
  Ce copii de-aici pe cardul SD, in folderul intitulat IGO ?
  Multumesc din nou!

 97. VAXXi says:

  Wolfie, bagă următoarele linii în sys.txt :

  [interface]
  resolution_dir=”240_320″
  vga=0
  [rawdisplay]
  stretch=1

  Cristian, cred că acolo ai 2 kituri de fapt. 2577 e un folder folosit pe PDA-uri pentru declanşarea automată a unui program în momentul în care introduci cardul de memorie în aparat, deci nu prea ai nevoie de el. Trebuie să copiezi iGo 8 (al doilea pare să fie mai complet) pe card şi să modifici calea în sys.txt.

  Pentru referinţe şi ajutor la sys.txt: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=502763

 98. cristian says:

  mutumesc….incerc si revin.

 99. wolfie says:

  ms mult de sfaturi si idei. o sa incerc mai tarziu si o sa revin cu rezultatul

 100. xpender says:

  Help la instalare iGO.2008.ver.8.3.2.80621
  Am deblocat pna-ul, win CE merge bine,am inteles ca folderu 2577 nu-si are locul intr-un pna.OK.
  Dar mai sus e un link pt niste librarii necesare lui win CE http://navmanunlocked.wikispaces.com/Install+Programs, dar pe serverele alea nu mai exista asa ceva.
  De unde le iau si cum pot sa-mi instalez igo-ul.
  Merci

 101. Radu says:

  salutare, vaxxi, am urmat si eu tutorialul tau, din graba am uitat sa fac primul pas care ai spus si tu ca e cel mai important si nu am facut back-up la flash ci abia dupa ce am facut unlock-ul, se mai poate face ceva in privinta asta acum? GPS-ul functioneaza normal cu mio map-ul lui original, dar cu un IGO08 pus de mine se vede rasturnat si nici nu am optiunile de orientare al ecranului acolo unde trebuiau sa fie. versiunea este 8.3.2.80621

 102. xpender says:

  Radu, cum ai instalat igo 8.3.2.80621 pe moov500?
  Se pare ca Vaxxi n e pe aici?

 103. Radu says:

  xpender, l-am primit de la un coleg ce il avea instalat pe un windows mobile si l-am pus pe card si asta a fost tot, ar fi trebuit sa nu mearga sau nu e versiunea buna sau la ce te-ai referit?

 104. Radu says:

  problema de la imaginea rasturnata era de la setarile de la telefonul de pe care era igo-ul, am bagat din nou pe telefon si am pus pe setari implicite si s-a rezolvat

 105. xpender says:

  asa am facut si eu, gata copiat de pe sd din pda-ul meu.Acolo merge,iar in moov 500 imi da eroerea asta: program application database cannot be found.
  Cred ca trebe schimbat ceva in sys. Stai sa incerc

 106. xpender says:

  nah ca merge si inca ca si in pda.
  Success

 107. Radu says:

  Mai am o nelămurire şi anume că atunci când rulez igo în stînga sus îmi apare butonul de start din win ce, ca şi în alte aplicaţii din win ce, de exemplu file manager. Se poate face ceva să dispară butonul ăla?

 108. cristian says:

  Pentru RADU…am ID-ul de mess ccostras …Da-mi te rog add vreau sa ma lamuresti intr-o privinta, vreau sa-mi pun si eu igo

 109. dragos says:

  multumesc tuturor,
  v-am urmat pasii si sfaturile …. si de-acum am si eu un moov500 … cu iGO functional ca bonus.

 110. VAXXi says:

  Radu: mai îmi face şi mie din când în când faza asta, dar se rezolvă cu un restart la GPS (şi face asta doar pe unele skinuri). Până la urmă, nu uita că rulezi o aplicaţie netestată, modificată pe un dispozitiv “neoficial” 🙂 Că n-ai făcut backup la memoria flash nu e o mare catastrofă, tot ce face installerul este să adauge nişte fişiere în structura de foldere şi fişiere de pe flash, care nu au ce să deranjeze prea tare.

  Xpender: vezi mai sus, cu setările din sys.txt. Foarte multe probleme cu iGo se datorează configurării sale incorecte, şi nu unei probleme cu software-ul sau GPS-ul.

 111. Radu says:

  multumesc xavvi, m-am gandit ca daca sterg directorul numit “Unlock” as avea datele intacte. Cat despre taskbar, am aflat de pe alte forumuri ca exista functia de hide taskbar, daca se face un “click” pe butonul de start care ma deranja pe mine, asa ca am rezolvat si aceasta problema. pana acum sunt multumit atat de moov500 cat si de igo8, urmeaza sa instalez un core player sa vad cum se descurca cu filmele si cam atat deocamdata. Multumesc si o zi buna tuturor.

 112. xpender says:

  Mda, am facut inca o verificare mai atenta in sys.txt si acolo era problema.
  Stie careva din voi un soft instalabil pt moov 500 pt vizualizat poze?
  CEPhotoViewer nu recunoaste jpg-uri…si in plus e ff primitiv

 113. wolfie says:

  Vaxxi se pare ca nu merge nici cu acele modificari facute in sys.txt. Ai cumva sau stii vreun link de unde pot lua un Igo 8 ce se instaleaza pe pda si isi face singur setarile?
  ms anticipat

 114. cristian says:

  Stie cineva de ce nu mai vede calculatorul gps-ul dupa ce l-am deblocat si incarcat cu miopocket? Suna cand il pun in usb, se aprinde, se incarca…si atat. Am pus activsync…degeaba. Inainte de deblocare il vedea ca device extern. Vaxxi spuneai ca e un program …mai tii minte cum se numea?

 115. xpender says:

  cristian,
  ieri am pus miopocket din curiozitate.
  Mi-a mers activesync cu comutatorul pe off si am bagat cablu in pna. N-am facut nici o setare mai speciala in miopocket.

  Asa zic baietii care au facut miopocket :http://www.gpspassion.com/upload2/MioPocket%20Readme.html#2.2

  3.2 Remote controlling the device
  To control your device from your Windows desktop, connect via USB in ActiveSync mode, then run MioAutoRun\Programs\Win32\ASRDisp.exe from your Windows desktop (not from the Mio). The error message is normal; click OK. Tip: it’s a little less sluggish if you copy this executable to your Windows desktop before running it (rather than running it directly over the USB connection).

  Ideea e ca nu m-am folosit de aceste info si e logic sa nu-ti mai vada pc-ul ca removable devices, flashu si cardu, pt ca la miopocket e gandita treaba sa mearga cu activesync. La fel am patit si eu.
  Succes

 116. Valentin says:

  Salut. Am reusit, cu instructiunile de mai sus, sa deblochez un Mio Moov 200. Pare ca totul este ok dar am o mica nedumerire. Daca modific din setarile Win CE (ex. background, data si ora) si inchid GPS-ul, la pornire va avea tot setarile implicite. Exista vreo posibilitate ca setarile sa nu se modifice dupa repornire?

  Am testat si Mio Pocket. Nu m-a incantat fatul ca mare parte din aplicatii nu imi trebuie sau nu functioneaza. Exista vreo posibilitate ca ele sa fie eliminate? Ma refer la Word, Excel, jocuri, shortcut-urile pentru softurile de navigatie ce nu le instalez, etc.

  Multumesc

 117. cristian says:

  Am reusit sa pun igo 8, versiunea 8.0xxx pe mio moov 500ro. Problema e ca atunci cand il pornesc, indiferent daca l-am avut oprit pe gps sau nu, trebuie sa incarc totul din nou. Am inteles ca ar trebui sa modific ceva in sys.
  Asta am scris in sys.2
  [interface]
  skin=”ui_igo8″
  resolution_dir=”480_272″
  vga=1
  show_zoombar=1
  drive_carefully=0

  [rawdisplay]
  class=”landscape”
  screen_x=480
  screen_y=272

  [debug]
  skip_eula=1
  enable_roadshadow=1
  slowsim=0
  loop_sim=0
  show_oneway=1
  show_speed_limit=1
  show_pedestrian=1

  [map]
  auto_nightmode=0

  [msnd]
  msnd.start=0

  E bine, trebuie sa mai modifc ceva?

 118. Maximusdm says:

  Salut!
  Foarte bun topicul. M-am chinuit enorm cu MioPocket si nu mi-a mers din cauza de folder name pe un mio500. Am rezolvar cu unlock tool si cand vreau pot sa imi incarc si mioPocket manual.
  Ma intereseaza sa pun si un Garmin cat mai nou cu harta ROAD2008. Ma poate ajuta cineva cu un HowTO?

 119. cristi stefan says:

  salut. am reusit sa deblochez moov 500 cu unlook. acum ma tot chinui sa folosesc activesync dar nu reusesc. pur si simplu nu recunoaste. in mY computer pe langa folderele MIO DEVICE si STORAGE CARD mai am si MOBILE DEVICE care e mereu empty. aveti idee ce trebuie sa incerc pentru a putea folosi active sync

 120. cristian says:

  eu am patit ca si tine pe laptop cu activsync…am insa un alt calculator unde imi vede gps-ul ca device si separat cardul. Nu stiu ce sa mai inteleg…banuiesc ca lipsesc ceva drivere. Incearca pe un alt calculator, sterge activsync, pune gps-ul si da un restart.

 121. dragoinic says:

  Buna ziua.Am deblocat un mio moov 500 cu mio pocket am instalat mio pocket a mers foarte bine cu explicatiile de dar prima greseala a fost ca nu am facut bakup.Adoua greseala am facuto ca am formatat cardul,am refacut fisierele pt. inst. mio pocket i-am dat drumul se instaleaza mio pocket dar cind e sa porneasca mio pocket apare o fereastra, init.mscr in care are mesajul ;Cannot find ‘init’´(or one of its components).Make sure the path and filename are correct and that all the required libraries are available.Are careva idee unde am gresit sau ce nam facut.Multumesc mult de ajutor

 122. VAXXi says:

  Wolfie, trebuie să meargă, dar joacă-te cu ele. Eventual, încearcă să porneşti cu un sys.txt gol şi să adaugi ce ai nevoie ulterior.

  Cristian, nu ai nevoie de ActiveSync pentru Moov. Programele care merg pe Moov sunt cel mai bine instalate “de mână”, nu prea merg (de fapt eu nu ştiu de nici unul care să meargă 100%) instalate cu ActiveSync.

  Valentin, data şi ora sunt păstrate din câte ţin minte, wallpaper n-am încercat. Ştiu că la un moment dat văzusem ceva opţiune de sincronizare cu calculatorul la conectare USB pentru oră şi dată, vezi să nu ai ceva de genul ăsta activat. Pentru un MioPocket mai simplu, vezi aici: http://www.freewebs.com/miopocket-lite/

  Cristi Ştefan: nu ai ce să faci cu ActiveSync. Dacă ţii neapărat să-l foloseşti, va trebui să instalezi MioPocket, care conţine şi un utilitar care permite Moov-ului să fie văzut ca dispozitiv ActiveSync (şi îţi va apărea în Mobile Device). Dar, mă repet, nu ai nevoie; memoria o vezi în Storage Card, memoria internă a Moov-ului o vezi în Mio Device, şi deja ai acces la tot aparatul mai bine decât prin ActiveSync.

  Dragoinic, nu e o mare problemă că nu ai backup făcut. Eroarea aia îţi apare din cauză că nu ai copiat un fişier corespunzător, şi nu-l găseşte (trebuie să ai un init.mscr), sau scripturile nu s-au asociat cu MortScript.exe (după copiere, poţi rula manual executabilul pomenit anterior de pe Moov pentru a crea asocierile de fişiere).

 123. dragoinic says:

  Multumesc foarte mult pt. raspunsul prompt,dar la mine in flas disk nu exista un fisier init.mscr sau nu stiu sa-l caut sau nu l-am avut in ce am copiat eu pe card.Multumesc

 124. Doru M. says:

  Salutari VAXXi,
  Am un Becker 7927 care acum merge cu iGO 8.3.2. In Flash Disk am cunoscutul folder MNAV, unde am facut modificarile de rigoare pentru a functionaiGO. Ma deranjaza menu-ul de la startare, acela cu Navigation , Video, Settings, etc, si as dori sa pun in locul acestui menu, ceva asemanator cu cel din poza acestui topic, unde sa am mai mute facilitati! As dori linkuri catre eventuale softuri si tutoriale in acest sens sau ceva sfaturi! Mersi anticipat!

 125. VAXXi says:

  Dragoinic, nu trebuie să fie pe aparat; este inclus în kitul de MioPocket (folderul MioAutoRun\Scripts ) şi trebuie copiat la instalare. Cel mai simplu cred că reiei instalarea, urmând (şi) mai atent paşii din instrucţiunile MioPocket.

  Doru, nu ştiu cum e organizat Beckerul, probabil meniul ăla e inclus undeva în ROM-ul aparatului. Dacă nu găseşti pe GPSPassion sau pe GPSUnderground… slabe şanse să fie posibil.

 126. dragoinic says:

  Multumesc mult VAXXI ai avut dreptate!

 127. Doru M. says:

  Din cate mi-am dat seama, softul de interfata startare este in Flash Disk, in singurul folder MNAV! Mai studiez problema si “sap” bine pe cele doua site-uri! Mersi de raspuns! Cele bune!

 128. VAXXi says:

  Am înţeles, dar nu prea cred că ar fi modificabil. Măcar să-l poţi dezactiva şi tot e ceva.

 129. apollo says:

  Un player audio video care merge bine pe moov 500 http://rapidshare.com/files/227647876/Media_Player.rar.html

 130. Vali says:

  Salut Vaxxi, m-am hotarat sa achizitionez si eu un Mio Moov 500. Imi poti confirma, te rog, daca se poate incarca fisierul care sa te atentioneze la camere? Ce capacitate recomanzi sa aiba cardul?

  Multumesc,
  Vali

 131. VAXXi says:

  Salutare. Pe iGo, dacă-l deblochezi, se poate încărca orice. MioMap 2008 (cu care vine aparatul din fabrică) are deja nişte camere predefinite (şi din cât l-am folosit par a fi destul de actualizate), şi se pot încărca şi camere adiţionale cu Mio Desktop.

  Cardul l-am luat de 8 Gb, pentru că diferenţa de bani era oricum mică, dar peste 4 Gb n-am reuşit încă să-l umplu.

 132. cristi stefan says:

  salut. vaxxi daca poti da-mi o adresa de unde ai luat igo pe care il folosesti pe moov 500, eu am o varianta dar nu merg indicatiile vocale

 133. attila says:

  apollo cum se numeste playerul de care aminteai ma sus?spunemi te rog ca nu il gasesc pe pagina care lai dat

 134. Nicu says:

  deci nu reusesc !!!

  Am copiat pe card si igo 8 si mio map am facut shorcat imi apare pe ecran dar imi spune ca nu gaseste “storage ” sau daca ii fac shorcut cu My Storege nu gaseste “My…

  Daca eu ma duc pe card nu ar trebui sa pornesca? Am nevoie neaparata de shorcuturi? Daca ma duc pe card pe setup.exe tot asa imi da eroare Cannot find “setup” (or one of its components). make sure the path and filename are carrect and that all the required libraries are available.
  multumesc anticipat. Pt buc ma poti ajuta?
  VAXXI ai adresa mea de mail te rog sa ma contactezi

 135. fdumit says:

  am un Mio Moov 500, am deblocat conf recomandarilor, am pus aplicatia IGo 8 de la http://www.megaupload.com/?d=V8LE990W, am facut adaugirea la sys.txt, am luat apoi content de la IGo 8: IGO 2008 la torrent scrie[Europe Maps Only] [Appz] [Multilanguage] [www SpaTorrent com] rezultatul a fost ca dupa ce a incarcat bine limbile, nu avea si Romana (in secundar unde as gasi-o) a dat mesaj ca hartite sunt outdates. Multumesc si eu lui Vaxxi pentru asistenta data astora ca noi.

 136. VAXXi says:

  Nicu, reciteşte metoda de creare a shortcuturilor şi comentariile, de-aia nu-ţi iese. Poţi să-l porneşti evident şi de pe card, navigând cu file explorer-ul … dar e peste mână. Nu ştiu ce “setup.exe” rulezi tu de pe card, nu ţin minte să existe aşa ceva în kitul de iGo. Trebuie să ai doar un iGo.exe, care porneşte direct; faptul că-ţi dă eroarea referitoare la bibliotecile inexistente mă face să cred că nu ai kitul/aplicaţia potrivită (ca şi cum ai încerca să rulezi executabile de Windows Mobile pe Windows x86).

  FDumit, voci şi altele se găsesc aici: iGo tuning.

 137. Nicu says:

  Multumesc VAXXI

  O sa caut un alt kit deoarece eu nu am nici un igo.exe. In kit-ul de miomoov am un setup.exe dar imi da aceiasi eroare.

 138. fdumit says:

  principala intrebare: cum rezolv mesajul de eroare: Map initialisation error- Your map files are outdated, please visit your distributor?

 139. Nicu says:

  Eu am 2 foldere. igo8 si 2577 in 2577 am un autorun.exe si pe acesta eu incerc sa il lansez si imi da eroare. Exista si un astfel de kit fara igo8.exe sau e doar o parte dintr-un kit ce am eu?

  Meltumesc

 140. VAXXi says:

  Nicu, folderul 2577 este folosit pe PDA-uri pentru a porni automat un program la introducerea cardului de memorie în aparat (cardul cu kitul de iGo cumpărat, adicătelea). Nu ai nevoie de el pe PNA, trebuie să ai doar un folder iGo (sau iGo8, nu contează) în care să găseşti nişte foldere, un fişier numit sys.txt şi evident iGo.exe.

  FDumit, cred că foloseşti hărţi incompatibile; hărţile de iGo 6/iGo 8.0/iGo 8.3 nu sunt compatibile între ele şi nu pot fi amestecate.

 141. Nicu says:

  Am gasit un soft care merge dar e in nemteste meniul, nu pot intra in setari si nu apare pe tot ecranul 🙁
  trebuie sa mai caut sau trebuie sa umblu prin fisiere?
  Multumesc

  • VAXXi says:

   Ecranul îl rezolvi cu modificări în sys.txt, vezi mai sus. Iar limba se schimbă din settings, caută ceva de genul “sprache” (nu ştiu cum e opţiunea în germană).

 142. Nicu says:

  Am reusit sa il trec pe romana sa ii pun harti, sa apara pe tot ecranul , scuze nu citisem tot ……
  Mai am o problema ca iese din cand in cand din el.. dar sper sa rezolv…

 143. miobog says:

  As vrea sa cumpar acest model. Nelamurirea consta in faptul ca dupa o eventuala deblocare as vrea sa-i instalez MioMap 2008 sai iGo08 full eastern europe la ambele, dar nu stiu exact care din aceste 2 soft-uri de navigatie sunt mai bune (user friendly, pozitionare exacta, indicatii precise, etc).
  Imi puteti da un sfat va rog cam ce ar fi indicat in a alege?
  Merci

 144. VAXXi says:

  MioMap 2008 vine implicit pe aparat, dar doar cu harta României (12.2008). iGo se poate instala după deblocare, şi le poţi ţine pe-amândouă în paralel, pentru a vedea care-ţi place.

 145. attila says:

  ma ajuta si pe mine cineva cu un player bun ptr moov 500 unde gasesc si cum instalez?va rog

 146. miobog says:

  M-am mai documentat si m-am hotarat sa instalez iGo. Din ce am mai aflat iGo-ul versiunea full are dimensiunea de aprox 1,6 GB, deci ar trebui sa cumpar si un SD card de minim 2GB, ptr ca aparatul vine cu unul de 512 MB din ce se vede la specificatii. Daca promiti ca ma asisti la instalarea iGo-ului chiar maine merg sa cumpar modelul respectiv 🙂

 147. VAXXi says:

  Da, unul de 2 GB ar fi de ajuns, dar ia de 4 să ai şi o rezervă. Nu e nici o problemă de instalat iGo, e partea simplă…

 148. attila says:

  ma poate ajuta cineva cu un player sau jpg driver pentru moov 500? va rog mult

 149. nicu says:

  Cum setez in igo 8 sa nu isi mai pastreze harta nordul si sa se roteasca in directia in care merge masina.
  Mai am o problema daca dau pe 2d imi iese din soft.
  Multumesc.

 150. apollo says:

  attila6 Mai 2009

  ma poate ajuta cineva cu un player sau jpg driver pentru moov 500? va rog mult

  attila diseara cand ajung acasa pun linkil din nou.

 151. miobog says:

  Maine ajunge aparatul; am comandat si un card; te rog sa-mi dai cateva indicatii de inceput
  La pasul 3 unde se creeaza cele 3 folder-e ai scris ca acestea ar trebui sa fie pe card; cum procedez mai exact? scot card-ul de 512 MB cu care vine aparatul si il pun pe al meu in locul lui? ptr ca ce urmeaza sa instalez o sa ocupe mai mult spatiu decat cei 512 MB, card pe care probabil se afla instalat MioMap 2008 Romania; sa nu-i convina si sa detecteze cumva ca am scos card-ul lui de unde in mod normal ar fi incarcat MioMap-ul 2008 Romania si sa-mi faca ceva probleme?
  Merci

 152. VAXXi says:

  Cardul de 512 cu care vine cred că-l poţi folosi la altceva, e prea mic pentru a instala ceva pe el, iar MioMap 2008 vine instalat în memoria aparatului şi nu pe cardul de memorie.

  Bagi cardul nou cumpărat şi urmezi paşii de mai sus, şi gata. Dacă faci deblocarea cu NavmanUnlock, e mai simplu; cu MioPocket, încearcă întâi SD install deoarece e mai sigură.

 153. attila says:

  apollo iti sunt foarte recunoscato.in sfarsit merge .multumesc mult

 154. Bebe says:

  As vrea sa cumpar si eu un Mio Moov 500. Am citit aproape tot ce s-a scris. S-au mi-a scapat mie sau nu am gasit raspuns la urmatoarele intrebari:
  – Prin deblocare se pierde garantia?
  – Se mai pot face up-grade la harta preinstalata a Romaniei?
  – Ulerior se va putea utiliza harta Full Europe de la Mio?
  – As vrea, pentru inceput, sa-mi fie util pentru Istanbul. IGO 8 are o harta buna pentru acest oras?
  Cu multumiri,

 155. VAXXi says:

  Nu ştiu, pentru că n-am apelat la ea. Modificările sunt doar software, şi aparatul se poate reîntoarce la “starea de fabrică” prin reiniţializarea cu Mio Desktop.

  La harta Mio, da, se poate face upgrade şi va fi probabil pe bani. Deocamdată nu există nici un upgrade pentru harta României disponibil.

  Nu ştiu; o hartă full-Europe ar depăşi probabil memoria de 1 GB a aparatului.

  N-am folosit iGo în Turcia.

 156. Costel says:

  Salut Vaxxi
  Mi-am luat si eu de curand un mio moov 500 si ma gandesc sa-l deblochez si sa-mi bag IGO 8 ….intrebarea mea este de unde pot sa-l download-ez ( ultima versiune ) ?
  si daca este mai bine facut decat ce am eu pe el in prezent ( harta din fabrica ) ma refer la harta daca este mai buna si iti ofera mai multe optiuni de cautare ma refer la alte puncte decat adresa ( cabane ; manastiri; lacuri etc.)?
  mersi mult

 157. VAXXi says:

  http://www.i-go.com/ 🙂

  Harta iGo e similară ca detaliu cu cea MioMap, iar puncte de interes se pot adăuga pe ambele, de la PDI Romania. Pe iGo se adaugă nişte fişiere, pe MioMap 2008 se încarcă prin Mio Desktop. iGo e mult mai configurabil şi flexibil, MioMap e mai simplist. Èšine de gusturi.

 158. Costel says:

  mersi vaxxi este foarte dragut ….pe site-ul oficial puteam sa intru si eu 🙂 ….credeam ca imi oferi o alta varianta pentru download….mersi inca odata

 159. Daniel says:

  Salut,
  ma poate ajuta si pe mine cineva cu o idee, cand pornesc Moov500 sa porneasca direct aplicatia iGo8. Ce fisier(e) trebuie sa editez?
  Daca am un Moov500 (romania) exista o varianta sa fac cumva sa pun Full EUROPA (tot pe app de la Mireo).

  Multumesc!
  Daniel

 160. Nicu says:

  Salutare.

  Am incarcat romania bulgaria grecia si basemap…. daca ii dau un punct din grecia imi spune ca e izolat. din bulgaria in schim imi gaseste. Ce ar trebui sa schimb.

  Multumesc

 161. miobog says:

  Se pare ca am reusit sa instalez iGO8 pe card…pare ok…multumiri lui VAXXi ptr ajutor!
  Acum sunt in cautarea unui skin care sa suporte rezolutia de 480×272 a Moov 500-lui, dar in care sa apara si optiunile de avertizare vocala ptr speedcams, speedcams pe care le-am descarcat de pe http://speedcams.tehnoplus.net/ aici intelegand ca sunt cele mai actualizate
  Ati gasit vreun skin care sa suporte as ceva?

 162. hoolygancj says:

  unde gasesc si eu igo 8 compatibil cu moov 500??ma ajutati cu un link

 163. miobog says:

  Gasiti aici raspunsul la intrebarea mea de mai sus
  http://www.i-go8.com/2008/11/igo-8-riks-skin-31-and-32.html

 164. zugry says:

  intrebare: daca MioMap2008 suporta doar o harta la un moment dat, cum faci cand treci intr-o alta tara? Ii poti selecta “din mers” schimbarea hartii, sau trebuie sa-l conectezi la PC pentru a-i schimba hartile?

  multumesc frumos

 165. Andrei says:

  Salut VAXXi. In primul rand felicitari pentru ce faci iti multumesc pentru tot ce ai scris.
  In al doilea rand, as dori sa achizitionez modelul. Din cate inteleg se poate instala softul IGO 8 si apoi poti face ce vrei pe acest model (filme,muzica,poze in functie de capacitatea cardului)? Softul IGO 8, sau nu stiu cum sa ma exprim, contine mai multe harti? De exemplu as vrea sa ajung in Italia. M-ar putea rezolva acest model deblocat cu IGO 8 pe el?
  Mersi anticipat!

 166. Andrei says:

  Inca ceva. IGO 8 poate fi configurat si in limba romana? Daca spre exemplu ascult o melodie pe acest model are iesire de casti ceva pentru a -l putea conecta la line in la casetofonul de masina? THX!

 167. VAXXi says:

  Costel, dacă îţi place, îl cumperi. Şi cei care l-au scris trebuie să trăiască, altfel nu vor mai lucra şi nu-l vor mai îmbunătăţi. Şi pierde toată lumea.

  Daniel, vezi scriptul Autorun.mscr în Program Files\Unlock; acolo scrii un rând de genul:

  Run(”\My Flash Disk\Program Files\Navman\SmartST_CE\SmartST_CE.exe”)

  în care înlocuieşti calea programului pe care-l doreşti rulat la pornire. Pentru hartă full Europe, vezi în magazinul Mio.

  Nicu, probabil ai hărţi destinate unor versiuni diferite iGo, sau altfel incompatibile. Încearcă alte hărţi.

  Miobog, cele mai bune skinuri (inclusiv rezoluţia de 480×272) le găseşti aici: http://artwork-igo8.blogspot.com/.

  Zugry, nu ştiu, pentru că nu folosesc MioMap aşa de mult. Presupun că se încarcă hărţile noi cu Mio Desktop, dar nu ştiu mai departe ce se întâmplă pe aparat.

  Andrei, da – se poate instala iGo pe aparat. Se pot instala mai multe aplicaţii de PDA, atâta timp cât adaugi şi dll-urile necesare programului (iGo merge direct fără alte modificări/fişiere). iGo este o soluţie completă de navigaţie şi poate avea un număr practic nelimitat de hărţi. Poate fi configurat şi în limba română, dar Moov nu are ieşire audio pentru ce vrei tu.

 168. Robertino says:

  Salut!Am achizitionat si eu un Mio Moov 500 Ro,si as dori sa stiu care e cardul sd cel mai mare pe care il suporta?Am citit in comentariile lui Vaxxi ca suporta 8 giga,dar cei de la magazinul online mi-au spus ca suporta maxim 2 giga,si nu stiu ce sa fac.Am igo amigo,dar are 2,3 giga si un card de 2 e insuficient!as dori sa stiu daca un card micro sd cu adaptor functioneaza fara probleme?Multumesc!

 169. Andrei says:

  VAXXi revin cu inca o intrebare. Din cate am inteles din comment-uri IGO 8 incarca doar o harta la un moment dat. Eu doresc sa plec in afara cu el si daca introduc ca pct de plecare Pitesti si ca punct de sosire de ex Roma ce se intampla? este ok? un calculator sa modific fisiere prin el pana ajung in alta tara sa-mi incarce alte harti nu am. Sau am inteles total aiurea si-mi arata fara nici o problema drumul pana in Roma?

 170. zugry says:

  Pentru Andrei:
  MioMap2008 incarca doar o harta la un moment dat.
  iGo are toate hartile incarcate, deci nu ai nici o problema.

  Pentru Robertino:
  de aceea este adaptor, ca sa-l poti folosi fara probleme

  Scuze VAXXI, e forumul tau, dar erau raspunsuri simple, si cred ca esti destuld e ocupat 🙂

 171. VAXXi says:

  Robertino, merge de 8 GB sigur, că doar de-ăsta am în aparat acum. De microSD+adaptor nu ştiu, dar nu văd de ce n-ar merge.

  Andrei – cum a zis Zugry 🙂 deci merge, îţi face drumul între orice 2 puncte din hărţile instalate, atâta timp cât hărţile sunt compatibile între ele (au aceeaşi versiune).

 172. eugen says:

  salutare
  apreciez efortul pe care il faci acela de a fi in sprijinul celor care au nevoie de un sfat in rezolvarea unor probleme legate de GPS.Am citit pe forum doleantele fiecaruia.Vin si eu cu o problema pe care asi dori sa ma ajuti sa o rezolv.Am un GPS MIO DIGIWALKER C720 T adus din U S A .Pe memoria lui are harta USA iar pe sd- card are harta europei acestea din urma sunt blocate si asi dori sa le deblochez .SD- card are 2 G.Eu folosesc un leptop cu progaram vista si nu sunt sigur daca se poate face ceva .Consideri ca se poate face ceva si cum ?
  Asi dori si eu un sfat.Multumesc anticipat.

 173. VAXXi says:

  Păi în primul rând, încearcă să-l deblochezi şi vezi dacă merge asta. Un script pentru C720 găseşti aici, şi dacă nu merge ăsta, Mio Transfer Hack, varianta de C710.

  Dacă merge, poţi pune ce vrei ulterior pe el.

 174. Andrei says:

  Ce fisiere trebuiec copiate pe mio moov 500 ca sa -mi poata reda un mp3? sau un avi? sau un jpg sa-l deschida? Any ideas? Link ul de mai sus cu playerul audio nu mai este valabil.

 175. Pokit says:

  salut! merge si pe clarion map 770?

 176. attila says:

  salut vaxxi apropo de moov 500 ai gasit ceva aplicati sau jocuri care si functioneaza?
  am cautat dar nimic nu merge

 177. attila says:

  andrei mai sus apollo a postat un link cu un media player care merge satisfacator
  al 25 lea coment in sus

 178. Mario_Bross says:

  Am citit toate postari si vad ca nimeni nu se plinge de faptul ca IG8 nu ar vedea GPS-ul intern. Poate cineva sa-mi spuna pe ce port si viteza are setat pentru MIO MOOV 500 ? (Pentru ca automat nu-l detecteaza !)
  Multumesc anticipat !

 179. Mario_Bross says:

  Am mai studiat si am gasit: port 2, baud 38400, poate ajuta pe cineva …

 180. Lostboy says:

  Salut Vaxxi şi felicitări pentru tutorial.
  Cu scuzele de rigoare o să încerc să cer ajutor – am un mio moov 500 şi aş vrea să fac următoarele:
  1. L-am deblocat şi vreau să pun igo 8 şi aplicaţii cum ar fi video player, mp3 player şi altele. Întrebarea mea este: de unde iau astfel de aplicaţii şi, în caz că vreau să renunţ la toate, cum fac să rămân doar cu softul cu care a venit aparatul?
  2. Aplicaţiile le instalez exclusiv pe card ?
  3. Aceste operaţiuni afectează cumva garanţia?

  ms frumos

 181. VAXXi says:

  Pokit, nu ştiu – nu am Clarion. Dacă se conformează specificaţiilor şi e similar ca structură şi organizare cu Moov-ul, este posibil să meargă.

  Attila – nu am testat jocuri sau alte aplicaţii decât cele de navigaţie, deoarece nu l-am cumpărat pentru aşa ceva. Nu mi se pare deloc potrivit pentru altceva decât navigaţie, datorită ecranului cu rezoluţie mică pentru un PDA şi a faptului că nu este foarte sensibil la atingere, fiind proiectat pentru deget şi nu stylus.

  Lostboy: 1, de pe net; dar trebuie să te ajuţi singur aici 🙂 când vrei să renunţi la toate, poţi reinstala aparatul cu Mio Desktop (există o opţiune de genul “reset to factory defaults”). 2, cum vrei; se poate exclusiv pe card. 3, nu ar avea de ce, deoarece nu modifici nimic hardware; probabil depinde şi la cine ai garanţia, nu am experienţă cu retururi la aparat… poate altcineva să ne povestească.

 182. Lostboy says:

  După ce am deblocat 500-le, l-am bocat la loc şi apare în mio device :\Program Files\ -> 3 flodere: MioMap, Navman şi Unlock. Pot să şterg folderele Navman şi Unlock dacă vreau să renunţ la deblocare?
  ms frumos

 183. VAXXi says:

  Da, exact aşa faci.

 184. Daniela says:

  Buna!
  Am incercat sa iti urmez toate sfaturile in legatura cu deblocarea Mio Moov 500, dar din pacate am problema pe care nu stiu cum sa o rezolv. In momentul cand conectez gps-ul la pc pe desktopul gps-ului imi apare imaginea prin care arata ca este conectat(ceva normal)…..dar problema este ca a ramas asa….si chiar daca ii reset, off sau on, sau pun in masina, cu card sau fara card, in momentul cand il aprind imi apare aceeasi imagine cum ar fi conectat la pc, desi nu e si ramane si postura respectiva. Ai putea sa am ajuti cumva, ce asi putea face?
  Multumesc anticipat!

  • VAXXi says:

   Încearcă să-l laşi pornit până se descarcă complet, şi să încerci atunci. Nu am GPS-ul la mine să verific, dar uită-te pe carcasă dacă nu găseşti o gaură pentru resetare (se introduce o agrafă în gaură, şi se apasă un buton).

 185. Daniela says:

  AM gasit in Mio More Desktop, reinstalarea softului pe gps si acum merge. Dar akum a aparut alta problema. In folderul Igo8 nu am decat asa: 2577 si Igo8, iar in Igo8: content, application si branding, iar in content am 4 foldere: map, lang, dem si building, nici urma de license. si prin urmare nu stiu cum sa fac sa imi activez igo8 pe gps. ce e de facut?
  Mersi mult de ajutor!

 186. Vali says:

  Buna Daniela,
  Am avut si eu aceeasi problema, respectiv nu avea IGO8.exe; asa ca am descarcat de pe net alt program (tot IGO)- poti cauta pe Google “IGO8 download PNA “si o sa gasesti mai multe variante.

  Vaxii,
  Multumim pentru tot ajutorul !

  Vali

 187. Lostboy says:

  Cu ajutorul unui prieten am reuşit să pun şi celelalte hărţi pt. Europa pe moov 500. Problema este următoarea: am instalat doar 3 hărţi şi merge, dar dacă vreau să le pun pe toate nu am spaţiu. Mâine o să cumpăr un card unde vreau să pun restul hărţilor (de fapt toate hărţile). Cum fac chestia asta? Mă gândeam să las programul în memoria aparatului şi să pun doar hărţile pe cardul sd. Se poate aşa? Sau ce posibilităţi am?
  ms

 188. VAXXi says:

  Daniela, trebuie ca folderul Igo8 (care să conţină şi executabilul igo8.exe) din Igo8 să fie în rădăcină, cel cu 2577 nu te interesează.

  Lostboy, ai pus hărţile pe MioMap 2008 sau pe iGo ? Dacă le-ai pus pe MioMap 2008, te rog scrie cum ai făcut, sunt curios de metoda aplicată. Din câte m-am uitat, în fişierul de configurare al MioMap 2008 se trece calea către hărţi, deci cred că nu e nici o problemă dacă pui calea completă spre harta copiată pe card.

 189. Kris says:

  Salut!.Te tog frumos sa ma ajuti si pe mine. Am instalat Igo Amigo si problema e ca atunci cand dau Gps-ul pe OFF si apoi il repornesc acesta nu mai are deloc semnal desi nu schimb pozitia acestuia.Trebuie sa inchid aplicatia si apoi sa o repornesc .Multumesc!

 190. Lostboy says:

  Am pus hărţile pe MioMap 2008. Un amic mi-a trimis Miomap.exe şi Miomap.lix (cred că erau de la varianta cu Europa) şi le-am copiat peste cele originale de pe flash. După care am făcut un folder MAPS pe card unde am pus hărţile pentru Europa – harta pt. România am lăsat-o pe flash. Nu a trebuit să modific calea către hărţi pt. că mio-ul le-a văzut singur.

 191. zugry says:

  lostboy, ai un ID de messenger? imi poti trimite si mie, te rog, fisierele si hartile?
  eu am ID zugry01

  multumesc frumos

 192. Traian says:

  VAXXi, te rog daca ma poti ajuta si pe mine: mi-am cumparat si eu un MIO MOOV 500 si nu are pe el dacat harta Romaniei. L-am deblocat (asa cum am citit aici pe site), i-am pus un card SD de 1GB, am acces (si am descarcat de pe “NET”) cateva versiuni de “mio maps” dar nu reusesc (a se citi “nu stiu”) sa le instalez pe SD card. M-ai putea ajuta? Sunt “yogy1968” pe Skype. Multumesc anticipat.
  Traian (0724369538)

 193. VAXXi says:

  Lostboy, am priceput. Deştept Mio ăsta 🙂

  Traian, ai deja MioMap 2008 instalat, aparatul a venit cu el – deci din punct de vedere al soft-ului, nu mai ai ce actualiza. Poţi doar să instalezi hărţi suplimentare pentru MioMap 2008 (cea a României instalată deja în aparat e ultima versiune existentă). Ce mai poţi face în plus, este să instalezi iGo, care nu mai are nici o legătură cu Mio.

 194. Lostboy says:

  Problema este ca harta pt. România să fie de la varianta cu Europa de est sau Europa full. Cu cea originală aparatul nu a vrut să pornească.

 195. Lostboy says:

  @zugry – O să le urc undeva zilele aste şi o să pun linkul aici.

 196. Traian says:

  SUPER RAPID raspuns (n-am crezut) VAXXi esti fantastic!.
  Da, vreau sa instalez si alceva inafara de Romania (ma intereseaza mai urgent Slovenia)…..cum procedez?
  Merci.

 197. VAXXi says:

  Lostboy, am priceput. Interesant, deci hărţile României diferă în funcţie de ţara în care e vândut aparatul, s-ar înţelege.

  Traian, vezi mai sus – cel mai simplu este să îţi instalezi iGo, e cel mai uşor de actualizat.

 198. Daniela says:

  problema este k nu am executabilul igo.exe in niciun folder. si nu pot sa imi activez igo si nici hartile.

 199. Robertino says:

  Va rog sa ma ajutati cu instalarea igo amigo pe un mio moov 500!Am instalat 3 versiuni si nu merge nici una!L-am deblocat,am copiat igo pe card,am facut shortcut pe ecranul mio,si cand vreau sa-l pornesc scrie cannot find amigo or one ofits component!Incerc sa-l pornesc din file manager si spune user interface resolution not suported orcompatible skin can not be found.am luat skinul dimka si nu stiu unde sa-l copiez!daca ma poate ajuta cineva cu un sfat sau cu un link de unde sa iau o versiune cu setarile prestabilite.va multumesc.

 200. Robertino says:

  Am reusit in final!singura problema pe care o mai am e crearea shortcut-ului!Deocamdata il pornesc din file manager!Cum trebuie numarate caracterele;doar literele si cifrele,sau si barele?Ghilimelele le numar ca 2 caractere sau unul?poate ma poate lamuri cineva?multumesc

 201. Robertino says:

  Am reusit si cu shocut-ul!Mai am doar o intrebare!Playerul video despre care se scria mai devreme in comenturi unde se instaleaza?ca sa vezi clipuri video,unde se copiaza fisierele,pe card?Ce formate citeste?Multumesc

 202. Lostboy says:

  Pentru cei care vor şi Europa pe Moov-ul lor 500: http://rapidshare.com/files/235462918/Moov_500_Europa.rar.html

 203. Lostboy says:

  @Vaxxi – hărţile nu cred că diferă, probabil doar licenţele.

 204. liviu says:

  Rugaminte.Cum deblochez un Mio C725?

  • VAXXi says:

   Liviu, ar trebui să meargă cu Mio Pocket fără probleme, şi probabil la fel cu NavmanUnlock. Găseşti <a href=”aici şi un skin adaptat.

   Lostboy, am priceput, mulţumesc 🙂

 205. robertino says:

  VAXXi,poate ne spui si noua cum sa instalam tomtom sau navigon pe mio moov!Multumim

 206. zugry says:

  multumiri lostboy. deci pui doar hartile pe card si merge?

 207. Lostboy says:

  La mine asa a fost. Poti sa lasi harta romaniei pe flash, iar pe card pui restul hartilor in folderul MAPS. Ai grija sa faci backup la tot de e pe miodevice, dupa care copiezi cele doua fisiere mio din arhiva. Sa nu uiti sa pui harta romaniei descarcata de la adresa din fisierul trimis, nu o lasi pe cea originala.
  Bafta.

 208. Lostboy says:

  Ce player video folositi?
  Nu ma intereseaza miopocket (are de toate in el) ci doar un player video care sa stie subtitrari.
  Prietenul care mi-a dat hartile mi l-a recomandat pe asta> http://www.pocketpcfreeware.com/en/index.php?soft=1080 – cu precizarea faptului ca el nu a folosit video player la pna-ul lui.
  Deocamdata as vrea sa “pun” doar video player pe moov. Atat.
  As aprecia daca mi-ati recomanda un player video bun si “curat”.
  ms

 209. apollo says:

  Lostboy poti sa mai pui fisierele o data linkul de mai sus nu mai merge.

 210. zugry says:

  fisierul are doar linkuri catre harti, nu si hartile :))

 211. zugry says:

  intrebare: deoarece am luat iGo8.3.1 de pe un site, iar hartile de pe altul, imi poate spune cineva (dupa ce dezarhivez hartile) unde amplasez hartile? iGo 8.3.1 am observat ca nu are nici un folder “maps”, le scriu direct in directorul iGo? sau creez folder “maps”?

  multumesc mult de lamuriri

 212. attila says:

  gapi for hpcs
  poate cineva sami explice la ce se foloseste si cum
  se foloseste programu asta pe wince 5.0?

 213. Lostboy says:

  Cum fac să instalez gapi for hpc’s pe moov 500?
  Active sync nu merge si din cate vad este singura optiune de a instala ceva pe moov. Iar programul de care zice Vaxxi ca se gaseste pe Mio Pocket 2 nu-mi dau seama.

 214. zugry says:

  imi cer scuze,dar nu mi-a raspuns nimeni si revin cu intrebarea.
  dezarhivand iGo831, am urmatoarea structura de foldere
  >audio
  >config
  >fonts
  >gfx
  >project_config
  >ui_igo8
  Separat, dezarhivand hartile, am un folder content, care contine mai multe foldere: building, dem, land, map, phoneme, poi, scheme, skin, texture, voice.
  Intrebare: pun folderul CONTENT alaturi de primele in folderul iGO? sau pun fiecare din folderele continute de content separat in acelasi folder iGO?
  scuze inca o data, dar nu sunt lamurit … 🙂

 215. zugry says:

  de asemenea, in lang, scheme si skin, am gasit WinZipuri. Banuiesc ca trebuie sa le dezarhivez, nu cred ca le interpreteaza iGoul sub forma de Zipuri, nu?

  Care e diferenta intre lang si voice?

 216. Lostboy says:

  @zugry – lang este pentru limba de afişare a meniurilor iar voice este pentru vocea care te avertizează etc..(ex. ioana, marcel etc).

 217. Lostboy says:

  Pentru aparatele din seria MioMoov vă puteţi updata POI-urile şi camerele fixe de la adresa http://www.pdiromania.ro/ .

 218. emil1 says:

  Salut baieti , in special lui Vaxxi , am deblocat si eu mio moov 500 cu NavmanUnlock. Este functional si gps-ul. Am creat fisierul pentru shorcut igo8 desktop , l-am pus in \Program Files\Unlock\Desktop si nu imi apare nimic. Continutul fisierului este 29#”\Storage Card\iGO8\iGO8.exe” , iar denumirea fisierului este “iGo8.lnk” , Am intrat in memoria interna a mio moov, in Desktop acum sunt 2 fisiere SmartST si “iGo8.lnk”. Cu pot face sa imi apara ??? multumesc.

 219. Razvan says:

  salut! lostboy te rog sa mai urci o data fisierele pt a pune toata europa pe mio moov 500. urca-le pe transfer.ro ca pe rapidshare ai limitare la 10 downloaduri. merci frumos

 220. Lostboy says:

  @emil1 – atunci cand salvezi fisierul notepad de pe pc il salvezi ca “iGo8.lnk” CU GHILIMELE CU TOT. OK?
  Incearca si o sa mearga.
  @Razvan – aici> http://www.filehost.ro/484198/Desktop_rar/

 221. Lostboy says:

  Scuze vaxxi – se blocase browser-ul.

 222. emil1 says:

  Multumesc de raspuns Lostboy, fisierul este creat direct pe Mio si este cu ghilimele“iGo8.lnk” , fiind conectat la Pc. Fisierul trebuie creat intai pe Pc si apoi sa il copiez in Mio ? Conteaza acest lucru. Multumesc anticipat

 223. Lostboy says:

  Da, conteaza. Si Vaxxi a precizat acest lucru. Deci, fisierul il creezi pe pc.

 224. emil1 says:

  L-am creat pe PC cu ghilimele, continutul este 29#”\Storage Card\iGO8\iGO8.exe” , am sters fisierul facut direct pe Mio si l-am pus de pe PC. l-am deconectat si am dat un reset la Mio. Tot nu apare pe desktop, mai trebuie facut ceva ? Trebuie sa apara automat dupa ce este pus in \Program Files\Unlock\Desktop.

 225. Razvan says:

  Multumesc Lostboy. O sa incerc zilele astea sa vad daca merge.

 226. emil1 says:

  Salut WAXXi , salut tuturor, va ror sa ma luminati si pe mine cu shorcut-ul pentru igo , am facut cumai descris la inceputul topicului, am facut pe PC un fisier cu continut 29#”\Storage Card\iGO8\iGO8.exe”, i-am dat denumirea“iGo8.lnk” cu tot cu ghilimele si exact cum este am bagat in mio , internal storage , Program Files\Unlock\Desktop. Am citit ca trebuie sa fie din nou redenumit “move iGo8.lnk iGo8.txt” sau ramane in prima varianta? Mie nu imi merge si va rog mult sa ma ajutati. Multumesc anticipat tuturor si toate cele bune.

 227. soryn34 says:

  Salut WAXXi ! problema mea cu mio moov 500 deocamdata e alta. Am urmat pasii descrisi de tine si mi-au iesit inclusiv linkul cu igo8.cind vreau sa-l accesez de pe desktop primesc un mesaj de eroare. asta nu ar fi asa o problema pt ca pot sa-l pornesc din FileManCE dar,..am instalat IGO8 v8.3.1.57021 (Sep 25 2008) si in serbia surpriza..Ioana a amutit si al meu mio nu mai recunoaste nici traseul. alta problema ar fi ca vreau sa bag o adresa de hotel din spania si nu ma mai lasa sa bag numarul de la cladire. exista vreo solutie?

 228. VAXXi says:

  Emil1, nu trebuie redenumit. După ce creezi fişierul pe calculator şi îl salvezi cu “nume.lnk”, nu ai de ce-l redenumi ulterior. În Windows va apărea ca o scurtătură, dar fără icon “colorat” (va arăta ca o scurtătură spre un program pe care l-ai şters). Dacă scurtătura nu apare deloc pe ecranul Moov-ului, atunci e ceva în neregulă cu numele; dacă e ceva în neregulă cu calea scrisă în fişier, va apărea pe ecran dar va da eroare la click.

  Soryn34, mesajul ăla de eroare e de la ceva scris greşit în conţinutul fişierului scurtătură. Dacă ai instalat doar iGo peste hărţile vechi, este posibil să fie incompatibilă noua versiune cu hărţile vechi (hărţile de 8.0 nu sunt compatibile cu 8.3). Vezi la “About” ce versiuni sunt hărţile, şi dacă ţi le recunoaşte corect.

 229. soryn34 says:

  In iGo8.lnk continutul este:29#”\Storage Card\iGO8\iGO8.exe” iar mesajul de eroare e “cannot find ‘storage’…”,iar iGO 8.31 l-am descarcat de pe torrente si l-am instalat pe cardul formatat, nu am copiat alte harti , doar am extras pe cele care au venit de pe net in arhiva iGOcea de 1.8GB

 230. VAXXi says:

  Vezi să nu fie “My Storage Card”, cu modificarea de rigoare în numărul de la început. Dacă harta funcţionează ok pe alte adrese, şi nu te lasă să introduci numărul de casă, este posibil ca strada respectivă să nu fie complet cartografiată.

 231. apollo says:

  Salut Lostboy am si eu o intrebare am descaracat fisierele (harti , executabilul si lic.) pe mio map2008 merge dar nu pot sa fac un traseu bz.Romania Elvetia,nu vede decat o harta activa asa merge mio map 2008 sau e ceva de la mine ,in igo 8 vede traseul complet.

 232. Lostboy says:

  Din câte ştiu miomap 2008 nu vede decât o hartă activă. Aşa e şi la mine.

 233. GABI says:

  WTF? Pai si atunci cum? Daca merg in Austria, trebuie sa imi iau laptopul si la fiecare granita sa copiez harta tarii care urmeaza? Si la mine face la fel, nu incarca decat o harta, eu am crezut ca crackul modifica programul sa poata citi toate hartile…

 234. Lostboy says:

  Cand ajungi in Austria selectezi harta Austriei. ideea este ca miomap 2008 nu vede 2 harti SIMULTAN, dar daca alegi alta harta (din 13-15 cate or fi acolo) nu inseamna ca nu o vede si ca nu o poti folosi.

 235. GABI says:

  Nu pot selecta alta harta, o pune el implicit pe prima

 236. Lostboy says:

  Se muta toate hartile in folderul MAPS de pe card (inclusiv harta Romaniei) si in loc de textul> mapDir=\My Flash Disk\Program Files/MioMap Map=romania_sc_200812.cpf vom avea textul > MapDir=\Storage Card\MAPS MultimapDir=MAPS

 237. Lostboy says:

  Scuze, am uitat sa precizez ca modificarile astea se fac in fisierul MioMap.ini din Program Files\MioMap de pe Flash.

 238. Lostboy says:

  Ati incercat? Merge acum?

 239. apollo says:

  Ok mersi mult Lostboy,cam nasol ca vede doar o harta si trebuie sa schimbi cabd ai nevoie.

 240. GABI says:

  nu merge. Acum nici macar nu mai porneste MioMap. Am pus cateva harti si pe flash si pe storage si tot nu merge.

 241. Lostboy says:

  O rugaminte am la posesorii de mio moov 500: Cand intrati in Preferinte->Harta->la primul meniul cum apare scris: Schema FARTA sau Schema HARTA? MS FRUMOS!

 242. Catalin says:

  Salut Vaxxi, multumim de “gazduire” si pentru sfaturi. Am incercat sa creez shortcut pentri iGo8, dupa metoda “clasica”, si nu am reusit sub nici o forma. Pentru cei ca mine :-)) va prezint o metoda “alternativa” care merge sigur. Porniti FileManCE si mergeti in locatia unde se afla executabilul (iGo8.exe, in cazul de fata). Va pozitionati pe fisierul respectiv si accesati meniul File -> Create Shortcut. O sa obtineti “faimosul” iGo8.lnk perfect functional. Nu trebuie decat sa-l luati si sa-l copiati in locatiile dorite (Unlock\Desktop\ sau Unlock\Programs). Copierea se poate face direct cu FileManCE sau din Windows (prin conexiunea USB).

 243. Catalin says:

  @Lostboy, scrie Schema farta :-((

 244. Lostboy says:

  Ms Catalin. La ceilalti apare tot FARTA?

 245. VAXXi says:

  Da. Hai bre, e simplu, F e aproape de H 🙂

 246. Catalin says:

  Stie cineva cum se poate iesi din MioMap (cum se poate inchide aplicatia Smart_CE) pentru a reveni in desktopul Windows CE 5.0? Spre deosebire de iGo8, in MioMap n-am gasit buton de iesire. Multumesc.

  • VAXXi says:

   Nu se poate, pentru că MioMap 2008 este proiectat să ruleze permanent pe dispozitiv, fără a se putea ieşi din el 🙂

   Cu MioPocket, mi se pare că ai opţiunea să păstrezi permanent într-un colţ un fel de “task manager”.

 247. Catalin says:

  OK, asa ma gandeam si eu dar am vazut pe Youtube un clip cu un demo de MioMap si ala avea buton de iesire undeva prin Preferinte (parca).

 248. soryn34 says:

  Am reluat toata procedura de la inceput asa cum e descrisa mai sus:am formatat SD-cardul,Am copiat inapoi pe flash back-up-ul(pe curat),am facut update de soft de pe programul de pe cd-ul venit cu mio moov 500 si apoi am rulat de pe comp mio_moov_unlock.Pina aici e totul ok, doar ca nu ma mai lasa din “safely remove” sa deconectez device-ul spunind ca folosit de alt program.Am incercat in task manager sa opresc cite ceva dar nu imi dau seama care ar fi programul care foloseste deviceul. Daca il deconectez oricum, cind porneste , imi apare un mesaj de eroare cum ca nu ar gasi aplicatia(miomap),dar pe care o pot totusi porni .solutii?

 249. Lostboy says:

  Asta apare: “Window ‘SmartST_CE’ could not be found”?

 250. soryn34 says:

  yep!! folosesc windows vista ultimate. care ar putea fi programul care nu ma lasa sa deconectez safely generi volume?

 251. Lostboy says:

  Check this out:

  VAXXi2 Martie 2009

  Da, desigur 🙂 ideea e că din motive de compatibilitate, pe unele Moov-uri este necesară pornirea MioMap 2008 înainte de a putea utiliza alte programe de navigaţie. Ca atare, NavmanUnlock ăla a fost proiectat să pornească MioMap (adică aplicaţia “Smart_CE”) la deschiderea aparatului, şi s-o închidă imediat, “activând” astfel GPS-ul din aparat. Pe Moov 500 am observat că nu mai e necesară chestia asta, şi se poate dezactiva fără probleme: mai exact, pe Flash Disk (nu mai ştiu calea exactă, parcă era chiar în \Program Files\Unlock) găseşti un fişier text numit Autorun.mscr pe care-l poţi edita, şi din care trebuie să ştergi cele 3 rânduri care urmează:

  Run(”\My Flash Disk\Program Files\Navman\SmartST_CE\SmartST_CE.exe”)
  WaitFor(”SmartST_CE”, 2)
  Kill(”SmartST_CE.exe”)

  Adică, laşi fişierul gol practic. Şi gata problema, când porneşti aparatul te duce direct la desktop, fără nici o eroare.”

 252. soryn34 says:

  A functionat totul ok. Multumesc mult. Acum mai trebuie doar sa-l testez si peste granita. L-a testat careva?

 253. Lostboy says:

  nope

 254. zugry says:

  am si eu o intrebare (inca una)
  Incerc sa-mi dau seama daca am un kit complet de iGo sau nu, si cum trebuie sa arate
  Am downloadat 2 versiuni de iGo831 (Becker si Kamateka), in ambele am o arhiva data.zip. Aceasta arhiva trebuie dezarhivata inaitne de a pune softul pe SD card? si cele foldere si fisiere aflate in arhiva, unde trebuie amplasate? In directorul radacina iGo, sau intr-un folder DATA?

  Mii de multumiri! 🙂

 255. KhaOs says:

  Acest procedeu de deblocare merge si pe Mio Moov 300 sau numai pe 500?
  Multumesc

 256. Lostboy says:

  Apropos de FARTA:
  http://forum.emag.ro/solutii-mobile-f149-review-mio-moov360-t10832.html – deasupra de sectiunea HARDWARE SI DESIGN. :d

 257. zugry says:

  1. la mine Moov 500 imi vede SDcardul ca si Storage Card. Ca atare, am descris linkul pe Desktop astfel:
  29#”\Storage Card\IGO8\iGO8.exe”
  Imi spune ca Storage cannot be found…

  2. Iar cand lansez din File iGO imi da Fatal error pentruc a nu poate initializa harta Switzerkand…

  Ce pot face?

 258. zugry says:

  “cannot find ‘Storage’ (or one of its components)” Cumva Storage Card nu trebuie scris cu spatiu? Spatiul trebuie inlocuit cu altceva?

 259. VAXXi says:

  Nu, spaţiile sunt ok, dovadă că scurtăturile anterioare sunt cu “My Storage Card”. Dacă zici că nu îţi ia decât primul cuvânt (Storage) aş zice mai degrabă că nu vede ghilimelele bine… le-ai tastat corect? să nu fie cumva ghilimelele duble de pe tastatura românească în loc de cele standard, sau ceva de genul ăsta.

 260. zugry says:

  e un iGo 8.3.2.83157. Sa fie incompatibil cu Moov 500? Oricum, asta nu justifica faza cu calea care da eroare…

 261. zugry says:

  asta e ultimul crash log
  WinCE CallStack snapshot (function names unknown – map file \Storage Card\IGO8\iGO8.map not found):

 262. zugry says:

  iGo porneste, aleg limba, vocea, dupa care imi da “File I/O map\Switzerland_2008.10_090218.fbl fail” si se reseteaza instantaneu… 🙁
  dar in crash log imi apare ce am scris mai sus?!?

 263. zugry says:

  intr-un final i-am sters hartile pe care nu le gasea (Switzerland) si a lansat aplicatia iGo. Problema e ca ploua urat afara la ora asta si nu am cum sa ies afara, iar in casa nem sateliti 🙂
  Privitor la link, sincer nu stiu cum a luat-o: ori am salvat in Notepad cu tot cu ghilimele, ori am facut shortcut din FileManCE…
  oricum, in clipa asta merge, si am MioMap2008 si iGO 832 instalate in paralel.
  Mii de multumiri VAXXI si tuturor ce ati postat aici, si scuze pentru multele mele mesaje neavenite uneori…

  PS: dimKa de unde pot sa-l iau si eu? am inteles ca acest skin iti rosteste avertismentele radar?

 264. VAXXi says:

  dimKa şi Gurjon am probat şi eu, dar nu mi-au plăcut. Până la urmă m-am împăcat (şi încă mă împac) foarte bine cu asta: Kikker. Tot la linkul ăla găseşti şi cele mai 2 skinuri anterior pomenite.

 265. zugry says:

  Kikker rosteste avertismentele radar?
  Sincer, nu ma dau in vant dupa skinuri, original iGo e ok, singura facilitate care mi se pare utila este aceasta de a auzi avertizarile privitor la camere.

 266. VAXXi says:

  Da, le rosteşte, chiar cu o groază de opţiuni.

 267. dmehedinti says:

  Link-urile puse aici pentru harta Full Europe pentru igo 8 nu mai sunt valabile.
  Ar putea cineva sa indice altele sau sa uploadeze in alta parte harta Full Europe pt Igo 8?
  Merci

 268. Dragos says:

  Salut !
  Te rog, ajutor , am un Mio Movv 200 care are urmatoarea pb, se pare ca fostul proprietar a vrut sa instaleze MioPocket si s-a blocat :
  Se aprinde , apare o fereastra MioPocket Installation, si apar urmatoarele pe ecran :
  ——————————————————————————–
  Please Wait while MioPocket installs…
  Configuring startup settings…
  Extending the system path…
  Configuring System Folders…
  Importing registry files…
  Copying files to \Windows…
  Installing drivers… keyboard…
  ——————————————————————————–
  Apare o fereastra DriverName(112) error .

  Când inchid fereastra se blocheaza . Dar sub aceasta fereastra apar si alte erori :

  KeyboardLayout(112) Error
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Layouts0000409112 error
  Layout File (87) error
  Layout Text (87) error
  PS2_AT(87) error
  si la final :
  “Couldn’t write value in HKCU\ControlPanel\Desktop\Wallpaper” Line 259 (\My FlashDisk\MioAutoRun\Scripts\Unlock.mscr):RegWriteString(“HKCU”,”ControlPanel\Desktop”,”Wallpaper”,””)

  Dau reset si reincepe cu descrierea de mai sus .

  Am citit pe GPSPassion ca s-ar putea face o chestie : se scurtcircuiteaza 2 pini opusi pozitiei ON , asta in cazul demontarii capacului si aparatul sa fie conectat la calculator.

  Mulumesc, astept vesti.

 269. Dragos says:

  Scuze , am câteva greseli in descrierea de mai sus, am editat repede , sunt la serviciu, am omis sa spun ca nu este detectat ca device de Windows.

 270. wirus says:

  aM UN MIO MOOV 500 ABIA LUAT (AZI) SI AS VREA SA STIU CUM POT BAGA UN MP3 PLAYER SAU FILME CEVA ??

 271. Doru says:

  Buna – in primul rand, multumesc lui Vaxxi pt info, au fost f utile:) !
  – Am un Mio Moov 500, rezolutie 480×272 si aseara, la initiativa unui prieten, am facut primele experimente cu instalarea IGO8.
  – Am urmat pasii de pe forum, totul a mers bine [se pare] – doar rezolutia a ramas prea mica (cred ca e 320×240). Am incercat ce s-a scris pana acum, adica modificat “sys” file – nu a mers. Imaginea e mai mica si nu ocupa tot ecranul (ecranul ramane in continuare negru pe partea din dreapta).
  – cel mai “avansat” punct unde a ajuns colegul meu a fost sa mareasca doar butoanele de meniu, care au ajuns la rezolutia de 480×272, dar imaginea de pe ecran a ramas la fel de mica :(.
  Vaxxi – crezi ca ar tb sa instalez alt IGO8 …? sau s-ar putea rezolva din setari …? Multumesc mult 🙂

 272. dmehedintu says:

  ma poate ajuta cineva cu vreun link pt MioMap 2008 Full Europe?

 273. VAXXi says:

  Dragoş, n-am idee, pentru că n-am cum reproduce problema. Poate cei de pe GPSPassion să te ajute mai bine.

  wirus, dacă ai citi tot topicul, n-ai mai pune întrebarea asta.

  Doru, dacă nu îţi dă eroarea cu 480×272 la pornire, înseamnă că e în regulă şi ai skinul pentru rezoluţia asta inclus în kit; încearcă în primă fază să ştergi sys.txt din iGo şi să-l reporneşti. Dacă nu, o să pun sys.txt-ul meu pentru a-l folosi.

 274. jim says:

  sal am o navigatie mi moov 500 luata din state am incercat sa fac ce am citit scris de tine dar cred ca am facut o varza poti te rog sa imi explici ce trebuie facut pt ea ca e diferit putin de cele ce au deja instalat miomap pt europa asta are doar pt america
  mersi

  • VAXXi says:

   Diferă doar numele folderului în care copiezi fişierele, dacă vrei MioPocket (vezi numele la resetarea aparatului, apare câteva secunde pe ecranul negru). Cu Navmanunlock nu ai nevoie nici măcar să ştii numele folderului, face totul automat.

 275. nechifor teodoru says:

  salut,mi-am cumparat un mio moov 500,cei drept nu am citit nimic din cartea tehnica,l-am folosit in doua drumuri am fost surprins de cum m-a ajutat (foarte bine), mi-am cumparat si un card de 2 gb,as dori sa-mi instalez pe el,gps, mai multe lucruri cum ar fi (foto ,harti nu multe),ce trebuie sa fac?problema este ca nu ma pricep la it. multumesc

 276. Salut si bine v-am gasit!
  In primul rand foarte utile informatiile de aici!
  Dupa ce am citit am luat decizia de a cumpara acest model de gps pentru un prieten (nu se pricepe si sincer nu avea timp de cautat)! L-am deblocat cu NavmanUnlocked, am cautat si downloadat un kit de igo, l-am pus pe card, am creat scurtatura si am iesit la probe:
  in miomap gasea semnal iar in igo nimic!
  Am sters kitul de igo si l-am pus din nou si de data asta merge! E versiunea 8.3.1.57021
  O sa mai caut sa instalez un player bun si cam atata!
  Intrebarea mea cea mai importanta este:
  are cineva idee cand sunt in miomap cum pot face sa ies in meniu? La IGO am iesire dar la MioMap nu am gasit asa ceva!
  Daca esti in miomap, il stingi si cand il deschizi se deschide tot in miomap spre deosebire la igo, daca il stingi si-l deschizi porneste cu desktopul!
  Am observat ca daca dai de buton spre reset atunci nu mai intra in miomap si incepe cu desktopul!
  Asta sa fie singura solutie? Nu se strica aparatul de la atatea reseturi daca vreau sa tin ambele softuri de navigatie?
  Multumesc anticipat!

  ps: daca a gasit cineva un player bun, eventual sa vezi filme cu subtitrare il rog sa-mi zica!
  Jocuri se pot instala?

 277. VAXXi says:

  Păi, dacă nu te pricepi, ori găseşti un prieten care se pricepe, ori cauţi (de exemplu pe Okazii) pe cineva care să facă asta contra-cost.

 278. nechifor teodoru says:

  deci ,in principiu se poate,mi s-a recomandat mio soft,ptr ca igo8 se misca greu,ai idee cat ar costa?

 279. Kris says:

  Salut!Te tog frumos sa ma ajuti si pe mine. Am instalat Igo Amigo si problema e ca atunci cand dau Gps-ul pe OFF si apoi il repornesc acesta nu mai are deloc semnal desi nu schimb pozitia acestuia.Trebuie sa dau restart .Multumesc!Am instalat Amigo v8.4.2.85182.Vreau sa folosesc , DJ[1].Amigo_v2.1 iar ca skin diMkaWertVRVplus_A017.Am inteles ca trebuie sa am in folderul Amigo un sys.txt.Ce trebuie sa scriu in el ca sa mearga DJ[1].Amigo_v2.1,skin diMkaWertVRVplus_A017,iar aparatul sa nu piarda semnalul.Poti sa-mi dai un astfel de sys.txt sa mearga si la mine.Folosesc tot un Mio Moov 500.Pentru semnal este posibil sa fie vreo setare speciala in save/sysem.ini?Multumesc!

 280. Th3m says:

  Salut , am o problema mare cu GPS-ul . Am incercat sa instalez IGO-ul pe un MIO Moov 500 si acum la pornire primesc eroarea “Program application database cannot be found”

  Practic am dat un cut ->paste la folderul MioMap si apoi am modificat fisierul Igo8 in MioMap si Igo8.exe in Appstarter.

  Ce pot sa ii fac acum?

 281. Th3M says:

  am rezolvat eroarea

 282. Th3M says:

  Am reusit sa instalez mio poket insa cand incerc sa lansez IGO primesc o eraore failed to open: igo\420….

 283. Lostboy says:

  A încercat cineva să adauge poi-uri de pe http://www.pdiromania.ro? La mine nu merg instalate mai mult de 14 poi-uri.

 284. AlexU says:

  Salutare foarte interesant dar sa trec la intrebare am un mio 500 si vreu sa bag harta europei e undeva la 1,5gb adica foarte mare pt memoria interna . Daca imi puteti spune cum sa fac sa o citeasca de pe card ar fi ok incerc de 2 zile si nimic. HELP

 285. VAXXi says:

  @nechifor teodoru: se mişcă foarte bine şi iGo, dacă laşi doar POI-urile care îţi trebuie cu adevărat şi eventual dezactivezi afişarea 3D a clădirilor.

  @Kris: s-a discutat problema mai sus, nu există rezolvare încă pentru pierderea semnalului în iGo. Restart la iGo, asta e. Pentru skinuri noi nu trebuie să modifici nimic în sys.txt, doar creezi folderul Skin în folderul Content, copiezi skinul acolo şi vei putea alege noul skin în meniul iGo.

  @Th3M: MioMap 2008 de pe Moov 500 nu mai are nici o legătură cu iGo 8, deci n-avea cum să-ţi funcţioneze copiind folderul de MioMap 2008 şi înlocuind fişierele lui. Faptul că îţi dă eroarea cu 420x… se datorează faptului că kitul de iGo pe care îl ai nu conţine skin pentru rezoluţia de 480×272 a Moov-ului.

  @Lostboy: da, dar n-am numărat … o s-o fac şi îţi spun dacă apar probleme.

  @AlexU: vezi comentariul lui Lostboy din 19 mai, mai sus.

  @Vlad Adrian Ioan: vezi comentariul meu din 28 mai, mai sus; în iGo nu-ţi găsea semnal pentru că nu configurasei probabil portul serial al GPS-ului. Nu se strică aparatul de la reporniri, stai liniştit (nici când este pe poziţia de mijloc, “OFF”, nu este de fapt închis). Pentru player, vezi mai sus (găseşti aproape toate răspunsurile de altfel, dacă pui mâna şi citeşti comentariile de-aici).

 286. LARISA says:

  VAXXI AM SI EU O INTREBARE PENTRU TINE …TATAL MEU ARE MIO 2008 SI KND IL DESCHIDE II APARE GPS…MULTIMEDIA…SI SETTINGS. DA CLIK PE GPS SI NU II RULEAZA PRORAMUL,II APARE MULTE FISIERE SI NU STIE UNDE SE AFLA ACEL PROGRAM.TE ROG SA MA AJUTI SA II SPUN CE FISIER TREBUIE SA DESCHIDA K SA II APARA.ASTEPT RASPUNS.

 287. LARISA says:

  am uitat sa iti spun k e un gps auto

 288. VAXXi says:

  Nu ştiu ce marcă şi ce model e, sau ce program are instalat. Caută ceva cu extensia “exe”, şi încearcă să-l rulezi pe-acela.

 289. dmihai says:

  De unde se poate face download pt IGO AMIGO?

 290. bellini says:

  am si eu citeva nelamuriri in ce-l priveste pe Moov 500:

  1. daca il deblochez si instalez iGo, mai beneficiez de functiile suplimentare (ma refer la transmitatorul FM)?

  2. de fapt, trebuia sa fie prima intrebare: Moov 500 are FM transmitter, ca am downloadat un manual de pe site-ul lor dar este generic (seria Moov) si nu specifica nicaieri daca Moov 500 are asa ceva.

  3. dupa deblocare, doresc sa instalez un player mp3; se poate ca acesta sa ruleze in paralel cu programul de navigatie (iGo) – adica un fel de multitasking? si daca da, cum se face comutarea intre aplicatii (mp3 player/navigatie)? are iGo un player mp3 integrat care sa poata fi accesat direct din meniul iGo?

  4. se poate instala Windows Mobile 6 in loc de Windows CE?

  multumesc anticipat pentru lamuriri..

 291. VAXXi says:

  1+2: nu are FM, nu are Bluetooth. E navigaţie şi atât.

  3: iGo nu are mp3 player, şi pentru performanţă nu îţi recomand rularea mai multor programe simultan. De rulat în paralel nu prea cred; dacă găseşti un MP3 player care să ruleze în fundal (să aibă funcţie de minimizare), s-ar putea să meargă.

  4. Nu.

 292. AlexU says:

  Lostboy cum pot sa iau si eu de la tine harta europa pt mio 500 ? adresele de mai sus unde le-ai pus imi da eroare. Multumesc

 293. Alex rsa says:

  Salut. tocmai am primit un moov 580 din italia care din pacate are partea de est a Europei blocata. are rost sa platesc 50 euro pt deblocarea ei astfel sa am si romania plus celelalte harti sau mai bine il deblochez si pun igo8 pe el? daca nu e prea mare deranjul Vaxxi iti cer tie parerea avand in vedere k am f putina experienta cu gps-urile. ar fi misto sa ma pot uita si la filme pe el. A da si inca o chestie as vrea totusi sa folosesc functia de handsfree prin bluetooth, dar din cate am inteles, deblocarea duce la imposibilitatea acestui lucru, corect?

 294. Alex rsa says:

  update, am decis totusi sa incerc unlock-ul si respectiv igo8 si din pacate nu reusesc sa il fac sa se conecteze la sateliti… am incercat aproape pe toate porturile, 1,2,3,4.. dar cand ii dau autodetect el cauta doar pe portul 1. acum incerc metoda lui Vlad Adrian Ioan. sters si pus din nou….

 295. Alex rsa says:

  inca o intrebare in legatura cu hartile de la lastboy, plus cele 2 fisiere. din cate am citit sunt pt miomap 2008, dar eu de exemplu nu am mimap.exe in mio device, doart smart_ce.exe. imi sunt de folos cele 2 fisiere si respectiv toate hartile din notepad? ma intereseaza doar sa pun romania in miomap (pe disc le are, toate tarile din eu de est dar sunt blocate, logic, trebuie cumparat key-ul)

 296. attila says:

  vaxxi ajutama te rog sa gasescharta europei care sa contina romania pentru gps incorporat in ford.daca nu ma insel ruleaza program navtech.multumesc

 297. iulian says:

  Buna Vaxxi .
  Am avut o problema cu un Mio 200 este in service acum.
  Am pus Mio Pocket pe el si Mio 3.3 a mers de prima data.In Miopocket aveam si o scurtatura prin care pornram Miomap2008 din device.
  A mers doua zile cand am ajuns la destinatie ,nu mai stiu in ce pozitie l-am lasat era cu deviceul original deschis dar
  dar cu scurtatura din Miopocket.
  Brusc a scris Adress ,, gwes.exe. ,, Exception 0XC0000005,,Adress00023178,,
  Nu a mers nici descarcat total la incarcare apare eroarea, nici pc nu-l vedea .
  In fine este in service.
  Am mai vazut problema asta in special la acest soft facut de Navman cu SmartST ,sa fie un buug
  Am lucrat numai cu SD-ul,deviceul este curat in mod normal.
  Ai vre o idee?

 298. attila says:

  Am un program (cic-on screen keyboard) ptr moov 500 care e tastatura.functioneaza, aparepe ecran dar nu pot sa sciu .cum as putea da e posibil sa il bag in windows sa il tot folosi ?

 299. zugry says:

  @ Lostboy27 Mai 2009
  Se muta toate hartile in folderul MAPS de pe card (inclusiv harta Romaniei) si in loc de textul> mapDir=\My Flash Disk\Program Files/MioMap Map=romania_sc_200812.cpf vom avea textul > MapDir=\Storage Card\MAPS MultimapDir=MAPS

  Intrebare: daca pe card am si iGo copiat, si creez \Storage Card\MAPS, MioMap va sti ce sa citeasca, nu va fi nici o problema?

 300. AlexU says:

  Ajutor!!! Va rog sa ma ajutati sa imi spuneti cum pot sa instalez din nou softul pe mio 500 ro deoarece la conectarea usb nu mai imi gaseste gps nici card nimic cum pot intra in memoria lui exisa un program ceva ??? cind il conectez decit incarca in rest nici un windows nu il mai recunoaste ce poate sa fie va rog ajutati-ma sa vad din nou memoria lui

 301. safiru says:

  Salutare VAXXi
  Una bucata problema, daca s-ar putea un pic de ajutor? Am folosit Navmanunlock pentru deblocare pe un MOOV 500. Totul se intampla exact cum am citit pe bolg ca ar trebui sa se intample, cu o singura exceptie, nu mai prinde semnal GPS. Imediat dupa ce l-am deblocat prindea foarte greu si-l pierdea foarte usor motiv pentru care am zis sa pun totul la loc sa mai incerc odata. Singura problema e ca de cand am pus totul cum era original nu mai prinde semnal deloc. Am facut backup si l-am formatat (asta dupa ce am vazut ca nu merge de nici o culoare), am utilizat optiune de reinstalare a soft-ului de pe devicul personal disponibila pe dvd-ul original. Nimic nu merge. Ma poti ajuta?

 302. VAXXi says:

  Alex RSA, MioMap 2008 este acel smart_ce.exe, deci ar trebui să îţi meargă.

  Iulian, nu prea. Sună a ceva fişier corupt, dar fiind pe SD ar fi trebuit să pornească normal cu SD-ul scos.

  AlexU, ar trebui să-i refaci imaginea sistemului de operare utilizând o metodă SIMILARÄ‚ (deci nu ce scrie în pagina aia, instrucţiunile sunt pentru alt model) celei descrise aici. Dar nu ştiu de unde să iei fişierele originale cu Win CE 5.0 pentru Moov 500.

  Safiru, nu prea văd de ce ar avea treabă recepţia semnalului cu software-ul, mai ales că e prima oară când aud problema asta. Mai repede s-a defectat chipset-ul GPS din aparat, mai ales că face la fel şi după reinstalare.

 303. safiru says:

  Asa ma gandeam si eu, doar speram sa gresesc.
  Merci oricum si sper dupa ce-l repar/schimb sa reusesc sa pun iGO 2008 cu harta europei pe el.

  Bafta in continuare la treaba buna pe care o faci aici

 304. Alex_x says:

  Salut vaxxi,tocmai ce am achizitionat si eu un moov 500, am reusit sa-l deblochez ,am copiat igo8 pe el dar in momentul in care incerc sa-l instalez dand click pe executabilul autorun din folderul 2577 imi spune ca : “cannot find ‘autorun'(or one of its components).Make sure the path and filename are correct and that all the required libraries are available”
  Ce-i drept eu am scos mai multe harti din maps lasand doar romania si basemap din cauza cardului prea mic…oare din cauza asta sa-mi dea eroarea?

 305. gigi35 says:

  merge si pentru wayteq n770?

 306. VAXXi says:

  Alex_x, nu ai treabă cu acel folder, este folosit doar la instalarea pe PDA-uri. Copiezi folderul iGo8 (de lângă autorun) pe card şi rulezi de-acolo.

  Gigi35, nu ştiu.

 307. Alex_x says:

  Problema este ca eu n-am nici un executabil in iGO8 de aici vine si rugamintea mea…ma poate ajuta cineva cu un iGO8?daca da id-ul meu de mess este radu_deregetele .Va multumesc anticipat

 308. Vali says:

  mda ,.. nici eu nu am nici un executabil .. daca aveti o solutie sunt foarte curios.

 309. raak85 says:

  linkurile de pe rapidshare-ul vietii NU “FUNCTIONESTE”. puteti pune plsss continutul pe altceva unde poate lumea sa aiba acces.

  mersi mult

 310. Lostboy says:

  Harta romania 2008 (deblocata) : http://rapidshare.com/files/199514888/romania_12_2008.exe
  Pentru a vedea mai multe harti (inlocuiti cele 2 fisiere cu cele din arhiva): http://filezone.ro/files/83706_omylw/BUGAGA.rar
  Adrese alte harti din Europa (deblocate): http://filezone.ro/files/83707_fkkrv/Adrese%20Harti%20Europa.txt

  Pentru a folosi alte harti creati un folder pe card si puneti hartile si licentele acolo. Pe langa asta, este necesar sa inlocuiti cele 2 fisiere din folderul BUGAGA. Dupa deblocare folositi harta romaniei deblocata, nu cea cu care a venit apartul (este aceeasi numai ca-i deblocata).
  Enjoy!

 311. raak85 says:

  @lostboy: poti sa pui si playerul pe un link available pls

  mersi anticipat

 312. Lostboy says:

  @zugry – pentru a folosi o destinatie transfrontaliera din Romania pana la Paris (de ex.), singura solutie este sa folosesti o singura harta cu toate hartile integrate.

 313. Lostboy says:

  @raak85 – ce player?

 314. raak85 says:

  @lostboy: sorry, apollo a pus pe rapidshare media playerul (link care nu mai merge) si l-am confundat cu tine.
  btw, daca ai un player (pt mp3, video) nu ai putea sa-l share-uest plsi

 315. Lostboy says:

  Nu am , dar poti face urmatoarele: cauti miopocket (una din versiuni) sau miopocket lite si iei de acolo medi player-ul.

 316. Sandu says:

  Am un miomoov 200 cu europa de est, si l-am deblocat cu navmanunlock. Totul a mers perfect, am pus pe card igo8, merge perfect, insa am o mare problema pentru care nu reusesc sa gasesc rezolvare….
  Am creat un shortcut pe desktop pt. igo (asta contine fisierul: 28#”Storage Card\Igo8\Igo8.exe”) , aceasta functioneaza, dar nu reusesc sa mai pun alte shortcut-uri care sa apara catre alte aplicatii indiferent ce as face. De exemplu am pus si amigo si am facut un short-cut catre el dar nu merge, desi continutul este corect:
  30#”Storage Card\Amigo\Amigo.exe”
  Am incercat de asemenea sa pun pe card si miomap, acesta merge doar ca am aceeasi problema cu shortcut-ul.
  32#”Storage Card\Miomap\Miomap.exe”
  Nu stiu ce sa mai fac…. Am incercat sa creez shortcut-uri si cu total commander dar rezultatul este acelasi, ele nu apar pe desktop.
  O fi vre-o problema cu vre-un fisier din windows???
  Poate cineva sa-mi creeze shortcut-urile si sa-mi trimita pe mail fisierele? poate ca daca sunt deja create si le copiez direct in aparat merge…. b68vil@yahoo.com

 317. attila says:

  A comandat cineva pizza?…scuze un player? pot trimite prin mesenger

 318. attila says:

  sandu nu merge pentru ca sortcutul se personalizeaza dupa fiecare aparat in parte si in functie de unde ai programul salvat. am avut si eu batai de cap cu asta dar sa rezolvat. sortcutul pe care il ai sa realizat singur la instalare sau sau lai pos tu?
  daca eu am facut un sortcut ptr un anume program si intre timp am mutat programul in alt folder sortcutul nu mai gasea programul. E inposibil dupa parerea mea sa iiti faca cineva sortcutul functional

 319. flomar says:

  Pentru Safiru:
  Stiu ca am patit-o si eu, dar si-a revenit singur.
  S-ar putea ca prin deblocare sa fie indeplinita din nou conditia din manual:
  “Nota: Prima data cand folositi dispozitivul Mio, stabilirea unei conexiuni GPS poate dura pana la 15 minute.”

 320. Krummel says:

  Salutari prieteni, salutare admin,
  Am un Mio C720 si m-am trezit cu el nefunctionabil, m-am uitat pe Cardul SD si nu mai am nimic pe el, posibil sa se fi formatat? Ma ajuta careva sa repun IGO 8 Inapoi si sa il comfigurez, eu am gasit IGO8 dar este mai mare decat Cardul ce pot face in aceasta situatie? Va multumesc

 321. zugry says:

  @Lostboy: inteleg ca MioMap oricum l-am da si l-am suci tot nu va sti sa dea un traseu continuu prin mai multe tari, nu?!?
  Ca sa folosesc MioMap in Turcia, pun harta Turciei direct pe card, langa folderul cu iGo, si inlocuiesc cele 2 harti din folderul BUGAGA? Odata inlocuite fisierele, harta cu care vine aparatul (a Romaniei) nu mai poate fi folosita, nu? Trebuie sa pun harta Romaniei deblocata de asemenea pe card, nu? Sa le pun pe aman2 (RO+TR) intr-un folder si sa-i dau calea? Unde ar trebui sa-i modific calea?

 322. zugry says:

  La lansarea iGO, imi da urmatoarea eroare: “Initialization error: LoadLanguage failed”. Mentionez ca am inlocuit v 83157 cu v 91972, lasand folderul content asa cum era anterior si copiind doar celelalte fisiere si foldere. Cum pot remedia?

 323. Lostboy says:

  @zugri – 1. Ca sa folosesti un traseu romania turcia treb ori sa ai harta completa, ori sa modifici miomap.ini in asa fel incat sa ”vada” mai multe harti. Este complicat asa deoarece merge foarte greu ( am reusit sa fac asta si mergea extrem de greu pt. ca citeste hartile individual). Singura optiune este sa folosesti o harta Europa full.
  2. Harta originala (cu care a venit aparatul) nu mai poate fi folosita, in schimba, in linkul care l-am pus, gasesti aceeasi harta a Romaniei (12.2008) care funcţioneaza cu varianta deblocata a software-ului.
  3. Ca sa folosesti ambele harti (ro+tr) trebuie sa modifici fisierul .ini si adaugi Multimap Dir=MAPS, dupa randul cu harta Romaniei ( nu mai retin exact modalitatea pentru ca am renuntat deja la ea).
  Ai aici o harta a Europei de Est pe care o poti folosi in schimb:
  http://filezone.ro/files/74991_pjcrd/europe_eeu_200804.part1.rar
  http://filezone.ro/files/74992_qdbbf/europe_eeu_200804.part2.rar
  http://filezone.ro/files/75001_ezswz/europe_eeu_200804.part3.rar
  http://filezone.ro/files/75004_b6h9l/europe_eeu_200804.part4.rar
  http://filezone.ro/files/75006_it9ck/europe_eeu_200804_lic.rar
  http://filezone.ro/files/75005_4fufw/Pass%3Dpeb-europe_eeu.txt

  Intrebare: am intrebat acum ceva timp in legatura cu adaugarea a mai mult de 14 POI si am gasit un raspuns relativ la aceasta problema. Se foloseste aplicatia Mio More Desktop pentru a realiza mai multe POI-uri: dupa ce se atinge limita de 14, se muta POI-urile realizate de aplicatie in aparat (sun cate 4 fisiere pt. fiecare POI) intr-un folder pe PC, dupa care se reia procedura, astfel putand realiza mai mult de 14 POI-uri. Problema este ca dupa ce am copiat (de ex.) 30 de POI-uri realizate astfel si le-am copiat in folderul aparatului (My Flash\Program Files\Miomap\POI ) aparatul nu-mi ”vede” mai mult de 14 POI-uri. INca nu am gasit rezolvare la asta. 🙁
  Stie cineva alta metoda? Precizez ca am folosit ultima varianta a miomap, respectiv vers. MioMapv2.4.4208193.

 324. Lostboy says:

  @Sandu19 Iunie 2009 – Poti sa ”urci” undeva harta folosita de aparatul tau – Europa de Est ?
  ms

 325. Lostboy says:

  Am gasit intr-un fisier salvat modalitatea de a folosi mai multe harti individuale:

  MapDir=\My Flash Disk\Program Files/MioMap
  Map=romania_sc_200812.cpf
  [Main]
  MapDir=\Storage Card\MAPS
  MultimapDir=MAPS

 326. cornel says:

  am un mio moov 500. am urmat pasii corect (si de mai multe ori) dar nu am reusit sa-l deblokhez. am avut vista 64, am pus xp 64 dar tot nu merge. la inceput apare :Locked:yes iar cand apas Install Desktop se schimba in Locked:NO . care ar fi cauza? multumesc anticipat.

 327. Lostboy says:

  Pai LOCKED>NO inseamna ca e deblocat. Deconecteaza mio de la pc si o sa ai o surpriza!
  :d

 328. cornel says:

  a aparut o schimbare. la incercarea de deblocare (acum pe wind.xp 32) apare fereastra mare unde scrie sus : Cobia

  -500_64 si sub …Version 1.00.0003 iar peste fereastra mare apare alta mica cu: Mio Moov Device not detected cu buton de OK. Dau OK si dispar ambele ferestre. in rest se comporta la fel ca inainte. cel putin …fara semnal de gps. in dosarele create pe card (Program Files etc.) nu a aparut nici un fisier. imi pare ca nu este bine asa.

 329. Lostboy says:

  Nu o să ai semnal gps în interior.

 330. cornel says:

  L-am verificat cu semnal. functioneaza ca si inainte. inseamna ca nu s-a deblocat.

 331. Lostboy says:

  @attila – poti sa urci media playerul ala undeva te rog. ms

 332. Cornel says:

  va rog sa ma ajutati. nu pot debloca mio moov 500. am urmat pasii intocmai. imi apare : Mio Mov Device not dedected. din filmulet mi se pare ca fisierele din Mio Device nu sunt la fel cu ce este la mine. in Mio Device am urmatoarele fisiere in ordine : CLM , Program Files ,PATHS, NVM3, NVM1, NVM0, device.xml si device.sig . asa trebuie sa fie? va rog frumos ca de azi dimineata ma chinui. multumesc anticipat.

 333. flomar says:

  Inca o cauza posibila pentru pierderea semnalului GPS: “Portul COM dedicat receptorului GPS nu poate fi accesat in acelasi timp de doua sau mai multe softuri de navigatie, indiferent care sunt acelea (se poate doar cu ajutorul programului gpsgate). Cand inchizi iGO trebuie sa fii sigur ca nu a ramas rezident in memorie, asa cum multe programe de PPC au obiceiul.” (sursa: softpedia.com)
  Teoretic corecta, practic mie nu mi s-a intamplat.

 334. liviu says:

  Cum fac sa ma avertizeze si sonor depasirea de viteza?Am un mio C725 cu Miomap2008.Mii de multumiri.

 335. VAXXi says:

  Cornel, cu MioPocket ai încercat ?

  Liviu, ai opţiune în meniuri pentru asta.

 336. cornel says:

  am incercat dar orice exe din MioPocket accesez imi da: “Eroare la executia programului !”.

 337. Nicubarbu82 says:

  Salutare, am cumparat un Mio Moov 200e si din necunostinta am schimbat din memoria interna fisierul text path. Voiam sa instalez Igo8 in memoria interna. Rezultatul a fost ca acum nu mai reusesc sa il conectez la calculator. Nu mai stiu ce pot face. Deci cand conectez mufa USB nu il mai vede calculatorul.

 338. liviu says:

  Am activat optiunea “Alerta sonora”din meniu dar in zadar

 339. Cornel says:

  Imi trimite si mie cineva o arhiva cu “Mio Device” (flashul) de pe MioMoov 500 la cornelbaci@yahoo.com ? V-as ramane cel putin profund indatorat. Se pare ca la mine flashul contine altceva. Anticipat v-a multumesc f. mult.

 340. VAXXi says:

  Cornel, nu toate programele din MioPocket sunt instalate, unele trebuie adăugate ulterior. Eşti sigur că e Moov 500, şi nu vreo variantă mai nouă (ceva gen revizie B, C) ?

  Liviu, verifică şi volumul general. Atenţie, că unele hărţi nu au inclusă şi detalierea vitezei maxime legale pe drumul pe care eşti (adică software-ul nu “ştie” că pe drumul ăla tu trebuie să ai 50/70/90/etc).

 341. Cornel says:

  VAXXi. Multumesc ff mult. Am rezolvat problema, s-a deblocat. Continui cu restul. Inca o data multumesc tare, tare mult.

 342. Cornel says:

  Am gasit o modalitate foarte simpla de a face scurtaturi pe desktop la MioMoov 500. Cu Mio deconectat de la PC (fara semnal GPS) se intra in Windows Mio, se da clik simplu pe exe-ul programului la care vrei sa faci scurtatura si sus in stinga apesi pe “file” si apare ” Creere Shortcut”. Face scurtatura pe loc, dupa care conectezi Mio-ul la PC si muti scurtatura (cu totalcomenderul sau my computer) in directorul “Desktop”din “Unlock”. La repornirea MioMoov-ului apar scurtaturile pe Desktop.

 343. dmihai says:

  Am o problema; de 2 zile aparatul nu mai gaseste semnalul GPS. Cum se poate rezolva?

 344. VAXXi says:

  Nici în MioMap, nici în iGo ? iGo vede GPS-ul ca dispozitiv hardware ?

 345. Cornel says:

  D.le VAXXi. Fara sa te flatez, tutorialul tau pas-cu-pas m-a ajutat sa intru in posesia unui aparat GPS extraordinar (MioMoov 500). Functioneaza totul : windows, player, totalcomender, avertizari sonore, harti (toate tarile din Europa), setari etc. Nu are nici o hiba. Nu l-am testat inca la drum lung, doar in oras. Ii cam cicalitor totusi in ce priveste …depasirea vitezei. Inca odata iti multumesc tare mult pentru ajutor. S-auzim de bine.

 346. Lostboy says:

  Pt. dezactivarea avertizarii la depasirea vitezei: meniu->preferinte->optiuni ruta->deruleaza pana la optiunea 4 si debifeaza Avertizeaza cand depasesc limita de viteza.

 347. dmihai says:

  Nu il vede nici in MioMap nici in IGO. Am Igo Amigo. Se poate rula un program de diagnosticare? Ma gandesc ca s-o fi stricat chipset-ul GPS….Unde sa ma uit daca vede GPS ca disp. hardware?

 348. VAXXi says:

  Mario_Bross, 17 Mai 2009: Am mai studiat si am gasit: port 2, baud 38400, poate ajuta pe cineva …

  Setează manual în iGo şi vezi dacă-l detectează.

 349. dan says:

  daca deblochezi mio moo 500 pierzi garantia de doi ani ?

 350. Razvan says:

  Am incercat pe moov 500 playerul de mai sus…si imaginea se vede in “reluare” (adica desincronizata) la un fisier mic avi.
  Aveti ceva solutii?

 351. dan says:

  daca deblochezi mio moov 500 pierzi garantia de doi ani ?

 352. liviu says:

  Oare se poate instala un IGO 2009 pe un Mio C725? Ma gandesc ca poate acesta are si avertizarile sonare pentru depasiri de viteza.Si daca da, poate ma indruma cineva. Sunt incepator.Multumiri din tot sufletul.

 353. dmihai says:

  VAXXI ; cum se poate seta manual in igo ? te rog mult ajuta-ma….

 354. iulian says:

  Mio Moov 200 cu hartile Miopam 2008 de la Navman cu extensia .map vede mai multe harti deodata .
  Cine are noile harti nu ii recomand Miopocket va produce erori si va bloca aparatul.
  Vestea buna este ca daca este in garantie este primit asta daca nu s-a umblat in flash si ati lucrat cu Miopocket doar din SD cum a fost cazul meu.

  …sa vedem daca aceasta a doua metota este mai buna.

 355. Doru says:

  Buna Vaxxi – am trimis un mesaj la inceputul lunii – 4 Iunie 2009 – la GPS Plecam la drum lung cu masina si n-am mai apucat sa incerc variante – m-am descurcat cu imaginea doar pe un colt de ecran, dar acum am revenit 🙂

  Mi-ai scris ca prima optiune ar fi sa sterg fisierul SYS. Am incercat, l-am sters si am dat reset apoi, dar nu a mers. Daca ai putea sa pui sys.txt-ul tau undeva, ar fi excelent, as putea incerca din nou:)

  O intrebare: crezi ca s-ar putea sa fie de la altceva decat de la SYS.file [ din locatia I:< IGO8 < sys.txt] ? Am mai gasit un sys file in I:<Program files< IGO8< sys.txt, sunt niste setari de genul:
  [folders]
  app="%SDCARD%/iGO8"

  [interface]
  maxzoom2d=6000000
  show_exit=1

  [navigation]
  sim_speed_factor=3

  [sound]
  ding=0

  [timezone]
  sync_os_timezone=0
  reset_os_timezone=0

  [debug]
  skip_eula=1

  Multumesc mult si weekend placut 🙂 ! Doru

 356. Chrys says:

  Salut,

  Ce metoda de deblocare este mai buna…in vederea mentinerii garantiei? Tocmai mi-am luat un moov 200 cu Harta EEU si as vrea sa imi pun si IGO pe el.
  Am garantie la el 2 ani si nu as renunta asa usor la ea.

  Multumesc

 357. Lostboy says:

  @Chrys :
  1.Metoda cea mai curata este cea descrisa de vaxxi la inceputul aritcolului.
  2.Poti sa urci undeva harta EEU pe care o ai, impreună cu fisierul .lic aferent?
  ms frumos

 358. Cornel says:

  Pentru DAN. Nu cred ca se pierde garantia deoarece MioMov 500 se comercializeaza impreuna cu CD de reinstalare a softului. Deci…logic. Se reinstaleaza softul original si…e ca si nou. Sa gresesc oare?

 359. Cornel says:

  Pentru Razvan. Exista un player (de pe strongDC++) care merge perfect pe MioMoov 500. Cauta: playerce5 .

 360. vasicoj says:

  Task switcher & manager: http://dedischew.net/softbutton/

 361. Jan says:

  Salut Vaxxi, esti TARE.
  Am si eu o MARE PROBLEMA, si anume: am cumparat un Braga 301 cu soft Mireo Cardinale 2.5 cu harta Romaniei preinstalata as mai vrea sa instalez pe el si alte harti, de exemplu: bulgaria, grecia si toata europa daca se poate, cum sa fac asta avand in vedere ca sunt NOU in ale GPS-urilor
  Te rog ajuta-ma !!!
  P.S. Am card SDMMC de 1GB

 362. claudiuclu says:

  pls vreau si eu fisierele de pe flash de la mio moov 500 pls claudiuclu ym

 363. claudiuclu says:

  si pentru cine vrea sa faca din mio moov 500 mega gps downloadati de pe iso hunt dvd asta si o sa va placa.!!!

 364. Lostboy says:

  Care dvd?

 365. Cornel says:

  @claudiuclu. Ce sa downloadam ?

 366. Robertino says:

  Spune-ne si noua numele dvd-ului!Mersi

 367. VAXXi says:

  Presupun că e vorba de un torrent care umbla şi pe Pirate Bay, dar nu e nimic senzaţional în el. Doar foarte multe programe de navigaţie, cu foarte multe lipsuri în hărţi. Deocamdată, tot iGo 8 / Mio Map rămân la putere 🙂

  Am pus şi sys.txt-ul folosit de mine, pentru cine are nevoie – aici. iGo 8 merge perfect cu el pe Mio Moov 500.

 368. Marius says:

  Salut!
  VAXXi am si eu o nelamurire, daca se poate …
  Am incercat asa cum ai spus tu la inceputul articolului .. dar nu imi iese ….
  da-mi si mie un add pe mess daca se poate
  marin_sica@yahoo.com

 369. Sergiu says:

  Salut, VAXXi spunemi te rog, cum pot baga si alte harti pe NorthCross eSCAPE 4345, in afara de cele care sunt?? Akum la moment sta Cardinale 2.6, daca stii ceva spunemi, MERCI ANTICIPAT!!!

 370. mokolino says:

  buna VAXXI ……eu am un MIO MOOV 200 full europe adica cu toate hartile europei inclusiv a romaniei (MIO MAP 2008).
  daca imi permiti, am si eu o intrebare: deocamdata nu am card la el dar daca imi iau (si de care sa imi iau) pot sa instalez ceva pe el? adica pot sa fac cumva sa imi apara dektopul din poza de mai sus? pot sa pun videoclipuri, poze etc. pe el?
  deocamdata sunt dezamagit ca e prea golut asa la cati bani am dat pe el (600 lei).
  iti multumesc anticipat si astept cu nerabdare raspunsul tau.

 371. VAXXi says:

  Da, poţi… asta e şi ideea articolului 🙂

  După ce îl deblochezi, la pornire vei vedea desktopul Win CE 5.0 (asemănător cu Windows-ul pentru PC-uri). Pe card poţi instala programe compatibile Win CE 5 (iGo, player pentru filme, etc).

 372. mokolino says:

  da dar cum il deblochez?

 373. VAXXi says:

  Urmând instrucţiunile din partea de sus a acestei pagini.

 374. mokolino says:

  deocamdata nu am card

 375. mokolino says:

  si cam de cati giga ar trebui sa fie cardul?

 376. 4L3X says:

  Sal. VAXXi si felicitari pt. tutorial. Am reusit sa imi deblochez MIO MOOV 300-ul folosind MIO_MOOV_Unlook si acum vreau sa imi instalez IGO8. Care este versiunea de IGO8 care este indicata in a o folosi ? Multumesc anticipat !

 377. VAXXi says:

  Mokolino, cumpără-ţi 🙂 de 4-8 GB ar trebui să fie în regulă.

  4L3X, mulţumesc. 8.3.2 rulează OK, se poate cumpăra de aici la 150 eur.

 378. razvan says:

  salut vaxxi. am nevoie de cateva lamuriri de la tine…chiar mai multe…id-ul meu e razva131…sau lasa-mi o adresa sa te contactez eu pls…mersi

 379. razvan says:

  te rog vaxxi….esti singura mea sansa 😛

 380. Lostboy says:

  @mokolino – poti sa urci undeva harta full a europei, te rog!
  ms mult

 381. aleatorul says:

  @VAXXi – multumesc! Citind review-ul tau, m-am decis sa-mi iau si eu un moov500, vechiul pda avea ecranul spart si reparatia costa cat moov500.
  Deblocat cu navmanunlocked, igo8.3.293112, miomap 3.3.10ian2008, tc, calc98. Skin-uri, harti, speedcams, etc.

  Sunt foarte multumit pana acum. Ramane sa-mi bat capul cu instalarea unui SIP, nu am reusit nimic, nici cu EuroKeyboard, nici cu dll-urile standard din wince, nici cu ShKeyboard.

 382. mokolino says:

  Lostboy despre asta este borba: europe_full_200801.cpf ? daca da zi cum sa ti-o trimit…are 1,43 Gb

 383. tnt10 says:

  @vaxxi, mi-am luat un Mio Moov 500 RO, dupa instructiunile de mai sus l-am deblocat, am pus si iGO8, dar la pornire imi arata ERROR: Window’SmartST_CE’ could not be found , line: Wait for (SmartST_CE,2). In flash este un folder “Program Files” unde sunt alte doua foldere, “MioMap” si “Navman”. In “Navman” este un singur folder, “SmartST_CE”, dar care la randu-i are un alt folder , “Data”, care contine :  2C7213E8-315C-46c8-8F22-3812D193A2F1
  13F55BE4-7F09-41E3-8527-9D6F30947F3C
  827533D0-55EC-45cb-A0F1-7BDCDE25F801
  38C65D8C-9989-482F-B725-70B392CCE1B6
  3EECAAD5-C8D4-4bf3-BBA4-FF2FEA86007D
  67B7EB34-2441-4521-8254-D11411DCA5D7
  EF801E72-3F8F-4299-8097-101E75F48367

  Si cam atat. Pe ecran apare si un icon , de fapt singurul, denumit SmartST.Unde-i buba?Daca ii dau OK de vreo 3 ori, trece mai departe si functioneaza. Dar nu gasesc hartile in el. Si as vrea si comentarii in maghiara daca se poate.Pls un deget de ajutor! Mersi anticipat.

 384. Lostboy says:

  @mokolino – da, asta ma intereseaza. Poti sa o urci aici > http://www.freestorage.ro/ (e free)? ms mult

 385. 4L3X says:

  Cum fac un MIO MOOV pe care l-am deblocat si am instalat pe card IGO8 sa incarce direct IGO. Imi da si mie aceleasi erori de care a vorbit tnt10 mai sus.

  Window’SmartST_CE’ could not be found , line: Wait for (SmartST_CE,2)

 386. VAXXi says:

  TNT10, 4L3X: citiţi în această pagină mai sus, răspunsul a fost dat deja la problema voastră cu “Wait for …” în comentariul #2.

 387. 4L3X says:

  Intre timp am rezolvat. Ce ar trebui sa adaug in sys.txt pe card avand in vedere ca Igo8 detecteaza receptorul GPS la Port 2 si speed 57600 ? Este ok asa:

  [gps]
  port=6
  baud=57600

 388. 4L3X says:

  pardon…

  [gps]
  port=2
  baud=57600

 389. mokolino says:

  lostboy acuma se incarca o sa il ai peste o ora

 390. tnt10 says:

  @vaxxi , mii de multumiri!, intr-adevar raspunsul era la #2, l-am citit alaltaieri, si pina azi am uitat de el, scuze de deranj, mea culpa ( deh, virsta). Inca odata, fff multumesc.

 391. aleatorul says:

  @4L3X: asa am si eu setat in sys.txt 2 cu 57600 si e OK.

 392. 4L3X says:

  Ok. Multumesc. Am pus asa si merge OK acum.

 393. Lostboy says:

  Ms frumos mokolino. Astept.

 394. Dan says:

  @Lostboy: Harta pe care ai pus-o tu ca fiind a Europei de Est sigur nu este full Europe? Eu am pus-o pe moov 500 si am dat la intamplare Roma ca punct de destinatie si mi-a calculat un traseu (uitandu-ma prin detaliile itinerariului trecea prin Ungaria, Austria, etc).

 395. Attila says:

  Vaxxi am o mare problema. Am mutat din greseala un fisier din flash disc in card. Mi a dat o eroare fatal eror la deschiderea file man ce. Am vrut sa rezolv si am mutat fisierul inapoi dupa care nu mai porneste si nu se mai conecteaza la pc. Ce sai fac.?

 396. patrick says:

  vaxxi am si eu un mio 500 ro vreau sa l deblochez dar am conectat gps ul la pc dar in mobile device nu imi apare nik mai trebuia sa setez ceva hai fii baiat bun si help pe mine ca sunt mai greu de cap:)

 397. attila says:

  help my

  ma ajuta cineva cu o sugestie sau ceva ori ce sa repar gps u ca l-am stricat si sunt disperat.azi am innebunit in timisoara fara gps. Am nevoie deceva program cu care sa ma pot conecta cu el la comp. dvd ul originar nu ma ajuta.
  va rog mult si raman vesnic dator

 398. laurentiu says:

  Am achizitionat de 10 zile mio moov 500 si cand am vrut sa salvez o camera radar fixa mi s-a blocat dand la fiecare restartare o eroare “sistem faild”. Din gresala cand l-am conectat la PC am sters memoria flash din el si acum nu mai merge nimic. Imi cere continuu conectare la PC. Cred ca am sters sistemul de operare. Se reactiveaza din bios sau trebuie instalat la dumneavoastra?
  Va multumesc anticipat,
  Laurentiu

 399. attila says:

  vaxxi nu uita de noi te rog

 400. VAXXi says:

  Attila, Laurenţiu – la garanţie cu el, sau plătiţi repararea lui în service autorizat. Procedura pentru a repara ce-aţi stricat presupune nişte scule şi cunoştinţe tehnice pe care (fără supărare) nu le aveţi.

 401. attila says:

  ok

 402. AlexC says:

  Sal All ,

  MIO Move 500
  Vaxii ,

  Am si eu o rugmainte , am urmat pasii de deblocare si merge perfect .

  Acum am si eu o intrebare de unde downloadez si eu IGO 8 ?

  Daca aveti vre-un direct link , as fii recunoscator.

  Pasii tai sper ca i-am urmat corect :
  am cumaprat un card de 2 GB ,
  l-am formatat in Fat 32 ,
  am creat pe CARD folderele de care ai mentionat
  run the apllication from under the link (unlok)
  si acum am obervat ca a aparut un nou menu cand pronesc MIO
  dau click SmartST si ma duce la meniul Mio Moove

  – care sunt urmatorii pasi ?

  ar trebui sa copiez IGO 8 pe card ?
  langa folderele pe care le-am cerat – “Program Files”, “My Documents”, “Application Data”?
  sau ….

  te rog sa imi descrii si pentru mine pasii pe care ar trebui sa ii urmaez —
  si de unde sa download IGO 8?

  Alex

 403. Lostboy says:

  @Dan – Nu este full europe pentru ca full europe are 1,6 gb.
  @mokolino – astept cu nerabdare harta care ai promis ca o urci. ms

 404. Alin says:

  Salut Lostboy si Vaxi, am citit forumul si nu am reusit sa adaug hartile Europei, am un card cu Europa de vest si harta Europa de est luata de pe un alt mio moov 300. Am facut cum zice lostboy si nu mia pornieste miomap cand adaug Est Europe in maps in card si sterg harta Romaniei, am pus si fisierul dat de el din BUGA si fisiere luate de pe mio moov 300 care este full Europe. Ce as putea sa mai fac? Multumesc

 405. Lostboy says:

  @Alin – Dupa ce inlocuiesti fisierele miomap.exe si miomap.lix cu cele din folderul Bugaga, trebuie sa inlocuiesti si harta Romaniei cu harta Romaniei 2008 deblocata (este pusa mai sus). Dupa ce faci astea, poti sa pui orice harta vrei.Bafta!

 406. Lostboy says:

  Nu uita sa faci backup inainte : ori folosind aplicatia mio more desktop ori copiezi pur si simplu tot ce e pe flash/card intr-un folder pe PC.

 407. Alin says:

  Salut losboy, am facut backup, dar folosisem harta nedeblocata. Acum ma pun pe treaba.
  Multumesc mult.

 408. Alin says:

  Lostboy am copiat fisierele am instalat harta deblocata Romania si acum numai imi porneste mio. Harta Europei pusa de tine in mai multe parti merge ?

 409. AlexC says:

  FYI

  AlexC13 Iulie 2009
  Sal All ,

  MIO Move 500
  Vaxii ,

  Am si eu o rugmainte , am urmat pasii de deblocare si merge perfect .

  Acum am si eu o intrebare de unde downloadez si eu IGO 8 ?

  Daca aveti vre-un direct link , as fii recunoscator.

  Pasii tai sper ca i-am urmat corect :
  am cumaprat un card de 2 GB ,
  l-am formatat in Fat 32 ,
  am creat pe CARD folderele de care ai mentionat
  run the apllication from under the link (unlok)
  si acum am obervat ca a aparut un nou menu cand pronesc MIO
  dau click SmartST si ma duce la meniul Mio Moove

  – care sunt urmatorii pasi ?

  ar trebui sa copiez IGO 8 pe card ?
  langa folderele pe care le-am cerat – “Program Files”, “My Documents”, “Application Data”?
  sau ….

  te rog sa imi descrii si pentru mine pasii pe care ar trebui sa ii urmaez —
  si de unde sa download IGO 8?

  Alex

 410. Alin says:

  Lostbiy, am reusit merge cu harta data de tine pe site aici EST Europe, eu am si o harta luata dintr-un moov 300 si cu aia nu merge, presupun ca nu e deblocata, ideea e ca harta aceea are numele de orase in Grecia de exemplu ciudate si daca dau corfu nu gaseste, doar daca dau kerkyra si asta e in greceasca sau ceva de genu…ai idee de ce e asa ?

 411. Konstantin says:

  Salutare
  Am citit tot ce s-a scris aici si mi-a fost de folos.
  Am deblocat mio moov 500 cu Navman Unlock si am pus pe SD Amigo 8.4.2 si iGo8 8.3.2. Merge brici.
  Acum voi pune link-uri pentru unele solicitari de mai sus.
  iGo8 > http://www.ipmart-forum.com/showthread.php?t=366620
  Amigo > http://www.ipmart-forum.com/showthread.php?t=353792
  Harti pentru Amigi si iGo8 8.3.2 > http://www.ipmart-forum.com/showpost.php?p=2594481&postcount=2
  Mai multe harti > http://volny.cz/sstopar/mio_mapy_igo8_3.html
  Eu folosesc la Amigo si la iGo skin-uri gurjon > http://www.gurjon.com
  Daca voi mai putea fi de folos voi scrie.

 412. Konstantin says:

  Mai bag o explicatie care s-a mai dat:
  Daca alegi Off(butonul de On/Off/Reset) in timp ce ruleaza iGo(respectiv Amigo) si dupa un timp pui butonul pe On, vei avea surpriza sa nu ai semnal GPS. Alegi Reset si-si revine.
  Pentru a nu intampina aceasta problema trebuie sa parasesti iGo sau Amigo din soft cu iesire(exit) ajungi in ecranul de start al aparatului si dai Off.

  Pentru repornire dai On si lansezi in executie care soft vrei tu. (scuze pentru explicatii “mura’n gura”

 413. aleatorul says:

  @Alin: de obicei pt. Grecia, harta se gaseste atat in greaca, cat si in engleza (caractere latine). E valabil si pt. alte harti ale altor tari, de ex. Bulgaria, variata cu alfabet chirilic si alfabet latin.

  Cauta pt. Grecia ceva cu EN in denumirea hartii, nu EL sau GR.
  Si e natural sa-i zica Kerkira si nu Corfu in greaca. 😉

 414. Alin says:

  Ideea e ca eu am luat de pe acest blog harta cu EST EUROPE de la lostboy, ceva de genu europe_eeu_200804.cpf, nu stiu unde sa caut hartile .cpf, eu am doar .fbl. Multumesc.

 415. aleatorul says:

  Da, la formatul .fbl “oferta” e mult mai bogata. 🙂

 416. Alin says:

  @ Lostboy, ma ajuti te rog sa imi instalez si eu IGo2008 pe miomoov 500, nu gasesc softul care trebuie si nu stiu unde sa mai caut.
  Multumesc.

 417. Lostboy says:

  @Alin – nu am igo si nici nu cred ca o sa-l pun. Folosesc doar mioamp. Pt. problema cu denumirile oraselor in Grecia, singura rezolvare este folosirea hartii individuale pt. grecia in limba engleza. De aceea i-am cerut lui mokolino sa uploadeze harta pe care o are el.

 418. Alin says:

  @ lostboy, Grecia era doar un exemplu, asa e peste tot si e foarte nasol. In fisierele puse sus nu pot sa mai downloadez de pe rapidshare alte tari. Spune-mi te rog daca pui harti individuale in Engleza, am inteles ca miomapp2008 nu suporta mai multe harti, dar daca modifici fisierul acela .ini poti folosi mai multe harti ? Daca faci rost si de alte tari poti sa le pui aici.
  Multumesc.

 419. Lostboy says:

  Lostboy22 Iunie 2009

  Am gasit intr-un fisier salvat modalitatea de a folosi mai multe harti individuale:

  MapDir=\My Flash Disk\Program Files/MioMap
  Map=romania_sc_200812.cpf
  [Main]
  MapDir=\Storage Card\MAPS
  MultimapDir=MAPS

 420. AlexC says:

  @Konstantin – multumesc de ajutor

 421. Alin says:

  @ lostboy. Am luat de exemplu harta Bulgariei de aici si tot in chirilica este, am sunat la atia de la mio pentru ca am de la firma originar un card si un mio moov 300 si nu exista patch, update pentru limba. Mi au zis si ca la card nu am cum sa-i fac update si poate la gps in viitor.

  Ai idee de unde iau si eu harti in engleza ? ma interseaza Bulgaria Grecia deocamdata.
  Merci

 422. AlexC says:

  @Konstantin – se pare ca linkul pt IGO 8 is bloked 🙁

  daca mai ai un alt link please send it to us .

 423. Konstantin says:

  AlexC – sapa aici http://www.ipmart-forum.com/forumdisplay.php?f=621 si vei gasi ….
  Spor la treaba

 424. AlexC says:

  @Konstantin – multam fein , 🙂

 425. Konstantin says:

  Am pus pe rapidshare varianta pe care o folosesc eu http://rapidshare.com/files/256032946/iGo8.zip.html

 426. Konstantin says:

  Sa fim corecti si sa nu-l suparam pe Vaxxi.
  Pe aici pe blog s-a pomenit de miopoket, program care-l gasesti pe ww.gpspassion.com

 427. YULY says:

  sa traiasca vaxxi 1000 de ani :D, am reusit sa decodez gpsu meu dar a o problema sunt asha de idiot si stiu destul in calculatoare de 2 zile incerc sa instalez igo si nu merge … amigo am bagat dar nu imi citeste muzica si ma enerveaza … la igo imi da o eroare cand dau pe install…

 428. YULY says:

  Igo 8.3.2 asta am luat de pe net are 1.61G , si cand dau pe autorun imi da eroare ..

 429. YULY says:

  doar ca la mine e o problema si mai mare …. mie nu imi apare pe gps cum apare la gpsu din poza de sus de tot cu toate icoanele alea imi apare un start si smartST dar foarte urate realizate parca ar fi in safe mod :)) ce o avea nu s’a deblocat bine sau mai trebuie sa ii mai bag vre’un program ? :O

 430. YULY says:

  in nici un caz nu imi apare asha 🙁 http://www.youtube.com/watch?v=bZ9RuPCsQ68

 431. VAXXi says:

  YULY, nu cred că ai înţeles exact ce ai făcut şi cum ai deblocat 🙂 tu ai folosit metoda de deblocare Navman (cea simplă), iar Mio-ul din poză este deblocat cu MioPocket. Sunt 2 chestii diferite.

 432. Laurentiu says:

  Vaxxi, mersi pt. sfat! Mai am o curiozitate win ce 5 se instaleaza doar in strainatate? cei de la service mi-au zis sa-l fac colet ca vine maine un curier de al lor si-l trimite in Cehia pt. instalare. Ore in tara nu se pricepe nimeni?

 433. AlexC says:

  @all

  am reustit sa aduc la un format oki pt MIO MOOVE 500 interfata de la IGO 8

  aceste este sys.txt -ul

  [project]
  name=”igo8_pda”

  [device]
  sdcard_dsk_num=7 ; important for 8.3 iGo

  [folders]
  app=”%SDCARD%/iGO8″
  ;app=”Internal Storage/Program Files/iGO8″

  [2d]
  ;minguidancearrowsize=20
  ;maxguidancearrowsize=65
  ;minguidancearrowsize_zoomlevel=1200
  ;maxguidancearrowsize_zoomlevel=0
  ;guidancearrow_disappearlevel=600
  ;guidancearrow_maxshift=12

  [3d]
  ;guidancearrow_first_size=1.1 ; scale of 1st arrow
  ;guidancearrow_first_alpha=24 ; transp of 1st arrow
  ;guidancearrow_second_size=0.8
  ;guidancearrow_second_alpha=12
  ;show_guidance_strip=1
  ;show_guidance_arrows=0
  ;3d_tmc_road_extra_width=200
  disable_3d_labels=0
  ;max_poly_segments_shown_1=400 ;makes map drawing a lot faster
  ;min_poly_segments_shown_1=200 ;makes map drawing a lot faster

  [3d_config]
  ;roadsign_lines_per_screen=12
  rotated_roadsigns=1

  [debug]
  autosave=1
  skip_eula=1
  disable_outlookpoi=1
  smart_2d=1
  no_extrapolation=0 ;estimate calculation when gps signal temporarily lost (tunnels etc)
  hide_win_taskbar=1
  show_poi_boundingrects=1
  show_poi_areas=1
  poi_labels=1
  enable_buildings=1
  enable_roadshadow=1
  enable_roadsign=1
  enable_landmark_occlusion=1
  show_oneway_3d=1 ; 3d arrows in one way streets
  show_oneway=1 ; show one way on or off
  show_arrows_on_route=1 ; little arrows in direction of route
  show_lane_info=1
  ;raster_quality=1;(2) help memory
  ;reserve_memory=1200000; Reserve_memory is what iGo8 leaves to your system to function
  ;no_file_cache=0
  ;cache=1024
  ;max_memory=
  ;double_pixel_mode=2 ;3d mode fastdraw
  ;doublepixel_stable_frame_time=500 ;time in ms before leavin fastdraw
  ;show_multinode_maneuvers=1
  ;show_prohibited_maneuvers=0
  ;show_priority_maneuvers=1
  ;show_residentonly=0

  [interface]
  skin=”ui_igo8″
  resolution_dir=”480_272″;
  vga=1; (0,1)
  show_exit=1
  show_zoombar=1
  maxzoom2d=6000000
  defaultzoom3d=500
  defaultzoom2d=1500
  mapfontscale=150
  drive_carefully=0
  ;recalc_voice=0
  autoscroll_on_click=1
  popup_info=1
  poi_show_all_btn=1 ;show phone icon in POI info menu

  [loading]
  show_statustext=1
  ;show_progressbar=0
  ;progressbar_x=480
  ;progressbar_y=272
  ;text_align: LEFT = 0,CENTER = 1,RIGHT = 2 JUSTIFY = 3
  text_align=1

  [map]
  textured_poly=1
  2dheadup=1
  inertia_on_map_move=1 ;touch flow type of map movement
  zoomscale_disappearing=1
  terrain_in_2d=1
  show_oneway=1
  3d_dem=1
  3d_dem_detail=3; (0,1,2,3)
  3d_roads=1
  3d_tunnels=1
  3d_landmarks=1
  3d_buildings=1
  3d_buildings_distance=2
  ;auto_nightmode=1
  ;3d_scale_carmodel=1
  3dcarsizemin=3500
  3dcarsizemax=5000
  3dcarsizemul=10000
  ;3d_max_tiltlevel=7500
  ;3d_max_zoomlevel=2000
  ;3d_min_zoomlevel=40
  ;3d_max_zfar=500

  [msnd]
  enabled=0
  msnd.start=0

  [mydata]
  max_favorites=16
  ;num_favicons=7
  ;favicon=””
  max_histories=40

  [navigation]
  show_current_city=1

  [phone]
  ;show phone icon in POI info menu
  driver=”TAPI”

  [power]
  ;backlight_sync_with_OS=1
  ;powermgm_state=0
  ;backlight_day=100
  ;backlight_night=54
  ;power_off_mode=1
  ;power_off_timeout=300
  ;battery_warning_limit=10
  ;backlight_slow_api=1
  ;set those to 1 to eliminate SD card check (restart when Pda/Pna goes to suspend)
  skip_resume_process=1
  skip_suspend_process=1

  [rawdisplay]
  screen_x=480;
  screen_y=272;
  class=”landscape”; (“auto”,”landscape”)
  ;stretch=1; (1,0)
  driver=GDI; (GDI, GX)
  highres=0; (for VGA only, 1,0)

  [sound]
  sound_q_length=200
  queue_length=200
  ding=1
  sound_volume=255
  voice_volume=255
  sound_muted=0
  voice_muted=0
  ;suspend_time=10 ;timeout for wavedev to goto sleep [5]
  ;dynamic_volume_type=1
  ;dynamic_volume_minspeed=40
  ;dynamic_volume_maxspeed=100
  ;dynamic_volume_voicemaxspeed=80
  ;dynamic_volume_voice_volume_max=100
  ;dynamic_volume_os_volume_max=255
  ;incomingcallsetting=0

  [timezone]
  ;sync_time=1
  ;use_auto=1
  ;manual_dst=0
  ;sync_os_timezone=1
  ;reset_os_timezone=1
  ;default_timezone=29

  ;[tmc]
  ;port=”COM,2″
  ;source=”eten”
  ;gps_source=0

  [tts]
  ;tts_buffer=65536
  ;priority=”HIGH”
  announce_exit_directions=1
  skip_exit_numbers=0
  announce_street_name=1
  always_say_road_names=1
  supress_trivial_left=1
  supress_trivial_right=1
  supress_straight=1
  supress_highway_enter=1
  tts_logics=3; ([0],1,2,3 higher more detailed)
  ;traincrossing=1
  tts_min_ready_wav=1
  tts_getaway_time=200
  tts_expected_engine_delay=1400

  [warning]
  ;warn_distances=100
  ;max_section_time=240
  ;approach_beep_distances=200
  ;section_beep_distance=200
  ;overspeed_sound= “!alert3” ; speedcam sound
  ;speedlimit_warning=1
  ;speedlimit_warning_voice=1
  ;speedlimit_warning_visual=1
  ;speedwarn_tolerance=120
  ;speedwarn_toltype
  ;speedwarn_alt_builtup_based=1
  ;speedwarn_alt_toltype
  ;speedwarn_alt_limit
  ;speedwarn_alt_tolerance

  [gps]

  port=2
  baud=57600

 434. YULY says:

  pai vaxxi eu am deblocat cu ce link ai dat u acolo .. 🙂 ash putea sa pot debloca cu mio pocket sa mai pot face sa fie asha ? cum e cel din poza ?

 435. Bubulina says:

  @AlexC

  Poti pune te rog undeva tot folderul tau care contine IGO de pe SD card si care zici ca merge ok cu acest sys.txt ?

  Am incercat toate versiunile de sys.txt si nu l-am facut inca sa mearga. Asa ca dau vina pe varianta mea de IGO. 🙂 Daca nu va merge nici asa o sa dau vina si pe mine :).

  Multumesc anticipat.

 436. Bubulina says:

  @vaxxi & @all

  In incercarile disperate de a edita sys.txt am descoperit ca ghilimele copiate de aici nu sunt bune in sensul ca win mobile nu le interpreteaza ca si ghilimele. ( poate au un alt cod decat cel pe care win-ul stie sa-l interpreteze)

  Pentru a combate acest lucru dupa copy/paste-ul facut in fisierul sys.txt se vor inlocui toate ghilimelele din fisier cu ghilimele pe care le stie windows-ul, adica cele de pe tastatura voastra spre exemplu in notepad.

  Sper sa fie util si altora

  Spor

 437. VAXXi says:

  Laurenţiu: e posibil ca Mio să nu dea “know how”-ul necesar în România. Habar n-am. Pe scurt, trebuie desfăcut aparatul şi conectată o interfaţă (hardware) la aparat, după care se poate rescrie ROM-ul aparatului.

  AlexC: aici te-ai uitat ? 🙂

  YULY: da, dar deblocarea cu MioPocket e niţel mai complicată.

  Bubulina: iGo 8 Full Europe, numai 600 RON 🙂 ghilimelele copiate de-aici sunt ghilimele conform standardului românesc, adică prima este întoarsă spre stânga, a doua spre dreapta, deci de-aia diferă.

 438. casperghost says:

  sal vaxxi spunemi si mie te rog cum fac sa instalez un igo cu autorun ca daca ii dau pe autorun da cu eroare.
  de deblocat am deblocat gpsul da nu reusesc sa instalez igo.am reusit sa pun pe card unul deja instalat , el mergea numai ca nu prindea semnal de la satelit.cred ca licenta era expirata. pls cum il instalez ca ma chinui de trei zile

 439. casperghost says:

  si ce programe trebuie instalate si binenteles si unde ca sa ma joc 2 3 jocuri si sa ascult niste muzica. mersi anticipat

 440. YULY says:

  am reusit vaxxi pana la urma cu miopocket dar imi da exploreru eroare la inceput dar in rest merge sa ascult muzica sa vad video mai ramane sa fac igo sa mearga :X sa vad daca reusesc
  doar ca de la decodadea anterioara mi’a ramas bara pe sus aia de start si ma enerveaza 🙁

 441. YULY says:

  gata am reusit sa scot si prostia de la navman de decodare si din cauza ei imi luam erori la miopocket, trebuia doar sters de pe flash din program files folderu unlock 😀

 442. YULY says:

  inca o problema dau sa instalez nav n go igo 8 si imi zice ca trebyue 7292494 bytes …. chiar asha de mult dintr’un kit de 80 de mega ? 7 GIGA da’ma dreaq eu am cardu de 4

 443. VAXXi says:

  Casperghost şi Yuly, dacă nu citiţi ce s-a scris deja în această pagină, n-o să repete nimeni pentru voi.

 444. AlexC says:

  @Bubulina \

  ma bucur ca ti-a mers , daca mai vrei IGO 8 sa imi zici

 445. hoolygancj says:

  PLEASE HELP
  am si io un mio moov 500—am deblocat aparatul am pus IGO8 pe el–dar nu vrea nici cum sami instaleze programul–cadn dau pe autorun.exe imi da o eroare “cannot find nautorun(or oane of its components)Make sure the path and filename are correct and taht all the required libraries are avilable”—am citit toate comentariile de pana acuma–dar nu reusesc—cine ma poate lamuri–PLESE HELP

 446. hoolygancj says:

  pur si simplu nu vrea

 447. hoolygancj says:

  am incercat si vreo versiuni de igo(pe un htc mergeau)–da asta nici cum nu vrea

 448. YULY says:

  vaxxi pana la urma am reusit sa bag igo amigo si merge bine, multumim oricum trebuie sa te cinstim toti de la mine ai un o lada de bere 🙂 cand ajung in tara

 449. VAXXi says:

  Hoolygancj, citeşte pagina asta cu atenţie şi vei găsi răspunsul la problemă – nu ai treabă cu autorun.

 450. hoolygancj says:

  hmmm—da orb is—si atuncia cum dai instal la IGO dupa cel pui pe card daca nu te folosesti de autorun???

 451. hoolygancj says:

  acuma imi apare ceva de genu cand ii dau instal—-“can’t copy:\storagecard\igo 2008\igo8\a[[lication.dat

  WHY???

 452. hoolygancj says:

  amu imi da ceva de genu |Can’t copy:\Storage card\Igo2008\Laqtts6.dll

  ca sa scap de cealata eroare am redenumi application.dat in IGO08.exe

 453. hoolygancj says:

  am resusit sa instalez IGO AMIGO—-dar imi da o eroare despre rezolutie—- Robertino cum ai rezolvat eroarea “resolution not suported orcompatible skin can not be found”—ca vad ca si al tine o aparut–plese help.

 454. VAXXi says:

  Hoolygancj, dacă mai pui întrebări fără să citeşti răspunsurile din pagină, îţi voi şterge comentariile viitoare. Ai nevoie de fişierele zip care să conţină folderul 480×272, cu rezoluţia necesară Moov-ului 500, scrie mai sus!

 455. hoolygancj says:

  k—scuze–mersi mult

 456. Robertino says:

  Hoolygancj,am luat alta versiune de Igo amigo,si a mers super!Am fost in Muntenegru si Croatia cu el si mi-a fost de real folos!

 457. Burdan Emil says:

  Salut!

  Am un mio 500 si am o problema pe care nu am gasit-o pe forum ca ar avea-o si altii si anume:
  – conectez gps-ul, cu cardul de memorie conectat, la calculator si imi apar doua iconite “mio moov (H:)” si “removable disk (I:)” ultima fiind alocata cardului sd. In momentul in care vreau sa accesez cardul de memorie imi apare mesajul “please insert a disk into drive I”. De schimbat am schimbat de trei ori cardul de memorie, crezand ca acesta ar fi problema.
  Aveti idee care ar putea fi problema si cum sa o rezolv!

  Multumesc.

 458. VAXXi says:

  Ai încercat să formatezi cardul (într-un card reader) înainte de a-l băga în Mio?

 459. bogdan says:

  salut, am si eu un mio digi walkerA501 si cred k mi s-a stricat touch screen-ul pt k nu mai merge. stii cumva cum pot sa il repar pt k intr-un service cred k ar costa mult. ms

 460. Burdan Emil says:

  Salut Vaxxi si tuturor!

  Am formatat cardul si chiar in format fat32.
  Intre timp mi-a mai aparut o problema, azi-noapte, cand incercam cate ceva. Pornesc aparatul si nu imi mai apare harta. Toate functiile sunt functionale, dar imi liseste harta propiu-zisa. Am incercat cu cd-ul de operare, acesta imi incarca programul, dar se pare ca fara harta. Am facut rost de niste harti ptr gps dar nu-mi dau seama ce ar trebui sa fac mai departe.
  Are cineva vre-o idee si la aceasta problema!
  Multumesc.

 461. dev says:

  Am si eu o intrebare. Pt MIO MOOV 330, este suficient sa pun hartile individual pe card, iar apoi sa copiez ce era in BUGAGA.rar peste originale, si totul e ok? De asemenea, am observat ca sunt 2 variante de harti… de exemplu romania_sc si romania_ta. Care este cea potrivita pt MOOV 330? Mentionez ca nu ma intereseaza sa-l ‘deblochez’ doar sa am hartile.

 462. silviu says:

  Vaxxi hai sa facem o treaba desteapta si sa nu te mai “muta” toti la cap cu tot felul de intrebari despre cum se face si sa punem exact procedura de “transformare” a unui MIO MOOV 500 in PDA/.PPC/ etc….adica la modul :
  1.se ia un card si se introduce in card reader
  2. se formateaza fat 32
  3.se copiaza din arhiva in folder Cobia….
  4. dupa copiere s eredenumesc cele 2 ….
  5.in acelasi card se copiaza si media si autorun….etc
  6 etc…….
  asa ca la clasa I a si or sa priceapa toti, daca e unul care nu pricepe nici dupa asta……e grav.
  sint pasi care nu sint explicati, de cartre nimeni de care si eu m-am lovit.unele explicatii sint absolut inutile fara alte detalii.
  trebuie explicat tot ca e greu asa pe bucati (comments) sa le imbini.
  DACA NU AI TIMP POT DECRIE EU PROCEDURA DAR MAI SINT LUCRURI CARE IMI SCAPA.
  daca imi trimiti procedura exacta pe mail o redactez cat mai simplu si ecomomic.
  mail: allbestall@yahoo.com tu hotarasti.
  FACI O TREABA EXCELENTA ! ! !
  SA TRAIESTI ! ! !
  O ZI BUNA

 463. sucdepere says:

  mio500ro
  am descarcat igo8 numai versiuni pentru pna si pda care nu au fisiere executabile, ce fac?
  deblocarea este ok, mi-a ramas si shortcut pe desktop care imi deschide aplicatia veche cu harta in ro
  dar nu gasesc igo care sa se potriveasca…

 464. AlexU says:

  Salutare va rog frumos explicatimi si mie cum sta treaba am un mio 500ro am bagat un card mio2008 cu harta europei si imi vede harta am copiat hartile pe un alt card sd si nu imi vede harta. Care sa fie problema??? de ce cu cel original se vede iar celalalt nu? Tin sa anunt ca am facut si modificarile in fisierul miomap .ini. si inca o intrebare daca copiez un soft de mio 330 pe mio 500 oare va merge a incercat careva ??? HELPPP

 465. VAXXi says:

  Sucdepere – poţi să-l cumperi, ştii?

  AlexU – nu ai licenţă pentru noile hărţi, citeşte mai sus.

 466. herkules says:

  pai daca mai cumper si iGO cu full europe care mai e afacera? ideea a fost de un gps ieftin pe care sa pot pune eu hartile scoase de pe net. de aia l-am si luat.

 467. VAXXi says:

  Afacerea e că susţii munca celor de la iGo, evident. Altfel, peste 1-2 ani iGo va da faliment şi te vei plânge că nu mai sunt hărţi actualizate pentru România.

 468. AlexU says:

  Bine Bine nu am licenta dar cum va explicati ca cu cardul original cu europa imi merge iar daca copiez pe alt card nu mai merge adica nu mai vad harta. Cu card original vad harta cu copie de pe el nu vad ????

 469. VAXXi says:

  CTRL+F în această pagină, şi caută “.lic” 😉

 470. AlexU says:

  Sunt curios a facut cineva miomoov 500 sa mearga cu alta harta decit cu cele originale pe softul original adica fara igo sau alta versiune de mio. Ca sa stiu sa nu mai incerc eu ok mersi

 471. herkules says:

  sunt destui care nu au habar de deblocari si alte cele si cumparara totul ca atare. ei sustin munca celor de la iGO 🙂

 472. Bogdan says:

  am instalat Igo8 si amigo ambele pt de pe gps cu acelasi tip de rezolutie am si shortcut-uri pe desk dar nu merg. la executie spune: error – Program application database cannot be found. Help, please!

 473. Bogdan says:

  rezolvat. era fisierul sys.txt. mii de multumiri si felicitari pentru solidaritate!

 474. Alexu says:

  Bai fratilor care ma lamuriti si pe mine cum sa fac un mio500 sa imi vada hartile ??? Hartile le am de pe carduri originale da nu le vad am inebunit cite variate am incercat . Help Ce sa aiba oare de nu imi vede hartile

 475. Kristi says:

  Pentru cei care nu vad fisierele in Mobile Device:
  1. Conectati USB-ul la computer (optional: back-up Mio Device – in caz de probleme, va puteti restaura datele din softul de pe cd – MioMore Desktop)
  2. Descarcati programul si urmati instructiunile lui Vaxxi
  3. Paste pe card folderul Igo Amigo (versiunea 8.4.2.81333 – asta o am eu care a mers; are harta romania plus europa plus voce/instructiuni romana si alte limbi); este un excecutabil “mobilenavigator”. IgoAmigo mi se pare mult mai usor de utilizat decat softul de pe mio – important e sa stii sa citesti 😛

  5 min dureaza toata “operatiunea” daca ai deja pregatit IgoAmigo.

  Legat de softuri nu am reusit sa testez prea multe, unele merg altele nu – ca mediaplayer recomand coreplayer (cu licenta sau free..gasiti voi 😉

  O singura intrebare am si eu, recunosc ca sunt novice la categoria asta si nici nu m-am chinuit prea mult sa aflu.. voua va merge pe mio 500 functia/functiile de detectare are radarelor? va avertizeaza vizual/audio? eu am trecut pe langa radare si fixe si mobile si nici “fas” nu a zis? Acceasi intrebare si pentru versiunea cu IgoAmigo..
  Multumesc.

 476. VAXXi says:

  În Mio, da, dar trebuie s-o activezi. Trebuie să sapi prin meniuri, şi o să găseşti opţiunea de alertă la camere fixe (sunt 3 sau 4 categorii din câte îmi aduc aminte, marcate cu nişte camere pe fundal alb/gri/galben/roşu parcă).

  Pentru iGo, descarci lista de camere de aici, şi urmezi instrucţiunile de instalare. După asta, trebuie să prinzi semnal GPS, şi îţi va apărea opţiunea de avertizare (dacă nu ai semnal, nu apare în meniu).

 477. Kristi says:

  Mersi Vaxxi. Era activata optiunea in mio la toate cele 3-4..sa ma traga si de maneca chiar..dar nimic..nici un sunet..radare erau sigure pe unde am trecut(stiam zonele ca fiind “active”)..ma asteptam sa ma avertizeze..nici macar cand m-am apropiat de el/ele..
  O sa incerc si cu IGO.
  Thx.

 478. Kristi says:

  Rezolvat pt. Mio – folderul cu vers.2008 din arhiva ;); cel putin acum mi se vad pe harta..sa vedem daca ma avertizeaza cu 500 m inainte (asa l-am setat); nu-s multe, dar is bune si alea (sau poate-s toate..); pe unde stiam ca sunt cele fixe apare semnul pe harta.
  “Misto!”

 479. VAXXi says:

  Nu sunt aşa multe, dar pe DN1 le ştia, iar celalalte din ţară oricum sunt dezactivate momentan 🙂

 480. Csuba07 says:

  Daca cineva se mai chinuie cu iGo-ul pe Mio Moov 500, si ii trebuie harti de europa utilizabile, am gasit eu solutia cea mai simpla. Unlock cu Mio_Moov_Unlock sau nNavmanunlock. (unu si acelasi). dupa acesta am gasit un MioMap gata instalat, pe care l-am copiat pe un card de 2 giga, si merge fara probleme.. a trebuit sa modific rezolutia din sys.txt, si merge full screen, am gasit si ceva harti updatate.. romania ungaria etc… dac cineva are nevoie de ajutor, va stau la dispozitie;) succes:) de altfel aparatul este destul de bun, in afara ca de instalat igo si miomap n-am putut pe el nici in ruptu capului…. numa gata instalate le deschide. deci iti trebe .exe ul;) bafta!

 481. Alexu says:

  Cusba07 zi cum ai facut si de unde ai gasit gata instalat miomap ajuta-ma si pe mine sa rezolv problema asta ca de cind ma chinui

 482. manuel26 says:

  ULTIMELE VERSIUNI PENTRU MIOMAP 2008 SI IGO AMIGO:
  MIOMAP 2008 2.3.9198187 – http://3ppc.net/forum/showthread.php?t=7443
  IGO v8.4.2.93601 Amigo (16 IUNIE 2009) – http://3ppc.net/forum/showthread.php?t=12706
  HARTA MIOMAP 2008 ROMANIA – http://forum.ppcwarez.org/viewtopic.php?f=268&t=67383&start=30&st=0&sk=t&sd=a
  AM MIO MOOV 500 SI AM INSTALAT ACESTE PROGRAME PRECUM SI IGO 8 8.3.2.97313 (3 JUL 2009) SI CULMEA MAI SI FUNCTIONEAZA.
  MANU

 483. dan says:

  VREAU SI EU VA ROG PLAYER CE 5

 484. Adrian F says:

  Buna Vaxxi!

  Am achizitionat si eu un Mio Moov 500 si l-am deblocat cu NavUnlock … a mers perfect sunt f multumit de aparat o singura problema am nu stiu cum pot instala Mio Pocket pe el … am incercat toate combinatiile cu Cobia dar nu merge … cand porneste aparatul scrie T510R2 1…. tu ai reusit ? Ms mult

 485. VAXXi says:

  Presupun că ai citit readme-ul de la Mio Pocket…

  # Moov 500 (European: Cobia_500_64, North American: Cobia_500_64_NA, Australian: Cobia_500_64_AU)
  # Moov 500 R2 (European: Cobia500R2, North American: Cobia500R2_NA, Australian: Cobia500R2_AU)

  deci trebuie să fie teoretic Cobia500R2, după care asigură-te că ai urmat exact paşii de-acolo, şi n-are de ce să nu meargă. Citeşte-l cu anteţie că e un pic aiurea aranjat în pagină, toată lumea sare peste unul din paşi prima oară, şi mie mi s-a întâmplat la fel 🙂

 486. sfiosu says:

  Am un mio moov 500. Am citit aici pe forum si am reusit sa-l deblochez si sa instalez miopocket. Mergea foarte bine. Baiul este ca de la o vreme imi face figuri. Cred ca jucaria in sine ecu probleme si as vrea sa o trimit la garantie. Cum as putea sa-l aduc la forma initiala? din prostie n-am facut un back-up inainte dea trece la treaba:(

 487. Vlad says:

  Tot un Moov 500 am si eu. Am pus pe el ultima versiune de MioMap 2008 (2.4.4208193). Am lasat doar languagepack-urile de la cel vechi preinstalat.

  Am constatat ca la reconfigurarea traseului nu zice nimic (voce) cum era la MioMap 3.2/3.3 .. Asa trebuie sa fie in MioMap 2008 sau e o problema la mine ?

 488. gabi says:

  mi am luat si eu un mio500 si as vrea sa ii instalez mio pocket dar nu stiu exact toti pasii am facut folderul am schimbat ce era in topic la tine dar nimic poti sa imi explici mai babeste pasii . eventual daca poti sa mi trimiti pe adresa mea de mail mersi mult

 489. gabi says:

  mai am o intrebare cind pornesc aparatul imi intra direct in harta fara etapa intermediara cu ecran portocaliu sasamd evreop problema ,mentionez ca l am deblocat cu mio unlock /imi porneste smartist numai daca in dau reset ,in rest merge tot

 490. alex says:

  este posibil ca deblocarea moov-ului sa decalibreze ecranul?dak restartez ecranul e decalibrat cu un centimetru in stanga ,trebuie sa-l calibrez de fiecare data cand tre sa scriu ceva in soft(destul de stresant de altfel)am incercat si resoftarea de pe cd ,nici un rezultat ,acum dak nu il deblochez sa pot face calibrarea nu pot scrie nimic in starea originala.ceva sugestii?poate fi un defect din fabrica?

 491. Vochin George says:

  salut dupa cat amavut timp sa citesc separe ca te pricepi chiar bine …poate reusesti sa ma ajuti si pe mine…am un ARSON cu WIN CE…l-am cumparat deblocat cu o versiune de Igo 8…ce era redenumita V7…si am incercat sa-i pun cea din iunie..moment in care la un moment dat am dat factory default….si nu mai poneste sub nici o forma….nici cu V7 nici cu nimic….te rog daca sti despre ce ete vb te rog am nevoie de ajutor….

 492. fishlove says:

  frate…mare multam.. a mers in totalitate tot ce ai zis… mersi mult !!

 493. fishlove says:

  si nu pe moov 500 ci pe moov 200 .. mio n177 .. dupa ce am rupt 3 ore netu’ 🙂

 494. attila says:

  ciao vaxxi.am revenit la stadiul initial.(m-ia venit gps ul de la service ca nou cu o placa de baza noua) ma bucur ca a mers sa mi faca gps ul in garantie. altfel ma costa 100 euro o placa de baza. un virus din comp ul unui prieten a stricat windowsul. Apropo de poza care ai postato pe pagina cu schimbatul bateriei, poza cu suruburile desfacute ”adio garantie” nu e 100 % adevarat. si gpsul meu a fost desfacut si totusi cu putine retusuri la suruburi nu sa observat. daca nu se mai conecteaza de fel un astfel de aparat nu au cum sa isi deie seama ca a fost deblocat.
  pentru toti care au win ce un sfat; sa se fereasca de virusi ca poate fi fatal

 495. dilema8 says:

  As dori un pic de ajutor. Am un miomoov 500, am descarcat toate hartile de pe rapidshare pentru el si nu stiu cum sa le pun. Orice sfat mi-ar fi de ajutor. multumesc

 496. octavian says:

  sal vaxxi

  am si eu un mio moov 500
  l-am deblocat, imi da si mie eraoare de inceput, problema este c a nu am fisierul respectiv ca sa-l modific (SmartST_CE.exe)
  ce fac?
  ms

 497. gabi says:

  chiar nu explica nimeni cum se instaleaza mio pocket concret asa pentru cei care nu sint asa destepti .multumesc

 498. fishlove says:

  @Dilema8 : ai nevoie de softul intreg,nu doar de harti.poti folosi igo,varianta pt pna.merge sigur!
  @octavian: intri in flash disk\Program Files\Unlock si editezi autorun.mscr,unde stergi tot continutul.dai restart la device,si merge.

 499. dilema8 says:

  @fishlove: da stiu asa e, insa eu am softul original si hartile pe rapidshare.
  sa inteleg ca-mi trebuie un alt soft miomap2008. pentru ca igo8 pe care l-am instalat daca dau pe butonul suspend nu mai vede semnalul gps (practic nu se mai poate conecta la receptor). eu voiam sa folosesc softul original miomap2008, la care sa-i pun hartile pe care le am. multumesc pentru ajutor

 500. Alibaba says:

  Salut!
  Am un MOOV 500 pe care l-am deblocat foarte usor cu metoda VAXXI (ii multumesc pe aceasta cale pentru sugestiile facute tuturor celor care au avut nevoie de cineva priceput ca el) Am instalat iGO si totul a mers bine – chiar prea bine- pana cand am ajuns la faza cu crearea shortct-ului iGO pe desktop. Metoda folosirii aplicatiei FileMan CE mi-a dat “fatal error” cand am vrut sa mut shortcut-ul iGO8.exe din folderul iGO , pe desktop-ul creat in urma deblocarii. Spunea ca este illegal operation si ca aplicatia se inchide… Am incercat si dupa hard reset, tot degeaba. Asa ca iata cum am rezolvat :
  1. Am cuplat MOOV la computer
  2. Am intrat pe unitatea de SD Card cu Windows Explorer si de aici in folderul iGO8
  3. Am selectat cu click dr. iGO.exe si am dat “create Shotcut”
  4. Shortcut-ul creat l-am decupat (cut) si l-am dus fain- frumos in My Flash Disk \ Program Files \ Unlock \ Desktop .

  A mers struna, nu tu “fatal error” ori “illegal operation” . Nimic.
  5. Am decuplat MOOV cu Safe Remove Hardware de la computer si pe desktop-ul MOOV a aparut shortcut-ul fain-frumos , cu sigla iGO
  6. Am editat , stergand complet liniile de comanda din fisierul Autorun.mscr din My Flash Disk \ Program Files \ Unlock . (Multumesc VAXXI !!)
  Merge de zbarnaie. S-a cuplat la sateliti in 30 sec. L-am testat prin oras vreo 2 ceasuri. Excelent!. Avertizari vocale la camere radar, sau camere semafoare, avertizari sonore la panouri de orientare,etc , etc. Am instalat iGO8.3.2 v 91972 -28 Mai 2009, harta Romaniei v 02.2009 si skin-ul dimKa WertVRV v1.1. 21

 501. kriti says:

  salut!si multumesc pt sfaturi vaxxi.am deblocat 500 si erge ok cu igo 08.dar am o intrebare.:am un card de 8gb pot sa folosesc mai multe “softuri de navigatie”adica tomtom ,nav,rout.sa le pot selecta dupa cum doresc. multumesc!

 502. Alibaba says:

  O mentiune importanta : pe MOOV 500 (deblocat cu metoda VAXXI) , cu iGO8.3.2 v 91972-mai 2009 -si skin dimKa WertVRV 1.1. 21, daca se inchide de la butonul on / off (de pe aparat) softul de navigatie in timp ce ruleaza, acesta NU se reseteaza ; pur si simplu , la deschiderea aparatului, revine la pozitia de pe harta unde a fost inchis, iar in 2-3 sec maximum se recupleaza la sateliti , isi gaseste imediat noua pozitie si ….gata de drum ! L-am inchis (butonul pe pozitia OFF, nu pe RESET !) timp de 1,5 ore si apoi l-am repornit din nou. Merge fain, nici vorba de resetare.

 503. dilema says:

  @Alibaba: vrei sa spu ca ai instalat IGO8 si atunci cand pui comutatorul pe pozitia OFF si revii la ON, nu pierde legatura cu satelitii?
  Esti primul care faci aceasta afirmatie. Posibil ca mie sa-mi scape ceva. Am deblocat multe aparate de genul asta si toate isi pierd legatura cu recpeptorul GPS, dupa comutarea in OFF si revenire.
  Daca merg in meniul de GPS si dau autodetectare spune: !Rec GPS nu poate fi gasit.
  imi poti da mai multe amanunte?
  multumesc

 504. Alibaba says:

  @ dilema
  Da, nu fac o afirmatie eronata. Poate nu intotdeauna se conecteaza in 2-3 secunde ( astazi de exemplu dupa o oprire de 1,5 ore s-a conectat din nou cam in 30 sec, poate si din cauza ca eram in casa si cerul era cam innorat)
  Pe ” Autodetect” , atunci cand am rulat pentru prima oara iGO in configuratia aratata de mine in posturile anterioare, a gasit : port 2, baud 57600 ; asta dupa ce a rulat toate variantele de rate de transfer, incepand cu 4800 si terminand cu 57600, dupa care s-a aprit la port 2 si 57600, dandu-mi mesj parca ceva de genul “gps connected ” Asta-i tot . eu n-am facut nimic decat sa astept sa-si ruleze configuratiile posibile si sa se hotarasca cu ce port merge si pe ce rata de transfer. Singur si le-a gasit.
  Trebuie sa-ti spun ca acelasi iGO, cu aceeasi configuratie de skin il am si pe un MIO C320, care merge excelnt, cu o singura observatie : acesta SE RESETEAZA daca apas butonul ON / OFF in Igo. Aici, trebuie sa ies din softul de navigatie si sa ajung in desktop-ul de deblocare ( este alt program de unlock pentru aparatele din seria C) unde pot apasa butonul de pe aparat ON / OFF. Nu stiu nici eu cum de am nimerit-o asa bine cu deblocarea asta, zau ca e ciudat…

 505. Justme says:

  Nici la mine nu pierde legatura cu satelitii. Am deblocat aparatul cu Navman unlock, am istalat iGO 8, versiunea 8.3.2.80621 si merge super bine.

 506. dilema8 says:

  @Alibaba:
  as vrea sa sa-mi dai un mail de contact la dilema8 @ gmail.com.
  sa stergi tu spatiile. am pus asa pentru a nu fi colectata adresa.
  iti multumesc

 507. Alibaba says:

  @dilema8
  Ti-am dat.

 508. dilema8 says:

  @Alibaba:
  multumesc, am primit.

 509. Justme says:

  Pentru cei ce vor o luminozitate sporita in iGo8 – trebuie adaugat in sys.txt urmatoarele linii:

  [power]
  backlight_manage_values = 1
  backlight_max = 100
  backlight_min = 0
  backlight_methods = 39

 510. Cristi says:

  Salut…Am un mio moov 500 pe care l-am deblocat cu navman unlock, am instalat apoi pe el igo8, am creat scurtaturi si am facut update la cateva harti…

  Acum as vrea sa instalez un photo viewer sau sa fac cumva sa pot vedea poze pe dispozitiv…Merge instalat vreun program, fara a folosi mio pocket? Trebuiesc adaugate ceva dll-uri?

  De asemenea as vrea sa stiu cum se utilizeaza navpix si ce poti sa faci cu el mai exact…

 511. alex says:

  nu stie nimeni cum sa fac mio moovul sa retina setarile de calibrare?dupa ce l-am deblocat punctul de contact al touch-ului este deviat cu cativa milimetri la stanga.dak il calibrez merge perfect dar dak opresc aparatul uita setarile si tre sa-l calibrez mereu lucru destul de stresant …:)va rog sa-mi dati solutii …am mio moov 500 deblocat cu navman unlock

 512. nickro says:

  Scuze pt. intrebarea tampa dar acum mi-am luat si eu mio 500. Deci, dupa deblocarea marca inregistrata vaxxi, unde se copiaza arhiva IGO 8.3 Full Europa, in ce folder sau radacina? Si se dezahiveaza sau se copiaza arhiva? Merci anticipat.

 513. nickro says:

  Si alte 2 nelamuriri de noob in ceea ce privesta deblocarea:
  1. Vaxxi , la pasul 1, spune: “Vor apărea 2 noi elemente în My Computer, şi anume “Mio Device” şi “Removable disk”; acestea corespund memoriei interne (flash), respectiv calculatorului.” Removable disk se refera la calculator sau la card?
  2. La pasul 2 este backupul la memoria flash si ni se da exemplu un filmulet pe you tube in care se copiazea un folder “My Flash Disk”. Eu nu am asa ceva pe Mio device ci numai 2 foldere : CLM si Program Files (cu Miomap si Navman). trebuie sa fac backup la tot Mio Device sau numai la Program Files? Merci raspunzatorilor.
  PS Aparatul mi-a venit de la Sigma Net fara niciun card pe el. Voi cum l-ati cumparat? Cu card inclus sau fara?

 514. szoviet says:

  buna,

  am o mare dilema, sunt posesor al unui mio moov 500, am deblocat asa cum apara la inceputul paginii. va rog sa postati un link de unde pot descarca igo8 si cele necesare pentru a putea folosi aparatul. am incercat o aversiune igo8 dar se blocheaza la pornire, adica pornesc softul aleg limba si vocea dupa care apare pe ecran igo8 si nu mai merge maideparte.

  va multumesc pt ajutor.
  sz

 515. tyt says:

  @ dilema8

  Salut, sa imi spui te rog si mie la ce concluzie ai ajuns pentru ca am pus inclusiv iGO8 v8.3.2.93112 (iunie) si tot pierde satelitii.

  thx

 516. nickro says:

  Pt cei ce nu stiu ce Cobia trebuie se poate afla deschizand device.xml (la mine Cobia_500_64 )

 517. szoviet says:

  va multumesc :))

 518. Alibaba says:

  @szoviet
  La prima rulare a lui iGO , acesta isi indexeaza speedcams si poi-urile din continutul sau. Poate dura chiar si 10 -15 min. daca sunt foarte multe. La mine, dupa ce am ales limba si a trecut mai departe, a aparut mesajul ” Initializing Warning data ” si a ramas ” blocat ” pe ecranul de start a lui iGO vro 7-8 min. ; apoi a trecut mai departe si a terminat rutina obisnuita de start. Deci, NU se blocheaza, ai rabdare si vezi ca o sa-ti mearga. Lasa-l sa-si faca treaba.

 519. octavian says:

  Salut, am o problema, am copiat “igo” de la un prieten si nu aveam semnal, problema este ca acuma nu mai am semnal nici pe mio, nimik. ce fac? ms

 520. octavian says:

  ok, gata am rezolvat cu back-upul, dar as vrea sa stiu altceva, acuma dupa ce l-am resoftat, a inceput si igo=ul de la prieten sa mearga, dar ba are semnal, ba nu, ba se incarca de mai multe ori cand cauti o destinatie, reamintesc ca eu doar l-am copiat de pe cardul lui, trebuiesc facute niste modificari? l-as pastra ca arata foarte bine!
  MS

 521. florin says:

  Salut, am o problema. Am un Mio Mitac N177 pe care este instalat Mio 2008. Am folosit navmanunlocked, am pus pe un SD un Igo8, am creat scurtaturile catre Mio si catre Igo. Softurile sunt 100% functionale. Problema o am cu iluminarea de fundal. Nu mi se aprinde nici un “bec”. Din aceasta cauza, daca ies cu GPS-ul afara, nu disting aproape nimic pe ecran. “Lumina”, se activeaza doar la pornirea aplicatiei Mio2008.
  Orice idee este binevenita. Multumesc.

 522. Alibaba says:

  @florin
  Incearca sa faci ce spune “justme” in postul sau din 12 aug, din acest topic

 523. florin says:

  Mersi pt sfat. Din pacate, la mine nu merge. Am tot incercat sa fac combinatii intre sys-ul original, de la mio, cu cel de la igo8, dar degeaba. Mai incerc.
  MS

 524. florin says:

  Am revenit.
  Intre timp am reusit sa-mi rezolv problema. Am vrut sa pun un MioPocket. Inainte de asta, am vrut sa sterg navmanunlocked. Parea simplu… insa am blocat GPS-ul. In timp ce studiam ce anume am voie sa sterg si cum sa scap de navmanunlocked, tot cautind ce anume instaleza si ce modificari face, mia venit idee.
  Pasi au fost urmatori:
  Am deblocat GPS-ul cu navmanunlocked.
  Am redenumit folderul “MioMap” in “XXX”.
  Am copiat in Flash Disk, varianta mea de Igo8.
  Am redenumit folderul “igo8” in “MioMap”.
  Am redenumit fisierul “igo8.exe” in “MioMap.exe”.
  Apoi ar fi trebuit sa creez pe desktop o scurtatur spre vechiul “miomap.exe”, deoarece scurtatura existenta, acum este spre executabilul igo redenumit.
  Din folderul “xxx”, vechiul “MioMap”, am copiat 2 fisiere: appstartupsec.ini si AppStartupSec.exe.
  Cele 2 fisiere le-am pus si in folderul “MioMap”, fostul “igo8”

  Se pare ca aceste 2 fisiere sunt foarte importante. Practic noua aplicatie redenumita MioMap nu va merge daca nu se pun in ea si aceste 2 fisiere. Partea buna, zic eu, este ca Mio2008 se poate inchide. In sfirsit exista un buton de terminare a aceste aplicatii si revenire la desktop-ul windows-ului

  Singura problema este ca prima data trebuie sa lansez Mio2008, ca sa creasc luminozitatea. Partea buna este ca acum am posibilitatea s inchid Mio2008. In coltul din dreapt sus apare iconita de start a windowsului. Daca o ating mi se desfasoara tasckbar-ul. Astfel pot roti la 90 de grade imaginea, si din “X” pot inchide aplicatia. “Lumina”, odata activata, se pastreaza pina la urmatorul reset sau pina la urmatoarea cuplare la calculator.

 525. The_Magus says:

  Salut,

  Daca veti considera ca nu merita sa instalati MioPocket pentru ca are prea multe aplicatii, eu am procedat in felul urmator pe Mio Moov 500 pentru a extrage doar:
  – Media Player (audio si video)
  – File viewers (Office, .jpg, .pdf),
  – Games.

  Procedura:

  – deblocare PNA cu Navman Unlock: http://vaxxi.net/log/2009/03/02/deblocare-mio-moov-500/
  – am descarcat Mio Pocket v3 Release 50 si l-am dezarhivat: http://gpspassion.com/forumsen/topic.asp?TOPIC_ID=126303
  – am copiat folderele: MioPocket 3.0 Release 50\MioAutoRun\Programs\Media Player, MioPocket 3.0 Release 50\MioAutoRun\Programs\FileViewers si MioPocket 3.0 Release 50\MioAutoRun\Programs\Foxit Reader direct pe SD Card. Acestea se pot rula direct din PNA, de pe card: Player.exe (fisiere audio si video), executabile Office (docviewer.exe, imageviewer.exe, pdfviewer.exe, presviewer.exe, XLS.EXE), Foxit Reader.exe (pdf reader). Nu este necesar pentru acestea sa se instaleze nimic in plus.
  – pentru Games –

  pas 1: instalare GAPI:

  1) am copiat pe SD card MioPocket 3.0 Release 50\MioAutoRun\Programs\GAPI for HPCs si MioPocket 3.0 Release 50\MioAutoRun\Programs\Games
  2) in fisierul GAPI am dezarhivat GX.dll din GAPI for HPCs\Patches\AlternateDriver.zip
  3) am copiat fisieul http://www.wincesoft.de/aygshell.dll pe SD Card
  4) Atentie!! – pasul 4 si 5 se repeta in caz de hard reset – !!! – se copiaza fisierele GX.dll si aygshell.dll de pe SD Card in Windows pe PNA. Windows-ul pe PNA se vede doar cu FileMan CE (cand PNA-ul e deconectat de la PC), nu si in Windows Explorer (PNA conectat la PC).
  5) se ruleaza GAPISetup.exe si din tab-ul Start se selecteaza Select Device – se alege modelul de PNA.

  pas 2: rulare jocuri:
  6) se ruleaza jocurile din directorul Games copiat anterior.

  Sper sa va mearga si voua.

 526. The_Magus says:

  Exit button pentru MioMap 2008 pentru a reveni la desktopul deblocat:

  To enable the Exit button within Miomap 2008, add “ShowExit=1” under the [Main] section of MioMap.ini like so:

  [Main]
  ShowExit=1

  Butonul de Exit va aparea in Meniu, la sfarsit de tot.

 527. nickro says:

  As dori si eu un sfat: nu-mi merge skinul Kikker (am incercat si 2.5 si 3.2, le-am copiat arhivate in contene skins dar … nimic, nu se regasesc in setari) pe IGO 8.3.2 si nici schema real view. ce se poate face?

 528. drg says:

  salutare,tocmai ce am luat si eu un mio mov 500 si vreau sa il decodez si sa pun o harta full europa dar as dori cu treseu pt camioane,adica sa nu te bage pe centru sa aiva inaltimea podurile etc,exista asa ceva si este posibil pe aparatul meu? multumesc!

 529. VAXXi says:

  Nickro, trebuie să fie: CONTENT\SKIN, nu SKINS.

  Drg, hartă full Europe există, dar nu am văzut nimic de genul limitărilor pe care le vrei tu pe iGo/Amigo.

 530. florin says:

  Cred ca toate versiunile de Igo, permit alegerea tipului de vehicul, setare care se gaseste in “parametri traseu”. Dintre variantele disponibile, se poate alege: masina, taxi, bus, CAMION, ambulanta, pieton si bicicleta. Banuiesc ca nu toate variantele le au pe toate. Totul este sa gasesti versiunea care are camion.

 531. Alibaba says:

  Toate versiunile de iGO permit alegerea tipului de vehicul, Insa nu toate skin-urile au gama completa . Intr-unul din posturile mele de mai sus am aratat ce versiune de iGO si ce skin am instalat pe Moov500 cat si pe Mio C320 ( ambele cu rezolutie 480×272). Acel skin il gasesc ca fiind excelent d.p.v al posibilitatilor de setari, inclusiv zoom inteligent si alte acareturi. Skinul de care fac vorbire, iti ofera posibilitatea sa alegi ca tip de vehicul urmatoarele : autoturism, taxi, bus, CAMION, urgent( salvare , pompieri), pieton, bicicleta.
  Precizez inca odata ca nu toate skinurile iti ofera gama completa ; am incercat multe variante si cel mai meserias consider ca este acela de care am vorbit in posturile mele din acest topic.
  Inca ceva : multi intalnesc la prima rulare a lui iGO eroarea : FFUIERROR…refference layer i…bla bla bla..). Si eu am intalnit-o o singura data cu ocazia testarii unor skin-uri ,dar nu din cauza lui iGO ci din cauza skin-ului incompatibil cu caracteristicile aparatului si mai ales display-ului. Am schimbat skin-ul , si eroarea a disparut.

 532. nickro says:

  In folderul skin din content dar nu apare in setari. Kikker nu merge la toate versiunile? Si ca sa facem buton de iesire cum zice magus care e fila care trebuie modificata?

 533. nickro says:

  Pt. buton de iesire, asa cum a zis Magus, trebuie bagat ShowExit=1, imediat sub Main, ( la mine in Mio Device- Program Files-MioMap). Butonul va aparea intr-o noua pagina, a treia, a meniului principal.

 534. nickro says:

  Pt. Kikker se pare ca exista unele limitari:
  “Nice skin kikker… does this work with the 8.3.2.64873 version of iGo? i copied the skin to my Touch HD in the Content/Skin folder but the Skin option remains “greyed” out on my device and i cannot select a skin. thanks.

  This skin works only in LANDSCAPE mode. That means if your ‘y’ value is greater than your ‘x’ value, you did it wrong.

  Put this in your sys.txt.

  [interface]
  resolution_dir=”400_240″
  vga=1

  [rawdisplay]
  class=”landscape”
  highres=1
  screen_x=800
  screen_y=480
  Eu am incecat sa pun in Sys-ul meu ce a zis chiar kikker , am luat si sys lui vaxxi dar tot nu merge.

 535. Harald says:

  am si eu o problema cu mio moov unlock.
  Cand dau setup.exe imi spune “Mio Moov device not detected”.
  Este legat la calculator , poti sa imi dai si mie o solutie?

  Merci

 536. Alibaba says:

  @nickro
  Ceea ce iti sugerez, se refera la MOOV500 , pe care am testat functionarea iGo si f. multe skinuri.
  Incearca astfel :
  1. Fa un backup la folder-ul iGO de pe SD card ( copiaza-l undeva pe calculator)
  2. Sterge continutul folder-ului Save ( daca exista ), din folderul iGO, de pe SD-card-ul dispozitivul tau. (?)
  3 .In fisierul sys.txt, in [rawdisplay] modifica :
  screen_x=400
  screen_y=240
  (Inteleg ca asta-i rezolutia aparatului tau, si ca vrei sa llucreze in landscape)
  Daca ai MOOV 500, atuci in [rawdiplay] vei scrie:
  screen_x=480
  screen_y=272
  iar in [interface] modifica:
  resolution_dir=”480_272″
  4 .Da-i soft reset.
  In folderul Save, iGo strange toate informatiile despre sistem si setarile tale curente. Aici exista fisierul system.ini care contine toate datele de setare. La fiecare pornire, iGo citeste sistem.ini si iti incarca ce gaseste scris acolo ;degeaba modifici sys.txt cu noi linii, pt ca pana nu stergi CONTINUTULfolderului save ( deci si fisierul system.ini) , igo va face mereu acceasi rutina.
  Daca stergi CONTINUTUL folderului Save, la un nou start, iGO creeaza automat in acest folder un nou fisier siystem.ini , si o serie intreaga de fisiere in functie de setarile tale curente, (skin , schema culori , fus orar, poi-uri, favorite, etc.) Ceea ce ai scris in sys.txt, ar trebui sa conteze la initializare , si implicit, sa-ti mearga si skin-ul de care vorbesti. Eu l-am testat pe MOOV500 si merge ok.

 537. drg says:

  Skinul de care fac vorbire, iti ofera posibilitatea sa alegi ca tip de vehicul urmatoarele : autoturism, taxi, bus, CAMION, urgent( salvare , pompieri), pieton, bicicleta.”

  Alibaba spune-mi te rog la ce versiune skin si igo fdaci referire mai usu ca nu gasesc si vrea sa spun la cel care mi-l deblocheaza si imi pune softul sa pune ce zici tu ca merge f bine si are traseu de CAMION, multumesc!

 538. drg says:

  ufff din graba am facut o groaza de greseli de ortografie,imi cer scuze !

 539. drg says:

  acesta ??? iGO8.3.2 v 91972 -28 Mai 2009, harta Romaniei v 02.2009 si skin-ul dimKa WertVRV v1.1. 21

 540. Alibaba says:

  @drg
  Daa..

 541. drg says:

  da-mi un buzz pls dmadragos@yahoo.com

 542. nickro says:

  Alibaba am incercat sfatul tau dar tot nu merge skin-ul kikker, poate nu e pt. pe IGO 8.3.2. Am schimbat sys-ul in Igo, am sters save-ul dar nimic, o sa multumesc cu dimka si gurjon. Oricum merci.
  O alta chestie: daca vreau sa pun o alta versiune de Igo pe card, cum mai numesc shorcutul, ca nu mai pot tot “iGo8.lnk”, sau nu merg 2 versiuni de igo impreuna?

 543. Alibaba says:

  @drg
  Banuiesc ca te intereseaza versiunea de iGO 8.3.2 – 91972 din 28 may 2009.
  Uite-o aici : http://s4.transfer.ro/storage/iGO8.3_91972-0a5d9fad9.rar. Link-ul mai este functional inca cateva zile.
  Are vreo 270 Mb si contine tot ce iti trebuie ptr. Romania si nu numai ; poti pune si alte harti ale tarilor din Europa. Skin-ul care insoteste pachetul, este Gurjon.
  Pentru dimKa da-i Google search si-l vei gasi.
  Succes!

 544. Alibaba says:

  @drg
  P.S (important)
  La prima rulare ti se va opri la “Initializing Warning Data” Nu te impacienta, NU s-a blocat. Ii trebuie aproape 10 min sa-si indexeze POI-urile si SpeedCams din continut, (sunt f.f multe) ,apoi trece mai departe ; la adoua rulare, merge normal.

 545. drg says:

  am inteles,acum,spune-mi te rog, de ce e asa mica ca memorie in comparatie cu IGO8 v8.3.1.57021 care are 1,71 GB?

 546. Alibaba says:

  @drg
  1. Nu este vora de memorie (fiindca veni vorba, memoria interna MOOV 500 are doar 64 Mb) ;este vorba de cantitatea de informatie ce o contine pachetul iGO de care vorbim. iGo fara nimic pe el, gol-golut, ( fara harti, skin-uri , etc, etc, etc) are doar vreo 20 -30Mb.
  2. Raspunsul este simplu ; pune toate hartile Europei cu POI-urile aferente,umple-l de fisiere “*lang.pack” (limbile tarilor), mai pune-i si un fisier .dem si ai sa vezi ca un card de 2 Gb nu iti ajunge……. Ti-am spus ca acea varianta de care intrebi , ARE DOAR HARTA ROMANIEI , POI’s ale catorva state si mai multe arhive *_lang_pack.rar ; de aceea are numai 270 Mb…..

 547. drg says:

  ok,am inteles,asta inseamna ca pe iGO 8.3.2 – 91972 daca adaug si alte tari va avea valabila optiunea pt camion si pe acelea?

 548. nickro says:

  Drg parca ultra skin 5. pt. IGO r avea Truck mode selection. Incearca-l, poate e ce vrei tu.

 549. Alibaba says:

  @drg
  Am spus-o mai sus si o repet : optiunea de CAMION, tine de skin , adica de interfata grafica de lucru ( ce vezi tu pe ecranul GPS-ului tau, dupa ce s-a incarcat iGO) care iti permite sa-ti faci ce setari preferi, si nu de adaugarea de harti in iGO.Sunt 2 chestiuni separate, care nu au nici o legatura una cu alta. Hartile altor tari, le pui daca ai de gand sa bantui prin preajma Romaniei sau mai departe, catre ocean…..

 550. drg says:

  ok,scuza-ma ca te bat la cap,dar nu ma pricep f bine si sa stiu ce cer pt aparatul meu,deci skinul cum zici tu ca sa fie cu optiune CAMION trebe sa fie de tipul: dimKa WertVRV v1.1. 21? nu gurjon,nu?

 551. Alibaba says:

  @drg

  Da….
  In concluzie : nu mai stiu care din multimea de skin-uri testate de mine avea sau nu optiunea CAMION ; unele aveau, altele nu. Cert este, ca eu folosesc in momentul de fata skin-ul dimKaWertVRV v1.1.21, care ARE ACEASTA OPTIUNE dar care nu ma intereseaza pt ca eu nu conduc camion….
  Tu, poti sa consulti si ce a postat nickro mai sus ( skin-ul iGo Ultra v5.0 ). Poti sa le testezi pe amandoua sa vezi care iti place mai mult. Sti, apropo de gusturi …. vorba aceea : ” E frumos nu ce-i frumos, e frumos ce-mi place mie…. ”
  Succes !!

 552. nickro says:

  Cum fac sa scap de ceasul din dreapta sus din Win Ce, care se suprapune peste IGo si e deranjant? Merci anticipat.

 553. Alibaba says:

  @drg

  Daca doresti sa incerci skin-ul dimKaWertVRV v1.1.21 , uite-l aici :
  http://s120.transfer.ro/storage/diMkaWertVRV_1121-501777adf.rar
  Functioneaza pe iGO8.3.2. Are si optunea care te intereseaza, cea de camion,precum si fisierele audio de voce (mai multe limbi), ptr avertizari radar, depasire limita viteza etc…
  Mai are o optine: ” Panic” , despre care gasesti lamuriri cu privire la instalare si utilitatea acesteia , in fisierelele readme.txt
  Ca sa citesti fisierele acestea, dezrhiveaza undeva pe calculator arhiva dimKa…
  Arhiva, asa cum ai descarcat-o, copiaz-o pe SDcard, in : iGO8\Content\skin

  Succes !

 554. nickro says:

  Ati reusit sa instalati skinul kikker? Eu am incercat mai toate variantele de IGO 8.3.2 , din martie in iulie, cu skinurile de la Kikker de la 1.1 la 3.2 dar nu se potriveste niciunul. Îl pun pe Kikker in content skin, arhivat zip , dar nu il gasesc in setar (imi da kick :). In rest merg Dimka, Gurjon, Ultra. Ce sa fie. Vreau si eu sa am skinu’ lu’ Vaxxi!:) Raspunzatorului multumiri din inima!:)

 555. Alibaba says:

  @nikro

  1. Kikker 3.2 merge perfect pe iGO8.3.2 v 91972 28 May2009. Acest skin il am pus pe MOOV500, dar nu il folosesc pt ca imi place mai mult dimKa, de care am tot facut vorbire mai sus.
  2. Daca ti-ai deblocat MOOv-ul cu navman, ceasul care palpaie in ecranul cu harta (intr-adevar este deranjant) il elimini printr-un simplu hard reset. Odata ajuns in desktop-ul cu scurtaturile, vei vedea ceasul in coltul din dreapta-sus, iar cand intri in iGO , acesta dispare, prin urmare nu vei mai vedea nici un ceas pe ecranul cu harta. La mine asa a mers pe MOOV500.
  3. Oprirea iGO o fac din butonul de pe aparat, punandu-l in pozitia mediana (pe “OFF”) ; cand il repornesc, NU se reseteaza ( citeste ce am scris in al doilea post al meu din 10 aug.), astept cateva secunde pana isi stabileste noua pozitie pe harta….. si gata ! CEASUL NU APARE.

  P.S – observatie proprie :
  Se pare ca ceasul care palpaie pe ecran, apare dupa schimbarea skin-ului existent cu altul nou (un bug ?); cu hard reset se rezolva.

 556. nickro says:

  Ali, imi dai si mie sys-ul tau sa incerc, poate asa merge kikker? Cred ca ai dreptate cu ceasul, apare ca am tot zapacit skinurile (chinurile:)!?), incercand ceva sa-mi placa. Ma gandesc ca Kikker cere Landscape in sys, la mine in save gasesc wide, desi sterg si bag landscape in sysul igo-ului. Nu stiu ce naiba este cu skinul asta la mine. Cred ca o sa ma indrept spre Dimka aspecter (sau cam asa ceva :)). Merci pt. raspunsuri.

 557. nickro says:

  Iata sys-ul din save:
  [gps]
  port=”2″
  baud=”57600″

  [interface]
  theme=”skin\GJ6.9.1p_TC_ADIVOR_3.1.zip”

  [local]
  dateformat=”6″
  geopos_disp_format=”0″

  [map]
  rasterorder=””
  viewpreset_front1=”30,100,7200,10″
  viewpreset_front2=”140,7000,6000,10″
  viewpreset_top=”600,50000,225,10″
  viewpreset_front3=”140,7000,6000,10″
  follow_gps=”1″
  rotation=”0″
  popup_info=”1″
  map_mode=”3D”
  nightmode_dependent_backlight=”1″
  auto_nightmode=”1″

  [rawdisplay]
  class=”wide”

  [screen]
  nightmode=”0″

  [settings]
  accident_recalc=”0″
  closed_recalc=”0″
  heavy_recalc=”0″
  congestion_recalc=”0″
  roadworks_recalc=”0″
  closures_recalc=”0″
  danger_recalc=”0″
  weather_recalc=”0″
  police_recalc=”0″
  invalid_recalc=”0″

  [smartzoom]
  zoom_after_find=”0″
  restore_smartzoom_on=”1″
  auto_follow_on=”1″
  overview_zoomlevel=”3000″

  [sound]
  sound_muted=”1″
  dynamic_volume_type=”0″
  sound_volume=”64″
  os_muted=”0″

  [timezone]
  index=”28″
  tzdst=”1″
  tzbias=”-60″
  tzdbias=”-60″
  sync_time=”0″
  use_auto=”0″

  [warning]
  speedcam_warning=”1″
  pedestrian_warning=”0″
  speedcam_soundtype=”0″

  Si cel din folderul Igo (cel dat de Vaxxi cu mici adaugiri):
  [debug]
  enable_roadshadow=1
  show_residentonly=1
  enable_roadsign=1
  enable_landmark_occlusion=1
  show_oneway_3d=1
  show_oneway=1
  show_gps_pos=1
  show_signpost=1
  background_navigation=1
  screen_calibration=1
  skip_eula=1
  cache=2048
  disable_outlookpoi=1

  [map]
  3d_max_tiltlevel=9000
  stop_rotate_on_map_move=1
  inertia_on_map_move=1
  follow_gps=1
  2dheadup=1
  3d_scale_carmodel=1
  3dcarsizemin = 2500
  3dcarsizemax = 5000
  3dcarsizemul = 15000

  [poi]
  poi_show_all_btn=1
  poi_labels=1
  show_poi_boundingrects=1
  show_poi_areas=1

  [navigation]
  show_current_city=1
  show_countrychange=1
  autoreplan_action=”AUTO”
  gps_pos_to_road=1

  [timezone]
  patch_dst=1

  [timezones]
  use_timezone_setting_fix=1
  use_new_timezone_ini=1
  timezone_key=”Time Zones”

  [3d_config]
  disable_roadsign_navigation_mode=0

  [roundaboutcam]
  enabled=0
  centery=20

  [interface]
  vga=0
  resolution_dir=”480_272″
  skin=”ui_igo8″

  [rawdisplay]
  highres=0

  [tts]
  tts_buffer=131072
  tts_logics=3
  priority=”HIGH”
  always_say_road_names=1
  announce_street_name=1
  announce_exit_directions=1
  skip_exit_numbers=0

  [sound]
  queue_length=200

  [roundaboutcam]
  enabled=0
  centery=20

 558. Alibaba says:

  @nickro

  Ai aici system.ini din save :

  [gps]
  port=”2″
  baud=”57600″

  [interface]
  theme=”skin\diMkaWertVRV_1121.zip”

  [keyboard]
  panel_numeric=”Numbers”

  [local]
  voice_key=”romanian_m1″
  voice_path_hint=”voice\MARCEL.ZIP”
  language_lcid=”1048″
  language_key=”romanian”
  lang_path_hint=”lang\Lang_Romanian.zip”

  [map]
  rasterorder=””
  viewpreset_front1=”30,100,7200,10″
  viewpreset_front2=”140,7000,6000,10″
  viewpreset_top=”600,50000,225,10″
  viewpreset_front3=”140,7000,6000,10″
  map_mode=”3D”
  follow_gps=”0″
  rotation=”2346″
  3d_buildings_distance=”0″
  3d_dem_detail=”2″
  3d_buildings=”0″
  nightmode_dependent_backlight=”1″
  auto_nightmode=”1″
  popup_info=”0″
  show_labels=”1″
  terrain_in_2d=”1″

  [navigation]
  autoreplan_action=”AUTO”
  gps_pos_to_road=”1″

  [rawdisplay]
  class=”wide”

  [route]
  planned_route_weight=”8″
  allow_highway=”0″
  route_type=”SHORT”
  allow_toll=”1″
  allow_unpaved=”0″
  vehicle_type=”0″

  [screen]
  nightmode=”1″

  [settings]
  accident_recalc=”0″
  closed_recalc=”0″
  heavy_recalc=”0″
  congestion_recalc=”0″
  roadworks_recalc=”0″
  closures_recalc=”0″
  danger_recalc=”0″
  weather_recalc=”0″
  police_recalc=”0″
  invalid_recalc=”0″

  [smartzoom]
  auto_follow_time=”10″
  overview=”0″
  auto_follow_on=”1″
  overview_zoomlevel=”1000″
  overview_distance=”3000″
  enabled=”1″
  enabled2d=”1″
  minzoom2d=”100″
  maxzoom2d=”250″
  zoom_after_find=”1″
  restore_smartzoom_on=”0″
  minzoom=”80″
  maxzoom=”120″

  [sound]
  dynamic_volume_type=”3″
  sound_volume=”12″
  os_volume=”255″
  dynamic_volume_voicemaxspeed=”100″
  dynamic_volume_voice_volume_max=”63″
  dynamic_volume_minspeed=”40″
  dynamic_volume_maxspeed=”110″
  os_muted=”0″
  voice_volume=”60″

  [timezone]
  index=”29″
  tzdbias=”-60″
  auto_index=”296″
  tzdst=”1″
  tzbias=”-120″

  [warning]
  speedcam_visualtype=”0″
  speedcam_soundtype=”0″
  speedcam_warning=”1″
  pedestrian_warning=”0″

  OBSERVATIE : acest .ini este configurat de iGO, nu de mine, in functie SI de setarile date de mine prin skin-ul utilizat ; prin urmare, s-ar putea ca unele comenzi , sa-ti fie absolut inutile, ba mai mult sa duca la alte minuni neplacute. Banuiesc…

  Aici ai sys.txt :

  [folders]
  app=”%SDCARD%/iGO8″

  [debug]
  enable_roadshadow=1
  show_residentonly=1
  enable_roadsign=1
  enable_landmark_occlusion=1
  show_oneway_3d=1
  show_oneway=1
  show_gps_pos=1
  show_signpost=1
  background_navigation=1
  screen_calibration=1
  skip_eula=1
  ;max_memory=25000000

  [interface]
  exit_on_restart=0
  maxzoom2d=6000000
  show_exit=1
  shutdown_time=0
  defaulttilt3d=7600

  [map]
  2dheadup=1
  3d_max_tiltlevel=10000
  3d_max_zoomlevel=3000
  3d_min_zoomlevel=40
  3d_max_zfar=2000
  stop_rotate_on_map_move=1
  inertia_on_map_move=0
  follow_gps=1
  2dheadup=1

  [roundaboutcam]
  enabled=0 ;(1)
  centery=20 ;(50)

  [poi]
  poi_show_all_btn=1
  poi_labels=1
  show_poi_boundingrects=1
  show_poi_areas=1

  [navigation]
  show_current_city=1
  show_countrychange=1
  autoreplan_action=”AUTO”
  gps_pos_to_road=1

  [smartzoom]
  minangle=0
  maxangle=80

  [msnd]
  enabled=0

  [map]
  3d_scale_carmodel=1
  3dcarsizemin=3500
  3dcarsizemax=5000
  3dcarsizemul=10000

  [tts]
  tts_buffer=131072
  announce_exit_directions=1
  tts_logics=3
  priority=”HIGH”
  always_say_road_names=1
  announce_street_name=1
  skip_exit_numbers=0

  [sound]
  ding=1
  queue_length=200

  [3d_config]
  disable_roadsign_navigation_mode=0

 559. Alibaba says:

  @nickro

  Sugestie :
  1. Copiaza undeva pe calculator, tot folderul iGO8 de pe MOOV.
  2. Sterge CONTINUTUL folderului save.
  3. In folderul skin din folderul Content nu pune nimic
  4. Hard reset MOOV
  5 iGo va incarca interfata grafica default cu care vine el,
  6.Adauga apoi in folderul skin ceea ce doresti (kikker 3.2)
  7. Din meniul interfetei default, cauta sa vezi daca ti-a aparut in lista de skin-uri si kikker.
  8.Daca da, selecteaza-l ca noua varianta. Programul iti spune ca se va reseta (pentru ca schimbarea sa aiba efect)
  9.Daca nu iti merge nici de data asta, inseamna ca ai o problema cu arhiva data.zip, din folderul iGO8 , careia ii lipseste ceva de care are nevoie skin-ul tau “iubit”. Ti-am spus, la mine merge ok.

 560. Alibaba says:

  @nickro

  P.S
  Pasul 1. il faci ca masura de precautie. Restul operatiilor le faci direct pe MOOV ; in caz ca paradesti ceva, ai copia pe calculator.
  IN MOOV, NU UMBLA LA MEMINORIA INTERNA SI IN REGISTRII !!!

 561. adr says:

  ma puteti ajuta cu flash ul original de mio moov 500?
  as dori sa revin la original pt garantie.
  multumesc mult

 562. nickro says:

  Ali am utilizat metoda propusa de tine (cu stergerea sve-uli si tuturor skinurilor), am copiat si versiunea iGO8.3.2 v 91972 si copiat am kikker 3.2 si diMkaWertVRV_1121 in skin dar , din pacate, nu merg. E ceva de la aparatul meu. Oricum, multumesc.

 563. nickro says:

  Pana la urma am gasit o versiune modificata de Kikker 3.2, special pt. 480-272, aici http://www.gpsunderground.com/forums/showthread.php?t=6294&page=10, care functioneaza.

 564. Alibaba says:

  @nickro

  In sfarsit, , ai rezolvat-o ! Bravo!
  Totusi, skin-ul pe care l-ai instalat , este de fapt tot kikker 3.2 dar care are sterse din folderul “ui_iGO8” , toate subfolderele cu alte rezolutii, in afara de cea care iti trebuie la MOOV 500, si anume 480×272. Interesant….
  In configuratia sistemului tau, inseamna ca exista un conflict de instructiuni in fisierele sys.txt si system. ini, deoarece inteleg ca ai pastrat aceeasi varianta de iGO pe care ai facut testarile anterioare, cu aceeasi arhiva data.zip din folderul iGO. La mine, kikker are toate subfolderele cu diferite rezolutii, dar asta nu impiedica iGO sa-l recunoasca si sa-l puna la treaba; merge ok.
  Acum, incerarca si dimKa WertVRV sa vezi ce diferenta este intre cele doua, privind optiunile de setare… Te uimeste….
  Dar,… cum spuneam : gustibus non discutandum…

 565. nickro says:

  Dimka WertVRV 1118 e plin de setari. La el imi apare insa un ecran negru cu viteza curenta scris mare, alb pe fond negru care nu dispare decat atunci cand ating ecranul. Oricum cred ca o sa le alternz pe amanoua. Merci pt. sfaturile competente si solicitudine. Raman dator:)!

 566. Sarpele says:

  VAXXi am un moov500 si am facut mare belea lam formatat an NTFS cum fac ca nul mai vede nici vista nici XP ce am de facut frate

 567. Alibaba says:

  @nikro

  Excelent !!! Excelent !!!
  Acela este un screen save , care il are acest skin ; il poti dezactiva din setari . Screen save-ul il utilizezi (daca vrei) la drum lung, mai ales noaptea, sa nu te oboseasca vederea hartii ; in loc de viteza curenta, poti seta ceasul cu ora curenta, sau alte marimi care te intereseaza. La simpla atingere a ecranului, revi in ecranul cu harta. Eu personal m-am distrat cu el la inceput, acum, nu-l mai prea folosesc. Vezi ca acest skin are o optiune numita “Panic” Am citit in readme.txt despre ea , dar nu am aprofundat ; trebuie sa ma mai documentez. Banuiesc ca este vorba de un utilitar care il instalezi optional, atunci cand ai de gand sa folosesti GPS-ul in tarile unde detectarea – avertizarea asupra radarelor este interzisa. Ce face acest utilitar cand atingi butonul Panic, nu stiu….

 568. VAXXi says:

  Şarpe, ce-ai formatat, memoria internă ?

  Alibaba, ăla cu panică cică e aşa:

  “Panic” button installation: Just extract “utility” folder from “utility.rar” into igo8\ folder.Add to sys.txt :

  [utility]
  utilitymov=",1,\SD Card\IGO8,"
  utilitydel=",2,\SD Card\iGO8,"
  "\SD Card\iGO8“ - path to "iGO8“ folder .

  How it works: Press "Delete“ button to cleare "Speedcam“ folder.Press "Move“ button to move "Speedcam“ folder to "\SD Card\iGO8\~temp“.And restarted iGO.

  şi mai mult: “When Panic will click on the radar warning completely disabled”.

 569. drg says:

  salut Ali ,ms mult si tie si lui nickro pt toate informatiile care mi le-ati dat,spune-mi,un link pt iGO8.3.2 v 91972 ai? mi-=ar fi de folos,multumesc!

 570. Alibaba says:

  @VAXXI

  Multam, fain !!
  M-ai scutit de “aprofundare”.
  E simplu si eficient. Buna manevra cu temp folder….

  Multam fain !!

 571. Alibaba says:

  @drg

  Pai ti l-am dat in postul meu din 22 august … Uita-te inca odata mai sus. Link-ul este functional
  In arhiva care o descarci vei gasi mai multe versiuni de executabile iGO ( vreo 5 parca… )Tu foloseste-l pe cel care te intereseaza, adica vers 91972. Aceasta versiune , o vei redenumi simplu: iGO8.exe. Celelalte lasa-le asa cum sunt sau sterge-le de pe card.
  Poti sa te joci, pe rand, cu fiecare dintre versiuni, redenumind-o iGO8.exe , sa vezi care iti merge mai cu spor. Eu folosesc 91972. Am incercat si altele dintre ele, dar eu nu am vazut diferente semnificative. Mi s-a parut ca vers 91972, merge ceva mai rapid.

 572. nickro says:

  Da Ali , era vorba de sceen saver:)! Cu panica, sa te cate poltistu’ , la GPS, la spidometru’?!! No way!:) Abia il dibui io dupa zile de sapaturi. Thx Vaxxi pt. gazduire!

 573. Alibaba says:

  @nickro

  …..si…. , daca fac echipa ?

 574. Sarpele says:

  VAXXi da memoria internă da nu anteleg ce sai fac al pot face??ami poti da nr de tel sau ID marian_serpanu

 575. Sarpele says:

  VAXXi iam scos si bateria tot nu am putut face nimica miam dat pumni an cap vb pe la 5 te rog ca atunci sunt liber ca vin de la servici fi si tu pe aici sau pe mes mersi

 576. drg says:

  “Ca sa citesti fisierele acestea, dezrhiveaza undeva pe calculator arhiva dimKa…
  Arhiva, asa cum ai descarcat-o, copiaz-o pe SDcard, in : iGO8\Content\skin ”

  intrebare: skin-ul care se gaseste in iGO8\Content\ski il scot cand pun dimKa?sau il las acolo? si dimka il pun exact asa cum eraq cel din igvo,adica form zip albastru?

  Succes !

 577. drg says:

  si inca ceva,daca am doua harti IGO pe card ce se intampla? pot alege cu ce sa rulez? de exemplu pe IGO8 v8.3.1.57021 (Sep 25 2008) nu are in Content fisier skin,unde ar trebui sa pun dimka?

 578. nickro says:

  drg
  Eu am avut la un moment dat 3 versiuni de IGo pe card dar numai la una aveam scurtatura pe desktop, celelalte le porneam din file manager; daca nu are folder skin, creezi tu unul si pui skinurile acolo. Skinurile se pun arhivate zip in folderul skin, din content; poti avea mai multe, sa le schimbi si sa te hotarasti pe care le pastrezi.

  In privinta bateriei, mie nu mie aprinde beculetul 🙂 verde desi am lasat aparatul la incarcat vreo 6 ore iar indicatorul de baterie din Moov arata 100%. Voi cat il incarcati la calculator ca sa fie verde? Sper sa nu fie problema lui Vaxxi;)!

 579. cineva36 says:

  @Lostboy
  am europe_full_200801.cpf si fisierul .lic, …. mai bine zis tot softul, de pe un MIO 320 care il avea instalat din fabricatie.
  cum pot sa fac sa functioneze pe MIO MOOV 500RO HARTA FULL EUROPE ?
  Am copiat fisierul europe_full_200801.cpf si fisierul .lic pe o memorie externa, am modificat

  MapDir=\My Flash Disk\Program Files/MioMap
  Map=romania_sc_200812.cpf
  [Main]
  MapDir=\Storage Card\MAPS
  MultimapDir=MAPS
  dar tot nu vede de cit harta romaniei, originale din memoria interna sau si din memoria externa daca o copiez acolo.
  Se pare ca este de vina fisierul .LIC
  ce pot sa fac sa am full Europe de la mio ?

 580. cineva36 says:

  Mentionez ca MIO MOOV 500RO meu nu l-am deblocat, ca ma intereseaza numai ca PNA nu si alte facilitati ale WinCE
  Este obligatoriu sa il deblochez?

 581. drg says:

  aam incercat sa deblocez si nu imi apare unlock destop ci instal desktop si cand dau se bloceaza programul,in plus acum daca il arpind imi apare fereastra de windows sus in cold si o eroare windows smartST?CE could not be fond line> waitfor smartST ce.2 ce fac?

  • VAXXi says:

   Drg, se cheamă că l-ai deblocat cu succes. Pentru eroarea aia, VEZI MAI SUS ÎN ACEASTÄ‚ PAGINÄ‚…

 582. drg says:

  ok,acum cum fac sa vada harta direct?

 583. Sarpele says:

  VAXXi da memoria internă da nu anteleg ce sai fac al pot face??

 584. drg says:

  dati-mi fratilor care va pricepeti si mie un id de mess sa clarific cateva nelamuriri,aici se raspunde greu ,va roog!!! sau da-ti un buzz pe dmadragos@yahoo.com

 585. nickro says:

  Intri aici http://diimaps.webs.com/, iti iei o versiune de igo, o copiezi in radacina cardului, tot de aici poti lua basemap si harta romaniei pe care le pui in folderul map, skinuri de aici http://www.i-go8.com/2008/10/igo-8-dimka-skin-156a-dte-hot.html si le pui in folderul skin din content, faci scurtatura cum zice vaxxi la inceput :
  ” De exemplu pentru iGo 8 trebuie să fie:

  29#”\Storage Card\iGO8\iGO8.exe” Asta e un exemplu

  2. Nu l-ai redenumit corect. După ce ai creat fişierul text cu ce am scris mai sus, îl salvezi din Notepad ca:

  “iGo8.lnk”

  şi după aceea ar trebui să nu-l mai poţi edita/redenumi din Windows Explorer. Din command prompt îl poţi redenumi înapoi în fişier text cu “move iGo8.lnk iGo8.txt”.

  3. Nu l-ai copiat unde trebuie; scurtătura trebuie pusă în Mio Device, calea:

  \Program Files\Unlock\Desktop

  Poti pune POi si speedcamera mai tarziu.

  Vezi si
  http://navmanunlocked.wikispaces.com/Shortcut
  http://www.editgrid.com/user/navmanunlocked/WinCE_Shortcut_2008
  http://navmanunlocked.wikispaces.com/iGO8

  Daca nu poti face shotcut poti intra din file manager dand click pe igo exe

 586. Alibaba says:

  @drg

  1.Arhiva dimKa care ai descarcat-o, este in format .rar si este de culoare violeta ; ea contine dupa cum ai vazut arhiva dimKa WertVRV1.1.21 in format ZIP (de culoare ALBASTRA) si alte foldere si fisiere .txt ; acestea din urma, ar fi bine sa le citesti, sa sti cu ce ai de-a face
  2. Arhiva dimka in format .ZIP (cea de culoare ALBASTRA), o pui asa cum este, adica in format .zip, in folderul skin din folderul Content , din folderul iGO , aflat pe SD card
  3. Daca in folderul content nu exista folderul skin, il creezi tu, apoi pui dimka in acest folder.
  4. Daca ai folderul skin si aici mai sunt si alte skin-uri ( arhive in nformat. zip) nu-i nici un bai, pune dimKa langa ele ca nu se cearta , e loc destul
  5. Incearca apoi skin-urile sa vezi care iti place. Lista cu skin-urile care le ai apare in SETARI > MENIU > INTERFATA > lista de skin-uri
  6. Cand schimbi un skin cu altul, iGO se reseteaza ( este firesc) pentru ca schimbarea sa aiba efect.

  Sper ca te-am lamurit.
  Succes !!
  4.

 587. drg says:

  ok,mai lamurit cum este cu skin,acum zi-mi cum fac eu sa creez scurtatura catre igo 8 sa nu caut mereu in setari sa intru manual sa o i-a automat sau macar sa o pun pe desktop,si inca ceva iconitele care apar pe alte desktopuri cum le pun si la mine? sa mie imi apare doar o sageata pe destop rosie in coltul din drepta sus si de acolo intru sa caut ce doresc

 588. nickro says:

  drg
  Pt. shorcut vezi comentariu Vaxxi din 19 martie dar si http://navmanunlocked.wikispaces.com/Shortcuts iar calculator pt. cifra din fata scurtaturii ai aici http://www.editgrid.com/user/navmanunlocked/WinCE_Shortcut_2008

 589. Alibaba says:

  @drg

  1. Cuplezi MOOv la calculator, intri pe SDcard apoi in iGO8 unde cauti iGO8.exe si ii dai “create shortcut”. Apoi dai “cut” si te duci in folderul Desktop din folderul Unlock de pe flash disk. ( Ai grija ce faci cand umbli prin flash ;du-te unde ti-am spus nu in alta parte , sa nu “spargi” ceva ca-i jale !) Odata ajuns in folderul desktop aplici “paste” si scurtatura iti apare aici.
  2. Identic, poti proceda cu orice program executabil care ti l-ai pus pe MOOV(jocuri , diverse utilitare etc)
  3. Decuplezi MOOV de la computer utilizand Safe Remove Hardware ; este f important !!!.
  4. Cand pornesti MOOV si ajungi in desktop vei vedea iconita lui iGO8
  Referitor la eroarea care iti apare pe ecran, in discutiile de aici, s-a dat solutia de rezolvare. Este f simpla si usor de aplicat. Citeste cu atentie continutul acestor discutii
  Ai rabdare si citeste ……. Vei castiga experienta astfel…..

  succes !

 590. nickro says:

  drg

  Bine ar fi sa functioneze shortcutul asa cum a zis Ali; daca nu, trebuie sa aplici metoda mai grea.

 591. Alibaba says:

  @ nickro

  Eu asa l-am facut, pt ca din FileMan , imi dadea eroare ( illegal operation).

 592. drg says:

  metoda mai grea?

 593. drg says:

  Ali?sti ce e naspa? ca harta aia care am luat-o din link-ul tau nu merge se blocheaza sau poate nu stiu sa o folosesc,am luat alta un IGO 8 de la cineva cu tot cu card si aceea merge,de ce?posibil sa fi gresit ceva?

 594. Alibaba says:

  @drg

  Nu harta este de vina ; este varianta care o folosesc in mod curent si merge OK. Este de vina un conflict care apare in sys.txt la tine, sau poate chiar in system.ini. Mai poate fi vorba si de ce exista in folderul save (este o procedura cu acest folder care n-o mai repet, citeste ce am postat zilele trecute).
  Eu am postat la solicitarea lui nickro , cele doua fisiere sys.txt si system.ini , care le am pe MOOV ; le gasesti mai sus pe pagina si poti sa ai astfel un termen de comparatie cu ce ai tu.
  Harta Romaniei este cea din feb 2009 vers. 090409.fbl ; pana acum, nimeni nu s-a plans ca i se blocheaza….

 595. cineva36 says:

  Am rezolvat cu hartile luate de pe “rapidshare“ date mai sus de @Lostboy
  Atentie!
  Hartile acestea de la MIO, cu fiecare tara separat din Europa funtioneaza doarr cu GPS-ul deblocat si fisierele MioMap.exe si MioMap.lix inlocuite
  Are cineva MIO FULL Europa “europe_full_200801.cpf“ instalat?
  DE UNDE SE POATE DOWNLOADA ?

 596. cineva36 says:

  Am rezolvat cu hartile luate de pe “rapidshare“ date mai sus de @Lostboy
  Atentie!
  Hartile acestea de la MIO, cu fiecare tara separat din Europa funtioneaza doarr cu GPS-ul deblocat si fisierele MioMap.exe si MioMap.lix inlocuite
  Are cineva MIO FULL Europa “europe_full_200801.cpf“ instalat?
  DE UNDE SE POATE DOWNLOADA ?

 597. drg says:

  multumesc mult ALIBABA,merge totul perfect cu o exceptie,am semnal GPS fff slab sau chiar inexistent,sa fie de la harta?

 598. drg says:

  rectific,trebuie setat manual cautare semnal gps apoi il gaeste in pana in 10 sec si e ok,dar nu se poate sa caute singur cand intru in harta automat? si inca ceva skinul dimka e f fain in comparatie cu ce avea mio map si gurjon,are intradevar optiune pt camioane dar nu sesizez nici o diferenta fata de truism ,adica tot pe centru te baga si nu iti da limitarile inaltime sub poduri si pe strazi la tonaj 3,5 t etc..sau poate nu stiu eu sa il setez? in rest e fff ok,am harta propusa de alibaba e f buna ,dar as vrea sa pun si full europa ,unde gasesc?multumesc!

 599. Alibaba says:

  @drg

  Aici : http://www.filefactory.com/f/a6fc0bef967e8ddb/ , gasesti toate hartile tarilor europene. Descarci ce harti ai nevoie si le pui langa harta Romaniei, in acelasi folder (maps ) Eu folosesc harti “TM” adica facute de firma TopMaps. Sunt bune si gasesti usor actualizari pentru ele. Cele care sunt TA sunt de la firma Tele Atlas si contin numai drumurile principale ( compara marimea in Mb a celor doua tipuri ) Deci, sfatul meu este sa utilizezi harti de la TM

 600. Alibaba says:

  @drg

  Semnalul GPS depinde de conditiile de receptie ; mai concret, nu trebuie sa te afli in zone puternic ecranate ( locuinte din beton , hale pe structura metalica, tunele, parcari subterane etc. Chiar si cand cerul este puternic acoperit de nori, inaintea unei furtuni, semnalul scade f mult, sau chiar dispare pentru scurt timp . Fa testele de semnal in afara acestor zone.
  NU trebuie sa tot setezi manual gasirea satelitilor. Este suficient o singura data, apoi dupa soft reset, GPS-ul memoreaza setarile gasite privind portul de comunicare si rata de transfer ( la MOOV 500 , este port 2 si 57600 baud). Intotdeauna, la repornirea GPS-ului, acesta are nevoie de un timp ( de pana la zeci de secunde) sa-si stabileasca legatura radio cu satelitii. Nu ai ce face, nu poti rezolva din setari sa se cupleze instantaneu ; trebuie sa ai rabdare si sa astepti.

 601. Alibaba says:

  pentru cei interesati :

  Manual utilizare MOOV 500 (cu MioMap 2008), în limba română:
  http://www.filefactory.com/file/ah4ah81/n/Manual_Utilizare_MOOV_500_pdf

 602. drg says:

  eu am asteptat pana la 30 min si nimic arata cum se incarca si atat,tot rosu semnalul,apoi cum am dat cautare automata in 7-8 sec a gasit,inca ceva,eu am POI-urile vechi sau nu le gaseste ca imi arata numai din fara tarii,de unde le actoalizez? pot pune pe aparat miomap full europa? sau nu merge pt ca are memorie mica si nu ruleaza decat direct dupa aparat?multumesc

 603. LucVer says:

  Oameni buni, am nevoie si eu de un pic de ajutor de la voi pentru ca sunteti ceva mai priceputi decat mine.
  Dupa o incercare (nereusita, asa imi trebuie daca m-a mancat in c##) de a instala Garmin XT pe Moov500, aparatul nu mai gaseste receptorul GPS pe com2. Cred ca portsplitter-ul a blocat com2 si blocat a ramas iar acum nu stiu cum il pot debloca.

  As aprecia orice idee care ma poate ajuta.

  Eventual daca cineva are un backup la registrii si mi-i poate da, poate as putea restaura registrii busiti (daca asta o fi cauza) din cauza port splitter-ului.

  Multumesc.

 604. LucVer says:

  Pana la urma am rezolvat singur problema

  Pentru cei care mai au problema asta, cel implicat este CLMApp.exe. Dupa ce am oprit manual procesul din TaskManager, toate programele au recapatat controlul asupra COM2.

  Problema este ca nu inteleg de ce nu mai functioneaza corect dupa incercarea de instalare a Garmin-ului (sau daca inainte de aceasta incercare se lansa) si cum as putea sa il fac sa functioneze corect. Cert este ca MioMap2008 (softul original al Moov-ului 500) este cel care il lanseaza dar apoi nu mai poate folosi COM2 si implicit, nu se mai conecteaza la sateliti

  Pentru cei care nu stiu ce face softuletul asta: este responsabil de functionarea SIRFInstantFix adica gestionarea si salvarea datelor privitoare la pozitia satelitilor, pentru o “fixare” mai rapida a acestora la pornirea softurilor de navigatie.

 605. drg says:

  toate bune si frumoase pana ieir,cumj dau cautare traseu si activez gps,mi se blocheaza si imi da eroare out of memory chache un cod53…,ce sa fie?

 606. Alibaba says:

  @drg

  Incearca pe rand, doua solutii :
  1. Daca ai activata optiunea ” Menu animation” din setarile skin-ului care-l utilizezi, DEZACTIVEAZ-O. Consuma resurse serioase, si de aceea este posibil sa ramana in pana de memorie si de aici implicit blocarea.
  2. Daca NU ai activata aceasta optiune si totusi se blocheaza, adauga in sys.txt in capitolul [debug] urmatoarea instructiune:

  max_memory=25000000
  Dupa ce ai facut modificarea, da-i reset la aparat.

 607. drg says:

  ALi din ecran harta am scos animate text am facut o tura mica si nu se mai blocheaza,inainte se bloca in primele 3 secunde cand plecam de pe loc,sper sa tina,daca nu incerc metoda 2,ms mult ALI, nickro,am vazut hartile astea noi sunt faine dar am inteles ca costa exagerat de mult,sti cumva un pret? multumesc!

 608. nickro says:

  In al doilea link indicat de mine scrie ca ar costa softul 300 de euro. (daca ai firma si platesti iti permiti). Daca vrei gratis, pt. uz personal, intri pe al treilea link si iei torrentul cu bitcomet sau aici am mai gasit http://rapidlibrary.com/index.php?q=map+guide+truck+navigator+5&page=7&filetype= sau aici http://www.garmin.ro/produs.php?id=354&subcat_id=46&cat_id=8&opt=spec (20 de milioane si doar harta Marii Britanii special pt. camioane). Problema este ca Truck Navigator are peste 7 GB si abia iti intra pe un card de 8 GB.

 609. Alibaba says:

  @drg

  mama mia,
  http://www.okazii.ro/catalog/20067200/NAVIGATIE-CAMIOANE-PND-TRUCK-NAVIGATOR-5-Inch.html
  sa ametesti, nu alta !!!
  Solutia : ia-l de pe torent.
  Softul merge in Win CE 5 ( platforma ce o ai tu pe GPS ).

 610. drg says:

  nickro,da-mi si mie buzzz pe dmadragos@yahoo…pls!!!

 611. nickro says:

  Drg zi aici ce doresti!

 612. drg says:

  sunt o gramada de fisiere acolo,ce sa descarc?

 613. nickro says:

  Ori iei softul intreg de aici http://thepiratebay.org/torrent/4832155/Map_Guide___Truck_Navigator_4.2 ori, in cca 80 de parti, de pe aici: http://rapidlibrary.com/index.php?q=map+guide+truck+navigator+5&filetype= ( se iau cele 80 de parti ale arhivei si se dezarhiveaza si vezi ce iese). Nu stiu ce soft este exact , dacva e ce vrei tu, ce harti are si in ce limba, incearca si tu daca te intereseaza cu adevarat.

 614. nickro says:

  Probleme Moov:
  1. Cand il bag in USB se aprinde doar becul rosu si nu apar cele 2 calculatoare conectate pe ecran, iat PC nu-mi vede Mio Device sau Storage Card. Trebuie sa-i dau reset pt. a se conecta, a se incarca corect si a avea acces propriu-zis la GPS
  2. Bateria imi apare permanent incarcata la 100 %. Am incercat sa fac ceva. Am revenit la setarile din fabrica in Miomap 2008, am facut chiar si un restore , cu backupul din Mio Desktop dar nimic. Ceva opinii? Multumesc anticipat.

 615. drg says:

  la mine se intampla asa numai cand pun alt cablu usb decat cel al lui,in rest imi arata cum se incarca plus cardul si partitia lui,tot descarc la harta aceea mare apr 8 GB de pe torrent am 60%,un full europe IGO,pe unde gasesc?

 616. nickro says:

  Si mai e ceva: cand il deconectez de la USB imi arata in continuare ca e conectat la calculator (continua imaginea cu cele doua calculatoare conectate si trebuie iar reset pt. al opri).

  @ drg
  http://diimaps.webs.com/
  Iti iei ce versiune vrei si ce harti ai nebvoie.

 617. dodobird says:

  Daca cineva a reusit sa puna Garminul pe miomoov500 , un link sau ceva indicatii ? Ceva imi scapa ….

 618. drg says:

  gata fratilor,am fost la cineva specializat,mia pus igo 8 ultima versiune full europe cu camerele radar pe romania turcia bulgaria si poi-urile actualizate,plus program de filme,muzica etc,skin dimka ceva mai nou se vede super merge ceas si totul cu numai 60 lei,sunt fff multumit de mio meu 🙂

 619. Alibaba says:

  @nikro

  Incerca asa :

  1. Cupleaza la computerul tau , un al dispozitiv digital ( camera foto, video, memory stick, etc) sa verifici daca il vede corect. Daca DA, este posibil sa ai o problema cu MOOV-ul ( sistemul de operare probabil afectat)
  2.Daca nu vede corect nici alt dispozitiv, ai o problema cu WIN de pe computer ; da-i un anti virus actualizat sa vezi ce gaseste.
  3. Ca sa fi sigur asupra situatiei, cupleaza MOOV la alt computer (preferabil cu XP si un antivirus cu supraveghere permanenta din background, gen NOD32)) ; daca il vede corect, atunci este sigur ca ai probleme cu computerul tau, iar in acest caz , daca vrei, poti reinstala WIN din nou.
  4. Nu uita sa-ti faci si backup-uri la tot ce ai important pe computer. Utilizeaza functia backup din WIN si salveaza datele pe o alta unitate de disc (sau stick), daca vei fi nevoit sa reinstalezi WIN pe computer.

 620. Salut,

  am o rugaminte daca ma puteti ajuta : Am un Mio Moov 500 si nu mai porneste MIoMapul. Cand il pornesc apare logoul galben dupa care ramane pe ecran imaginea ca si cand ar fi conectat la calculator GPS-ul.
  Am sunat la asistenta clienti, mi-au spus sa reinstalez softul si sa reinstalez harta. Am facut asta si tot asa ramane.
  Mio Moovul meu nu are instalat mio map pe SD Card ci in memoria gpsului.

  Toate bune.

 621. nickro says:

  @Ali
  Am conectat aparatul foto si e vazut de PC. Deci are ceva Moov-ul. Ce sa fac? El ar functiona dar trebuie sa-i dau reset la intrarea si iesirea de pe PC. Se poate reveni la setarile anterioare, fara sa se vada ca a fost deblocat, eventual pt. garantie?

 622. nickro says:

  @Ali
  Am conectat aparatul foto si Pc il vede imediat. O fi ceva de la baterie care imi ararta permanent 100%?

 623. Alibaba says:

  @nikro

  Problema se complica….
  Incerca sa cuplezi MOOV la alt computer, asa cum ti-am zis mai sus. Daca nici acesta NU il vede corect, atunci ai o problema cu sistemul de operare de pe MOOV ( WIN Mobile CE 5.0) ; este nasol in acest caz. Spuneai ca ai reinstalat softul de pe CD si tot nu merge ; in acest caz este clar ca numai sistemul de operare WIN Mobile CE 5.0 este de vina…Trebuie sa-l reinstalezi din nou ; in acest caz, nu stiu cum trebuie sa procedezi…… Ai grija ce faci, sa nu razi din greseala, numele celor 2 locatii “My Flash Disk” si “SD Card”.
  Nu stiu daca CD-ul care insoteste MOOV 500 are sau nu WIN CE 5.0 pe el. Eu am ratacit CD-ul si nu-l mai gasesc ; nici nu m-am uitat pe el sa vad ce contine…

  Curaj !

 624. nickro says:

  DVD lui Moov 500 nu are WIN Mobile CE 5.0 pe el. Ma gandesc ca o fi ceva de la baterie de arata numai 100 %. De Windows nu m-am atins. Deocamdata merg asa cu el, il cuplez mai rar la PC si o sa-l incarc cu incarcatorul de Digi Mobi. Poate il trimit la garantie mai tarziu; dar ca sa nu sa se observe ca l-am deblocat ce ar trebui sa fac, sa pot beneficia de garantie?

 625. VAXXi says:

  Alibaba, nickro: softul care se reinstalează cu DVDul original NU este imaginea ROM de Windows, ci doar kitul de MioMap şi fişierele de iniţializare. ROM-ul (imaginea sistemului de operare) nu este pe DVD, şi nu există pe net nici o imagine/metodă de a obţine o copie prin metode “casnice”. E posibil să meargă printr-o interfaţă de genul JTAG, pe care însă n-o avem 🙂

  Nickro, bateria o să moară în curând, împacă-te cu ideea 🙂

 626. Alibaba says:

  @ VAXXi

  Multumesc pentru informatia referitoare la ROM. Se pare ca numai o rescriere a ROM-ului rezolva astfel de probleme, si asta banuiesc ca nu se poate face (deocamdata….) , decat la o reprezentanta Mio.
  Intr-o astfel de situatie, pentru a putea beneficia de garantie, MOOv-ul trebuie blocat la loc. Prin rularea din nou a utilitarului navmanunlock se poate alege optiune de blocare a aparatului ? Raman “urme” prin ROM care sa indice ca MOOV-ul a fost la un moment dat deblocat ?

 627. nickro says:

  Pai asta e intrebarea! Daca eu ii dau lock prin navman e suficient?

 628. VAXXi says:

  Din păcate, da. Pe PDA-uri se mai găsesc variante de ROM-uri modificate, XDA Developers fiind o sursă bună pentru ele, dar pentru PNA-uri mai greu.

  Nu ştiu dacă e suficient, deoarece unlockul creează nişte foldere în memoria aparatului, care nu ştiu/cred că sunt şterse la rularea “blocării”. Oricum nu au de ce să se lege de garanţie, atâta timp cât nu s-a intervenit asupra ROM-ului şi nu a fost desfăcut aparatul.

 629. oldman says:

  din greaseala am formatat hardu din mio in loc de card, am copiat backup-u , safely remove din pc dar nu mai porneste , dupa mioa apare legatura la pc
  mai poate fi reinviat mio asta?
  multumesc

 630. Dobrin says:

  oldman4 Septembrie 2009
  din greaseala am formatat hardu din mio in loc de card, am copiat backup-u , safely remove din pc dar nu mai porneste , dupa mioa apare legatura la pc
  mai poate fi reinviat mio asta?
  multumesc
  ——————————————————————————
  Nu e bai. Trebuie sa ai DVD-ul cu care ai cumparat aparatul. Acolo ai tot ce-ti trebuie.
  Faci asa:
  1. Instalezi din DVD programul MioMore Desktop.
  2. Deschizi MioMore Desktop si atat.
  3. Cuplezi GPS-ul (MioMoov 500) la PC cu cablul USB.
  4 Astepti putin pana il vede programul. Apar mai multe chestii : Hartile mele, Conectare MioMore, PQI Clent etc.
  5.Pe bara de sus deschizi fereastra Unelte si dai “Reinstalati softul pe MIO-ul DVS.”
  6. Dupe ce se reinstaleaza softul trebuie sa pui la loc hartile.
  7. Le gasesti tot in DVD in directorul Maps\Program Files\MioMap\romania_sc_200812.cpf si romania_sc_200812.lic
  8 Le copiezi in [mio device]\Program Files\MioMap\……….
  9.Iesi cu Safely Rmove si reseteaza GPS-ul.
  Bafta.

 631. Mihai says:

  Core Player nu imi vede subtitrarea, pe Mio Moov 500! In meniu este bifata automat fisierul cu subtitrare (*.srt), am incercat si manual, dar nu este functional.
  Filmele *.avi sa vad foarte bine, la fel si mp3-urile si jpg.
  Subtitrarea trebuie sa fie intr-un format anume?
  Poate cineva sa ma ajute, eventual cu un player bun?
  Multumesc!

 632. nickro says:

  Vaxxi nu incerci sa pui Garmin pe Moov 500?:)

 633. cristi says:

  Buna ziua
  Am si eu o problema si nu mai stiu pe cine sa il intreb.
  Am un gps marca belson bnp-60 cu windows ce 5.0 pe cae a fost instalat un soft Igo 8 daca nu ma insel
  Problema este ca nu poate vedea sateliti .
  Rugamintea mea este sa ma ajutati sa il pot face sa ruleze un program gps pentru Romania
  Daca se poate pas cu pas, nu stiu prea multe de gps
  Multumesc mult si sper sa gasesc pe cineva care sa ma poata ajuta.

 634. nickro says:

  Incearca mai degraba pe Softpedia la sectiunea GPS.
  http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=334662
  Ia legatura cu cei care au postat la linkul de mai sus.

 635. nickro says:

  Ce alte softuri mai putem pune pe Mio 500? Ma gandesc la Sygic, Tomtom, Navigon, Garmin. Stie cineva vreun link pt. tutoriale pt. instalarea acestor softuri pe al nostru Moov 500?
  P.S.Cum se pot pune hartile Miomap 2008 pt. toata Europa?
  Multumesc anticipat celor care raspund!

 636. VAXXi says:

  Nickro: Sygic, Tomtom şi Navigon merg fără nici o bătaie mare de cap, dar hărţile lor pentru România sunt practic inexistente.

 637. nickro says:

  Vaxxy exista o harta a Romaniei pt. Sygic Win CE care are peste 20 MB, iar oamenii de pe forumul dedicat de pe Softpedia erau, in mare, multumiti de ea. Versiunile mai noi de sygic au intr-adevar o harta saracacioasa (harta mai veche, de anul trecut si mai buna nu merge cu versiunea noua de sygic din pacate). Tomtom e pt. vestul Europei, intr-adevar, dar cum spuneai tu, daca se poate , de ce nu? De Navigon nu stiu mai nimic. Ai idee de la Sygic nu-mi gaseste un port de conectare la sateliti? Iar pt. Tomtom un link de unde sa-l iau functional; am descarcat ceva dar nu ma dumiresc cum se face instalarea? Merci.

 638. VAXXi says:

  Când nu ai de ales, da, e normal să te mulţumeşti cu ce ai 😀

  Acum vreo ceva ani când singura hartă cât de cât utilizabilă era acel beta de TomTom, şi eu o consideram suficientă. În stadiul actual, cele mai bune hărţi de consumer sunt cele utilizate pe MioMap şi iGo, cu un mare plus de detaliu la ROAD-ul disponibil pe Garmin.

  Vezi fişierele de configurare la Sygic, sau setările programului, mie mi-a mers fără nici un portsplitter.

 639. Sarpele says:

  salut VAXXi cum pot baga camere an gps ul MIO spirit S505???

 640. VAXXi says:

  Păi te lămureşti ce soft rulează (Mio 3.x, MioMap 2008, etc), descarci arhiva corespunzătoare de la adresa asta, şi urmezi instrucţiunile de instalare.

 641. TheFlash says:

  VAXXi, ma poti ajuta si pe mine cu un mio moov 500? …. vreau sa pun MioPocket si nu prea imi iese 😐

 642. TheFlash says:

  Am rezolvat. … 😀 … Cand mia aparut disclaimerul ala … in care te intreaba Accept sau Respinge am dat respinge sa blocat …… lam lasat asa si am inceput sa vb cu cineva poate ma putea ajuta, si cand ma uit la el era in MioPocket :X

  SOLVED!!!!!!!!!!!!!!

 643. consigliere_26 says:

  Salutare tuturor! Am reusit si eu sa instalez Igo8 pe mio moov-ul meu, in primul rand acestui site, pentru ca de fiecare data cand ma blocam undeva, gaseam raspunsul tot aici.
  Am ajuns acum la un nivel acceptabil al setarilor (harti, skin, customizare), cu o singura problema:

  Desi am rezolutia optima (setata si in sys.txt), 480×272, care acopera intreg ecranul, am totusi dimensiunea fonturilor prea mica.
  Am schimbat si mai multe skinuri, nu influenteaza nici ele dimensiunea.

  Am incercat sa copiez data.zip din locatiile indicate peste cel existent, insa se pare ca dimensiunea lor difera de la kit la kit (eu acum am un data.zip de aproape 40Mb), iar dupa copiere nu mai pornea aplicatia.
  Am dezarhivat si una din arhivele mai mici si am copiat tot ce era diferit peste data.zip functional (dezarhivat in prealabil), pentru ca apoi sa arhivez folderul nou rezultat.

  Aplicatia porneste, insa nicio schimbare. Nu e suparator, insa poate v-ati mai intalnit si voi cu problema asta.

  Imi scapa ceva?

  Mersi.

 644. Kostan says:

  Salutare

  Un sfat care nu-i de neglijat. Am pus pe mio moov 5000 si igo8 si amigo .Merg foarte bine fara fisierele sys.txt. Asa nu va mai incurcati in diferite setari facute de “specialisti”

 645. manuel26 says:

  SALUT VAXXI!!!
  Am un mio moov 500ro.
  Stii cumva cum as putea seta igo8 pentru camioane?
  Am gasit pe un gps MY GUIDE 3100 go, softul lui MYGUIDE navigation software are setarea pentru camion si din cate stiu de la posesorul lui chiar ruteaza pentru camion.
  As dori sa folosesc pe igo8 ,poate stii vreo setare.
  ajuta-ma !!!
  multumesc!!!

 646. manuel26 says:

  GATA AM GASIT.
  MULTAM ORICUM
  MERGE FFF BINE

 647. nickro says:

  Pt. camioane iti trebuie soft dedicat, vezi posturile din 29 si 30 august.

 648. vlcatana says:

  Salut,

  In primul rand multumesc lui Vaxxi.
  As avea nevoie de ajutor pentru instalarea unei versiuni IGo functionale.
  Plec in concediu in Turcia si am nevoie asadar si de harti *Romania, Bulgaria si Turcia cred ca sunt suficiente.

  Am reusit sa deblochez Moov-ul, nu am nici eroarea initiala, dar nu am reusit sa instalez o versiune functionala de Igo.

  Potae va rog cineva sa incarce o versiune ok si sa imi explice ca la prost, pas cu pas ce tb sa fac? Recunosca ma pierd in toate post-urile de mai sus, cu modificari de sys samd…

  Pls nu ma injurati si help me asap.

  Merci anticpat

 649. nickro says:

  Iei Igo si harti de aici http://diimaps.webs.com/. Le pui pe card, respectand structura directorului de acolo
  si dai click pe executabil. Cu shortcutul : o faci din filemanager, te conectezi prin USB la folderul igo de pe card si copiezi shortcut in Mio device, Desktop.
  sau http://www.torrentportal.com/details/3696114/Nav.N.Go.iGO.v8.3.1.57021.Full.EU.html Si ai toata Europa Full
  Sau un amigo full, cu romana , http://extratorrent.com/torrent/1869785/Igo+amigo+ver+8+4+2+81333.html

 650. vlcatana says:

  merci frumos, am adaugat torentele si astept sa se descarce

  intre timp am reusit sa fac sa mearga iGO8.3_95797_20090624; am gasit si harti la adresa http://www.filefactory.com/f/a6fc0bef967e8ddb/?page=1

  am rezolvat si problema legata de rezolutie intre timp

  am insa o alta problema acum si anume ca nu gaseste semnal de GPS – am intrat in setari si am dat autodetect, dar imi spune ca e lipsa hardware…..am verificat cu miomap (cel original de la device) si acolo a gasit semnal….nu stiu ce sa zic sa fie blocat cumva portul sau ce sa fie? cum pot verifica?

  merci pt suport, sunteti super!

 651. Liviu says:

  Salut!
  In primul rand tot respectul pentru acest blog si pentru moderatorul sau!
  Apoi, vreau sa propun o solutie pentru majoritatea problemelor legate de mio moov 500.
  Eu am deblocat aparatul folosind metoda lui VAXXi, metoda ce presupune instalarea pe flash, dupa care am copiat pe cardul SD continutul arhivei miopocket 3.0 exceptand folderul de patch-uri si cel de SDFree care erau inutile pt mine.
  Dupa care am rulat din modul NavmanUnlocked executabilul Auto.exe si astfel mi-am instalat miopocket pe card. La un hardware reset bootez in NavmanUnlocked si de fiecare data cand doresc sa am acces la miopack rulez executabilul de pe flash numit launch.exe. Aceasta metoda satisface dupa parerea mea si pe cel mai pretentios utilizator si rezolva o problema importata, cea cu accesul la moov de pe PC.
  Pana aici a fost ce am reusit.
  Acum eu fiind mai “bolnav” de fel si avand si pasiune pentru programare o sa incep sa dezvot aplicatii, printre care as vrea sa creez un soft ce lucreaza cu accesul la net si astfel am ajuns sa imi pun problema la care caut un raspuns:
  Avand in vedere ca HTC-ul meu are integrata o placa wireless de retea si deci exista drivere pentru asa ceva care ar fi sansa (si stiu ca ce spun acum suna putin probabil) sa pot lega prin usb la moov o placa de retea wireless externa?
  Cred ca e o intrebare interesanta si rog participantii la discutii sa isi dea cu parerea.
  Multumesc,
  Liviu

  • VAXXi says:

   Salutare Liviu, mulţumesc 🙂

   Dacă nu mă înşel, pentru ce vrei tu să faci trebuie ca Moov-ul să suporte funcţia de USB master (când îl legi la PC, Moov-ul este slave şi PC-ul master; în general, dispozitivul cu mufă USB mare este master şi cel care furnizează curentul electric pe sârmă, iar cel cu mufa mică este slave şi se alimentează de la USB).

 652. nickro says:

  @vlcatana
  Cred ca iti trebuie sa dai reset ca sa schimbi Igo cu Mio si invers.
  P.S. Am recitit unele posturi si la un moment dat se spunea ca , tousi, exista posibilitatea de a instala Garminul pe Mio . Ar fi lovitura suprema:)! Nu are nimeni idee de ce se poate face in acest sens? Posesorii de Mio 500 vor fi recunoscatori!:)

 653. manuel26 says:

  In legatura cu problema de rutare pt camioane, si cum sa-ti faci un profil pt camioane in IGO8
  nickro
  Daca cauti pe net mai mult , vei gasi asa ceva:
  And here the sys.txt settings for trucks:

  [truck]
  use=1 ;(?)
  weight=10.000 ;(?)
  weightperaxle=2000 ;(-1)
  loadtype=-1 ;(-1)
  maxspeed=90.0 ;(?)
  length=10.0 ;(?)
  width=2.5 ;(?)
  height=3.5 ;(?)
  max_restriction_level=0 ;(0)
  ;vtr=??
  ;hazmatflags=??

  si mai e un fisier cu data.zip:
  http://www.megaupload.com/?d=ROYNVRNB

  incerca si apoi mai vorbim.
  eu am incercat si im ruteaza ff bine pt camioane.
  problema e acum cum introduc acele setari si fisiere din data.zip intr-un data.zip cu toate rezolutiile, pt ca lucrez la unu cu o rezolutie mai mica decat 480_272.

  toate informatiile se pot gasi aici:
  http://www.gpsunderground.com/forums/showthread.php?t=11178

 654. consigliere_26 says:

  @ nickro19

  Mersi pentru link-uri, am rezolvat problema cu fonturile 🙂

 655. vlcatana says:

  merci nickro, merci VAXXi, am reusit sa imi configurez totul pt concediu!

  va salut si tineti-o tot asa – prin pasiunea voastra ajutati oameni “la nevoie”

 656. sarpe says:

  Salut la totii!
  Am si eu o problema cu un mio moov 500, am incercat sa il deblochez, am reusit sa il deblochez. Apoi l-am blocat inapoi si nu mai vroia ( safe-remove a Windows), adica zicea ceva de genu ca nu poate sa il deconcteze acum. Acum cand porneste gps-ul spune ceva de genu (Fatal Application Error) si (Application AppStartupSec.exe has performed an illegal operation and will be shut down. If the problem persist, contact the program vendor).
  Program: AppStartupSec.exe
  Exception: 0xC000001D
  Address: 00019F84
  Si acum cand il conectez la calculator nu se intampla nimic , nu il gaseste sub nici o forma, ce pot sa ii fac?

 657. costafie says:

  Salut tuturor,
  sper sa nu va plictisesc , am citit mai mult de juma din ce s-a scris aci si problema mea n-am gasit-o.
  care sunteti pasionati poqate ma ajutati si pe mine:deblocat cu mio pocket 3.0 pe mio moov 500 , instalat igo 8.3.2 si la pornire apare ecran igo si in 3 secunde eroarea:
  Failed to open file:
  ui_igo8/480_272/main_scheme.ui
  exiting application.

  • VAXXi says:

   Costafie, ai nevoie de un data.zip care să conţină fişiere pentru rezoluţia 480×272 a Moov 500. Dacă-l deschizi manual, vei vedea un folder ui_igo8, şi în el subfoldere corespunzătoare rezoluţiilor pentru care este bun acel data.zip. Dacă nu-l ai, fă rost de un fişier data.zip care să conţină acest folder.

 658. costafie says:

  Am reusit sa copii fisierul cu 480×272 dar acum nu se mai deschide miopocket.ciudat. help, please

 659. costafie says:

  am repornit miopocket si la lansare igo zice program applications database cannot be found
  Please help

 660. costafie says:

  n-am umblat

 661. VAXXi says:

  În sys.txt ai o linie care începe cu “app”, adică ceva de genul app=”Storage Card/iGO8″ ?

 662. Blue says:

  salut…..am si eu un mio moov 500 am urmat pasii care i-ai specificat intr-adevar mio pare sa fie deblocat ….dar acum intrebarea mea este : Directoarele alea care trebuiesc facute ( my doc…..program files, application data ) ……pentru ce sunt alea?…..si igo 2008 unde il copiz pe card in directoarele respective sau pur si simplu pe cardul de memorie?….Cum fac ca sa incarc hartile de pe igo 2008 si sa pun un shorcut pe desktop?
  …Daca se poate un raspuns mai pentru necunoscatori…..:)
  am vazut eu ceva din ce le-ai explicat la ceilalti cum sa faca dar sincer am incercat si eu si nu am reusit…..poti sa mai explici odata……….ms mult

 663. VAXXi says:

  Blue, nu ai treabă cu nimic de pe memoria flash, adică unde sunt folderele de care întrebi. Tot ce copiezi/ştergi/editezi, faci pe cardul de memorie. iGo îl pui pe card în folderul “iGo8”, hărţile de iGo sunt în subfolderul content -> maps, shortcut pe desktop este explicat mai sus în articol.

 664. costafie says:

  este un app=”%SDCARD%/IGO8″

  • VAXXi says:

   Ai pus un fişier data.zip prea nou. Caută altul, sau extrage din cel nou găsit doar folderul pentru 480×272 şi pune-l în arhiva cu care îţi funcţiona.

 665. nickro says:

  Pt. shorcut faci asa: pornesti Mio deblocat, intri in star t- file manager- mergi in directorul tau igo, la executabil, il selectezi, apoi din file ii dai create shortcut; apoi conectezi aparatul la calculator, merci in folderul igo, gasesti shorcutul nou creat, ii dai cut si il copiezi in mio device-unlock-desktop.
  Poti sa faci in acelasi mod o scurtatura pt. filemager sa apara si el pe desktop.

 666. Blue says:

  pe card ai spus mai sus sa creez foldere respective care ti -le-am spus

  • VAXXi says:

   Blue, alea (teoretic) sunt necesare pentru deblocare (Windows-ul se aşteaptă să fie prezente) şi trebuie create pe memoria Flash, dar n-am observat să facă figuri prea mari fără ele.

 667. Blue says:

  bravo baieti
  Multumesc mult Vaxxi si nkro……sunteti destepti…..merge super ….am instalat igo2008 3D ….dar nu stiu cat de actuala este harta….in orice caz pentru ce vreau eu este arhi-suficient…..tre sa plec in anglia si nu aveam un ghid….ca plec singur cu masina……… stiti ceva au mai aparut ceva harti acualizate sau camere ?
  Inca odata va multumesc ……..sunteti tari ;))

 668. Ferenc says:

  Buna.
  Am o intrebare. Am un mio moov 580 si pot sa pun Mio Spirit?
  Multumesc

 669. nickro says:

  http://diimaps.webs.com/
  Site de harti si soft.

 670. costafie says:

  am reusit partial.am pornit igo dar nu vede nici un satelit.pe ecranul de date gps am dunga rosie langa antene si 3 dungulite galbene care clipesc alaturi si restul nimic.oare nu comunica gu gps-ul?
  help please

 671. costafie says:

  am rezolvat cu port2 si vit 54600.merge super. multam fain.

 672. costafie says:

  a reusit cineva sa vada si subtitrarile la filme?
  daca da comunicati va rog. mersi

 673. VAXXi says:

  Blue, ultima hartă de iGo apărută pentru România este din 2009.02. Nu am observat însă mari diferenţe (cel puţin pe drumurile mele) faţă de versiunile 2008, deci ar trebui să fie ok. De Europa de Vest nu mai vorbesc, pe vremea când nu erau hărţi pentru România ei erau cu mult înainte, aşa că ar trebui să fii ok (cel mult surprize de genul un sens unic schimbat, un interzis, de-astea minore).

  Costafie, port 2 cu 57600.

 674. VAXXi says:

  Ferenc, e foarte probabil să meargă direct cu metoda NavmanUnlock descrisă aici; dacă vrei cu MioPocket, probabil diferă numele folderelor pe care trebuie să le creezi când copiezi fişierele lui MioPocket. 580-ul pare a fi Mio 500 + Bluetooth, mă îndoiesc că-s mari diferenţe între ele.

 675. Costel says:

  Salut
  Acum am alta problema ……am igo8 3D….si nu imi recunoaste toate hartile…..prima data am zis ca nu am hartile care trebuiesc dar am folosit mai multe tipuri de harti si nimic….in plus de asta undele aplicatii nu imi merg cum ar fi salvarea unui traseu iconita este mai stearsa si cand apas e ea nu se intampla nimic…… sau asistenta la navigare cad apas imi da o eraoare…..nu mai stiu exact ca scrie…..help please…….. eventual cu un link de unde pot lua harti compatibile sau de unde pot lua un soft igo8 bun fara probleme cu harti bune

 676. VAXXi says:

  Costel, tu te-ai deranjat să citeşti comentariile de mai sus, sau te repezi să întrebi direct aici şi să aştepţi răspuns mură-n gură?

 677. Ferenc says:

  Multumesc

 678. Gabriel says:

  Salut vaxxy zimi si mie te rog daca sti cum pot sa imi pun si eu in loc de cursor o masina ,am igo8.3.2 cu rezolutia de 480×272,poate imi zici vrun link ceva ,multumesc

 679. Raducu says:

  Gabriel uite aici http://www.upload-ro.ro/download.php?file=16458b8907e14d516174ed3809eed6cd. dezarhivezi si pui folderul in fisierul garmin de pe card dupa care deschizi programul de navigare garmin si mergi la Scule/Setari/Harta/vehicul si alegi de acolo ce vrei sa afiseze pe ecran. asta e tot

 680. DanY says:

  Marite Vaxxi,dupa “install desktop”,am dat “safely remove”,am repornit scula care-mi afiseaza eroarea urmatoare:Window ‘SmartST_CE’ could not be found Line:WaitFor(“SmartST_CE”,2) ,te rog,ma poti ajuta,cu multumiri anticipate!!!

 681. nickro says:

  @Dan y
  Măria Sa recomanda citirea anterioară a tuturor ziselor sale. Altfel va fi rău pt. supuşi! Te trimit solemn la data de 2 martie unde Înălţimea Sa s-a adesat poporului privind problema “Window ‘SmartST_CE’ could not be found Line:WaitFor(”SmartST_CE”. Şi să fie ultima oară când întrebi necitind postările înţelepte ale lui Vaxxy GPS Imperator !:)

 682. Silviu says:

  salut vreau si eu sa stiu de unde pot lua igo 9 sau ultimul igo … m-am chinuit pe google si am dat numai de site-uri pline de spyweare … daca poti trimite-mi link-ul pe silviu_gizmo@yahoo.com sau da-mi un add sa imi trimiti pe mes programul daca nu te superi . ms mult

 683. VAXXi says:

  Silviu, nu există iGO 9, decât Amigo … dar care nu prea poate fi considerat iGo 9. Vezi mai sus că sunt destule linkuri bune puse deja.

 684. DanY says:

  Cu multumirile de rigoare pentru promptitudinea de care dati dovada,caci vad ca VAXXi a mai “scolit” ceva acoliti,ma inclin in fata domniilor voastre.Salutari!

 685. ABER says:

  Salut Vaxxi, foarte bune sfaturi, le-am urmat si am deblocat usor mio-ul unui amic. Eu am insa o mica intrebare, ai idee daca pe un GARMIN NUVI 200 se poate face acelasi lucru, adica deblocare si mai apoi instalare de programe compatibile WIN CE (in mod special IGO8)?

  • VAXXi says:

   ABER, nu cred că merge; Nuvi nu pare a folosi Windows Mobile, ci mai degrabă o variantă adaptată de Linux.

 686. Alex says:

  Salut! Poate poti sa ma ajuti si pe mine intr-un fel, am un Mio DigiWalker (C220), care nu are din viena doar cateva strazi, si alea periferice. As vrea sa updatez harta cu Austria, mentionez ca nu are card de mem, dar pot face rost, toate hartile sunt in memoria lui. Pot sa rezolv cumva problema. L-am conectat la PC, dar nu -mi apare nimic. Am instalat Win 7 pe calc, si a gasit driver si tot ce trebuie, dar nu-l recunoaste. Ceva soluţii? Merci

 687. VAXXi says:

  Digiwalker se deblochează prin altă metodă, există un “transfer hack” ce-ţi permite să accesezi memoria internă. Ai nevoie de programul ăsta, şi hărţi pentru MioMap 3.3 pe care le poţi găsi pe-aici.

 688. nickro says:

  Vaxxy ai reusit sa faci sa functioneze garminul lui dodobird?

 689. Alex says:

  Salut, am incercat cu Transfer Hack si tot nu-l recunoaste, mai ai vreo idee ce pot face? Merci

 690. VAXXi says:

  Nickro, n-am încercat încă. Dar eroarea pe care o ai tu e cel mai mult unde ajunsesem cu toate încercările de Garmin, aşa că nu-s prea optimist.

  Alex, vezi pe aici şi aici, dar ai grijă că modifici direct pe memoria flash.

 691. Silviu says:

  salut vaxxi scuze din nou de deranj o mica problema ce am acum …
  am deblocat cu navman nu mi-a placut … l-am blocat la loc cu navman soft-ul .totul bine si frumos pana aici …
  dupa aia am incercat cu mio pocket si nu mi-a mers nu stiu de ce .
  am copiat pe card cele 2 foldere autorun si media path:storage card/folderele dupa aia am facut folder nou cu Cobia_500_64 am copiat acolo cele 3 fisiere MioAutoRun.exe, MioAutoRun.mscr and MortScript.exe le-am dat rename dupa cum zice in readme la primele 2 fisiere. si dupa aia am scos cablul am dat reset am scos si cardul l-am bagat inapoi si nu s-a intamplat nimic imi pornea normal gps-ul mio fara nici un setup.
  ce anume am sarit sau ce trebuie sa ii fac daca nu m-am chinuit ore intregi daca nu am citit toatee post-urile de aici si nu imi dau seama de la ce poate fi … 🙁

 692. ABER says:

  Mersi mult Vaxxi pentru promptitudine, ma temeam ca ar fi ceva de genul asta cu Garmin. Oricum, daca vreodata auzi de vreo posibilitate nu ezita sa pui un post despre asta.