La dinozaaauri! Am plecat spre Cincinnati Museum Center, că așa-i frumos duminica, să te duci la muzeu 🙂 sunt 3 muzee și un cinematograf IMAX, găzduite într-o fostă gară construită în 1933.

Cum traficul pe cale ferată a scăzut după anii ’50-’60, în 1977 gara a fost declarată ca monument istoric național și transformată în expoziție. Același stil art-deco, și o cupolă impresionantă pictată cu scene “americana”. Nu știu dacă inscripțiile aflate deasupra ușilor sunt cele originale sau au fost recreate, dar sunt grozave. În “sala mare” se află (bineînțeles) un foodcourt, și de-aici se merge spre cele 3 muzee și cinematograful IMAX. Se pare că-s mari fani ai sponsorizărilor și donațiilor, la orice ușă și intrare se-afla câte un panou cu numele firmelor sau persoanelor care-au donat pentru restaurare și întreținere.

Cincinnati Union Terminal

Cincinnati Union Terminal

Cincinnati Union Terminal

Cincinnati Union Terminal

Cincinnati Union Terminal

Cincinnati Union Terminal

Cincinnati Union Terminal

Cincinnati Union Terminal

Cincinnati Union Terminal

Cincinnati Union Terminal

Am fost la muzeul de istorie al orașului și la muzeul de istorie și științe naturale. Primul prezintă evoluția orașului de la începuturi pân’ acum, cu accent pe comerțul naval și importanța pe care-a avut-o în dezvoltarea Cincinnatiului, perioada de război, evoluția tehnică de la ciocan și nicovală la mașini-unelte, etc. Al doilea e cu pietre, dinozauri, fosile și similare 🙂

Poze din muzeul de istorie și științe naturale:

Acu’ a urmat o chestie care mi-a plăcut tare mult: o peșteră prin care te puteai plimba ! m-așteptam la o construcție nefericită din cartoane pictate, și când colo am dat peste o peșteră cu piatră, apă pe pereți, întuneric, coridoare înguste (chiar înguste, la ce burdihane am văzut pe-aici nu știu cum se descurcau). Excelent 🙂

Peștera s-a continuat cu niște istorie animalieră pe pământ: diverse fosile, mecanisme simple care explicau funcționarea mușchilor/mușcăturii animalelor, trasee de migrație, ipoteze asupra dispariției dinozaurilor, șamd.

Cam atât pentru azi, mâine continuăm cu muzeul de istorie.

Tagged with:
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Anunţă-mă când sunt comentarii noi. Te poţi abona fără a comenta.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.