Do Not Disturb!Înainte să plec prima oară în străinătate, un amic mi-a zis: să vezi ce mişto e să stai mereu la hotel, ai tot timpul ordine în cameră, prosoape schimbate zilnic! laser frate!

Numai că atunci când stai mai mult de 3 zile într-un loc, pe mine chestia asta cu curăţenia zilnică mă scoate din sărite. Multă lume zice că sunt dezordonat, dar aparenta dezordine haotică este haosul meu cunoscut în amănunt, de unde ştiu să-mi recuperez orice lucru care-mi trebuie. Şi când cineva “îmi face ordine în haos”, mă scoate din sărite. Nu comentez asupra faptului că aveţi un hotel cu fiţe, dar care are o piscină cât 3 căzi de baie şi nici o cameră cu balcon. Nu comentez nici asupra faptului că la 11:00 seara m-aţi sunat să dau televizorul mai încet, deşi era la volum 20 din 60 (mai tare decât îl ascult eu în mod normal) pentru că n-auzeam “Seinfeld” din cauza hărmălaiei de la sala de concerte aflată la 5 metri de geamul meu. Dar pentru că v-aţi luat de semnul meu cu “Nu deranjaţi” …

Ca atare, atunci când stau mai mult într-un loc, de obicei atârn din start semnul de “Nu deranjaţi” pe uşă, şi-l scot doar o dată la câteva zile. Nu lucrez la mina de cărbuni, ca să-mi fie schimbate zilnic toate cele 5 prosoape din baie, mi se pare o risipă (apă, detergent, resurse, ce vreţi voi). Nu consum un săpun pe zi, şi nici o sticlă de şampon pe zi. Lasă-mă să-mi fac micul meu univers în cameră, nu mi-l strica, şi ne înţelegem bine.

Eh, până acum am avut parte numai de hoteluri tembele în privinţa asta. În Dubai, cred că mă pândeau filipinezii pe hol, doar ca să mă întrebe “room cleaning, sir?” şi păreau dezamăgiţi de refuzul meu amabil. Aici au fost relativ cuminţi vreo 2-3 săptămâni, după care m-au sunat într-o zi să mă întrebe dacă sunt mulţumit de servicii (prima oară a părut normal, dar atunci când se întâmplă a 3-a oară într-o lună încep să cred că mă verificau dacă n-am dat ortu’ popii în cameră şi nu mai are cine să le plătească factura). Totul a culminat într-o duminică, când tanti-le de la curăţenie a vrut să intre în cameră, deşi semnul meu atârna încă pe uşă! Presimt că n-a înţeles nimic din înjurăturile mele româneşti de om trezit din somn, şi s-a cărat… noroc că era uşa închisă pe dinăuntru. Nu contează că e duminică, că e joi la prânz sau vineri seara: dacă e semnul pe uşă, nu intri nene! poate dansez în fundul gol prin cameră, număr banii încasaţi pe droguri, poate levitez pe mochetă, treaba mea ce fac!

După 2 zile nu mi-am mai găsit semnul de “Nu deranjaţi” agăţat de clanţă. Nici în cameră, pe interior, nu era. Ca atare, am tras singura concluzie rezonabilă: măgarii mi-au şparlit semnul meu preferat! din păcate (pentru ei, desigur) habar n-au de inventivitatea românească în acţiune, combinată cu tembelismul meu spontan.

Aşa că am luat frumos meniul de room-service (2 coli A4 de carton), l-am împăturit bine-bine până a ajuns de lăţimea cardului magnetic de acces în cameră, am scris mare pe el cu pixul “NO” şi l-am înfipt în fanta uşii, aia prin care dai cu cardul ca să se deschidă. Seara aveam un semn de “Nu deranjaţi” nou-nouţ agăţat de uşă, şi un meniu nou de room-service. ‘r-aţi ai dracu’ cu melcii voştri.

Tagged with:
 

10 Responses to idioţenii din hoteluri

  1. Wolfman says:

    Te inteleg, din pacate am petrecut mai mult de 2 luni din anul aproape trecut prin hoteluri, insa le puneam in vedere la cameriste sa intre doar vinerea sa faca ordine, in rest doar sa schimbe prosoapele la 2 zile… Am avut si eu parte de dezordinea mea haotica in care gaseam un pulovar in sifonier doar dupa un capat de maneca, insa dupa ce m-am casatorit desi e o ordine perfecta in sifonier nu gasesc nimic…:))

  2. Laur says:

    Cat am putut sa rad … ti-au furat semnul cu “Nu deranjati!” :))
    La multi ani si la cat mai putine intreruperi!

  3. Cap says:

    La mine nu a mers faza cu semnul niciodata. Pana in momentul de fata cred ca e acolo pentru asa e politica hoteliera dar nu tine nimeni cont de el.
    Am cumparat odata o cutie de bomboane la receptioniste. Au facut exact cum am cerut. Traiasca spaga

  4. VAXXi says:

    Mda, în Dubai (unde a funcţionat impecabil) lăsam câte 10 dirhami pe masă la băieţi, deci dădeam şpagă cum zici tu şi nu conştientizam …

  5. simonarrr says:

    In urma cu doi ani am stat in Barcelona intr-un hotel ca vai de el. Cred ca nici macar o stea nu avea. Televizorul era din ala cu butoane, fara telecomanda, iar priza era iesita din perete. In camera mirosea putin a mucegai, iar fereastra era mica si aproape inutila. Cu toate astea, zilnic aveam zece prosoape curate. De ce??? Ah, si insistau sa imi bage pijamalele sub perna, desi eu le lasam pe pat, frumos aranjate.
    Anul trecut, la a doua calatorie in Barcelona, am stat la un hotel cu ceva stele si am observat ca astia erau mai destepti. Aveau in baie o hartiuta pe care scria ceva de genul “daca doriti sa ne sustineti eforturile de a proteja planeta, pune-ti prosoapele pe care doriti sa le mai folositi aici”. Paradoxal, le schimbau zilnic. M-am gandit ca asa se distreaza ei si i-am lasat in pace.

  6. VAXXi says:

    Alea 10 prosoape ca să acoperi podeaua pe unde călcai prin cameră, probabil pe principiul “închipuiţi-vă că e covorul roşu” 🙂

  7. marie jeanne says:

    da’ eu care stateam la Royal Mirage si am uitat in timpul zile sa pun hartiuta cu nu deranjati si am iesit din dus nans in nas cu un filipinez care venise sa imi schimbe halatul si papucii…saracu nici nu stia ce sa mai faca…da’ nici eu =))

  8. marie jeanne says:

    in Dubai adica, ca veni vorba.

  9. VAXXi says:

    Eu o atârn de cum ajung, şi gata. Când e de făcut curat, suni la recepţie şi gata. Când stai mai mult într-un hotel, e chiar enervant să-ţi strice tabieturile aşa, impunând program de curăţenie, că doar nu e tabăra Năvodari 😀

  10. […] țineți minte când povesteam despre idioțeniile din hoteluri ? se pare că oriunde stai mai mult, le vezi. Ba am cafea, ba n-am cafea, ba am 3 prosoape, ba […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Anunţă-mă când sunt comentarii noi. Te poţi abona fără a comenta.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.