Fiind ora 3 dimineaţa, şi lichidând cutia de suc “Ades verano mix – edicion limitada – con hierro, zinc, vitaminas c, b1, b2, b3, b6 y acido folico” (de parcă beau din laboratorul de chimie direct) fără Martini de data asta, m-a lovit o întrebare existenţială: de ce aragazurile au capac? Cine închide capacul la aragaz, şi de ce? Ce faci cu un aragaz cu capacul închis, pui mileuri şi un peşte de sticlă pe el când nu găteşti?

Tagged with:
 

13 Responses to întrebare existenţială

  1. Laur says:

    Cum exact te-a lovit intrebarea asta existentiala? :)) Mi se pare improbabil sa te gandesti la asa ceva din senin. O intrebare buna oricum, desi cred ca sunt demontabile in general, deci nu incurca foarte tare … Si majoritatea am vazut ca le tin totusi rezemate de perete si agata de margine spumierele alea cu care scot cartofii de la prajit … deci au o oarecare functionalitate.

  2. Emil says:

    Dacă stai la garsonieră şi eşti lovit de o lene de zile mari, iar în scurt timp urmează să-ţi vină musafiri, nu te mai apuci să cureţi aragazul, care e un dezastru total, îl închizi. Pui, cum ai zis matale, un mileu, un peşte de sticlă şi ai rezolvat măcar problema asta 🙂
    Merge?

  3. Zmeu says:

    Ba, al meu nu are capac. Nici nu ar avea cum sa aibă de altfel, cred.

  4. VAXXi says:

    Laur, la mine nu merge să agăţ nimic de el. Cred că e “defective by design”. Şi da, mă lovesc întrebări de-astea din senin, în anumite condiţii 🙂

    Emile, un argument foarte valabil într-adevăr, la ăsta nu m-am gândit. Şi în restul timpului unde stau mileul şi peştele ? 😕

    Zmeu, nu te cred, vreau poză.

  5. Alex says:

    Nici al meu n-are capac da’ arata ca si cum ar avea (ca-i plat).
    vaxxi, da’ de ce sa nu aiba capac? Sunt mai urate fara capac.
    Mie mi-ar placea sa aiba si televizoarele capac. Al meu ar sta mai mereu cu capacul pus.

  6. VAXXi says:

    Probabil ai plită, şi nu aragaz, corect? Ideea este: la ce foloseşte capacul? singurele 2 obiecte casnice care merită onoarea de-a avea capac sunt magnetofonul şi pick-up-ul, unde nu vroiai să intre praf. Dar aragazul nu suferă de praf. Deci dilema rămâne.

  7. zeneseu says:

    Pai…probabil au capac ca sa nu le cada ochiurile la transport. Astfel economisesti banda adeziva necesara sa le prinzi in cuptor.
    Emil a punctat bine utilitatea capacului. 😀 Pacat ca nu mi-am dat si eu seama de asta pana acum. De aici inainte am sa spal mai rar aragazul 😀
    @ Zmeu Cred ca ti-ai cam luat teapa cu aragazul ala :))

  8. Alex says:

    am vrut ieri sa iti las un link si-am uitat. e un articol despre carnavalul din montevideo, scris de o amica de’a mea romanca. enjoy 🙂
    http://tinyurl.com/94adbp

  9. VAXXi says:

    Frumos articolul, dar din păcate nu prind carnavalul (şi cam regret asta, recunosc). Pe de altă parte, femeile de-aici nu sunt nici pe departe ca braziliencele din reportajele despre carnavalul de la Rio, aşa că nu mai regret atât de tare 😀 Teatro Solis este într-adevăr impresionant, l-am vizitat în weekend şi am rămas uimit de poveste, arhitectură şi decoruri (iar baletul lui Gigi Căciuleanu este încă pe afişe).

    BTW, carnaval vine de la “carna vale”, adică “abandonul cărnii” …

  10. Emil says:

    În restul timpului… păăăăi, peştele stă în chiuvetă (având garso n-ai nici cadă nici loc de acvariu), iar mileul îl foloseşti pe post de faţă de masă. Adică îl pui peste ziarul pe care mănânci (să nu faci frimituri pe jos… şi pt. că oricum e uşor de “strâns”) să-ţi fie drag că ai faţă de masă.
    Variante mai am, pe măsură ce numărul paharelor îngurgitate (doar conţinutul lor, ce-i drept) creşte, îmi vin şi ideile (imaginaţia mea bolnavă funţionează pe/cu alcool).
    Tot dacă stai la garso, capacul aragazului îl poţi folosi pe post de masă. Oricum stă dracu’ să gătească, cumperi semipreparate, bagi la microunde şi serveşti pe capac.
    Saaaaau.. când găteşti, e bun capacul să nu sară stropii de…(ce găteşti)pe perete(faianţă, dacă-ţi permiţi :)) ). Aşa, sar pe capac, iar pe cel din urmă îl închizi şi ai rezolvat problema. Nu te complici să mai cureţi.
    Mai zic?

  11. VAXXi says:

    Emile, imaginaţia ta este debordantă. Pune-o în folosul Bucureştiului, poate rezolvă şi ei autostrada aia suspendată 😀

  12. Cap says:

    Mda Tare subiectul. Imi place sa debitez pe astfel de subiecte. Asa ca imi dau si eu cu parerea:
    Unele persoane nu trebuie sa aiba acces la aragaz. Metalul ala se inroseste si dupa ce ai incalzit ceva pui capacul pentru siguranta. La fel e si pentru copii.

    De altfel cred ca ideea era buna pe vreamea tixului. Cand pentru ca avea un aragaza curat trebuia sa lasi praful ala sa inmomaie un pic. Puneai capacul si tixul isi facea efectul mai repede si mai bine.

    Daca ai dat ulei pe aragaza si iti ia foc tot uleiul poti sa opresti gazul si sa trantesti aragazul oprind astfel flacara.

    Se lasa capacul pe aragaza si daca ai pierderi de gaze se acumuleaza in acel capac. Cand o sa il folosesti o sa iti dai seama pe cand daca ai o bucatarie mare si nu lasi capacul nu poti simti acel mirox de gaz.

    Si in ultimul rannd pentru estetica.

  13. VAXXi says:

    Jos pălăria! Un adevărat eseu ingineresc, coane 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Anunţă-mă când sunt comentarii noi. Te poţi abona fără a comenta.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.